Acestea sunt cele mai bune surse de vitamina C! Consuma-le cat mai des!

Acestea sunt cele mai bune surse de vitamina C! Consuma-le cat mai des!
Acestea sunt cele mai bune surse de vitamina C! Consuma-le cat mai des!

Cele mai bune surse alimentare de vitamina C sunt alimentele de origine vegetala, in special fructele si legumele.

 

Din categoria fructelor cu cel mai mult acid ascorbic in compozitie fac parte
- pepenele galben;
- citricele (lamaile, portocalele, grepfrutul);
- fructele de kiwi;
- mango;
- papaya;
- ananasul;
- capsunele;
- zmeura;
- afinele;
- merisoarele;
- pepenele verde.
Legumele cu cel mai mare continut de vitamina C sunt
- broccoli-ul;
- varza de Bruxelles;
- conopida;
- spanacul;
- varza;
- legumele cu frunze verzi;
- cartofii;
- cartofii dulci;
- rosiile;
- sucul de rosii;
- dovleacul;
- etc.
Unele tipuri de cereale pentru micul dejun si bauturi sunt, de asemenea, fortificate cu vitamina C. Cea mai buna sursa de acid ascorbic sunt fructele si legumele crude. Continutul de vitamina C din alimente scade odata cu expunerea acestora la temperaturi crescute sau la oxigenul din aer, atunci cand sunt feliate.
Un buchet de broccoli proaspat, lasat la temperatura camerei timp de 6 zile, isi pierde pana la 80% din continutul de acid ascorbic.
Congelata timp de un an, varza kale poate sa isi piarda jumatate din cantitatea de vitamina C. Conservarea legumelor si a fructelor reduce si ea considerabil din continutul acestui nutrient esential.
Sursa: sfatulmedicului.ro

Din categoria fructelor cu cel mai mult acid ascorbic in compozitie fac parte

- pepenele galben;
- citricele (lamaile, portocalele, grepfrutul);
- fructele de kiwi;
- mango;
- papaya;
- ananasul;
- capsunele;
- zmeura;
- afinele;
- merisoarele;
- pepenele verde.



Legumele cu cel mai mare continut de vitamina C sunt

- broccoli-ul;
- varza de Bruxelles;
- conopida;
- spanacul;
- varza;
- legumele cu frunze verzi;
- cartofii;
- cartofii dulci;
- rosiile;
- sucul de rosii;
- dovleacul;
- etc.

Unele tipuri de cereale pentru micul dejun si bauturi sunt, de asemenea, fortificate cu vitamina C.
Cea mai buna sursa de acid ascorbic sunt fructele si legumele crude. Continutul de vitamina C din alimente scade odata cu expunerea acestora la temperaturi crescute sau la oxigenul din aer, atunci cand sunt feliate. 

Un buchet de broccoli proaspat, lasat la temperatura camerei timp de 6 zile, isi pierde pana la 80% din continutul de acid ascorbic. Congelata timp de un an, varza kale poate sa isi piarda jumatate din cantitatea de vitamina C.
Conservarea legumelor si a fructelor reduce si ea considerabil din continutul acestui nutrient esential.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sarmale cu jumări, rețeta pregătită de Nicoleta Luciu. „Minunea minunilor!”

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam! Ce se va întâmpla cu trupul său neînsuflețit?!

Mesajul Andreei Bănică și a Laviniei Pârva pentru Andreea Bălan după cererea în căsătorie: "Nu am bănuit nimic"

Ce l-a atras pe CRBL la Olga, partenera lui de viață. Este artistul un bărbat gelos? „Nu aș vrea să le compar și nu există comparație.”

Teodora de la Casa iubirii, apariție de senzație în mediul online! Cum arăta concurenta în urmă cu cinci ani

Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies