Acestea sunt cele 8 alimente care te otravesc cand le mananci!


Sunt unele alimente care se gatesc mai bine si devin mai gustoase atunci cInd sunt supuse unor procedee termice la temperaturi inalte.

 

Acestea sunt printre cele mai periculoase, subliniaza Academia Nationala de Farmacie din Franta, citata de „Le Figaro“.
De vina pentru efectul nociv asupra sanatatii este o reactie chimica numita „glicarea proteinelor“. Glicarea este o reactie in timpul careia moleculele de glucoza se fixeaza de proteine.
Se stie de mai bine de 30 de ani ca produsii rezultati in urma glicarii proteinelor (AGE) au un efect nociv, mai ales pentru ca se acumuleaza in organism, potrivit Academiei franceze de Farmacie. In categoria compusilor AGE intra acrilamida (glicotoxina), descoperita in 2002 de o echipa de cercetatori suedezi. Aceasta este potential cancerigena si toxica pentru sistemul nervos central.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a realizat o lista a celor 8 alimente pe care le consumam frecvent si care sunt responsabile pentru 80% din aportul de acrilamida:
1. Cartofii prajiti
2.
Cartofii copti
3. Chipsurile din cartofi
4. Cerealele
5. PIinea prajita
6. Biscuitii
7. PIina alba
8. Cafeaua
Sursa

Acestea sunt printre cele mai periculoase, subliniaza Academia Nationala de Farmacie din Franta, citata de „Le Figaro“.

De vina pentru efectul nociv asupra sanatatii este o reactie chimica numita „glicarea proteinelor“.

Glicarea este o reactie in timpul careia moleculele de glucoza se fixeaza de proteine.

Citeste si:  Desert cuburi zebra- gata IMEDIAT si fara COACERE!

Se stie de mai bine de 30 de ani ca produsii rezultati in urma glicarii proteinelor (AGE) au un efect nociv, mai ales pentru ca se acumuleaza in organism, potrivit Academiei franceze de Farmacie.

In categoria compusilor AGE intra acrilamida (glicotoxina), descoperita in 2002 de o echipa de cercetatori suedezi. Aceasta este potential cancerigena si toxica pentru sistemul nervos central.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a realizat o lista a celor 8 alimente pe care le consumam frecvent si care sunt responsabile pentru 80% din aportul de acrilamida:

Citeste si: Cizmulite de Craciun- aperitiv pentru masa de sarbatori!

1. Cartofii prajiti 
2. Cartofii copti 
3. Chipsurile din cartofi 
4. Cerealele 
5. PIinea prajita 
6. Biscuitii 
7. PIina alba 
8. Cafeaua

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Florinel Coman și Ioana Timofeciuc vor deveni părinți pentru prima oară

Începe tărăboiul! Cu ce o amenință Ciucu pe Alina Sorescu!

Jador, dezvăluiri din culisele divorțului dintre Simina Loica și Alex Zănoagă! Alex Bobicioiu s-ar fi cuplat cu bruneta: „Daca vezi ce mesaj mi-a dat Bobi...”

Andreea Mantea, incident neobișnuit în trafic. Ce a pățit vedeta: ”De unde să-i dau?”

Nicoleta Luciu, din nou la tratament. Ce intervenție și-a făcut vedeta: „O dată pe săptămână...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

TOP 5 accesorii cochete care nu trebuie să îți lipsească. Vor oferi un boost personalității tale

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri