Cu cat razele soarelui devin mai intense, cu atat creste riscul de a suferi de cancer de piele, mai ales daca nu te protejezi corespunzator.
Doctor Oz. iti spune ce alimente trebuie sa consumi zi de zi pentru a te feri de aceasta afectiune.
Cafeaua
Daca iti place sa bei cafea, ai un motiv in plus sa nu renunti la acest obicei, intrucat aceasta bautura protejeaza pielea de efectele negative ale razelor UV asupra pielii.
Studiile arata ca femeiele care beau 3-4 cesti de cafea pe zi isi reduc riscul de a dezvolta cancer de piele, intrucat cofeina previne dezvoltarea carcinoamelor celulare bazale.
Lamaile
Lamaile, precum si alte citrice, contin cantitati mari de vitamina C, un puternic antioxidant care apara celulele pielii de efectele negative ale radicalilor liberi si mentine in limite normale nivelul de colagen- acea proteina a pielii care o mentine elastica.
In plus, lamaile contin un compus numit limonina, care reduce considerabil riscul de a suferi de cancer de piele.
Spanacul
Bogat in vitaminele B si E, luteina si flavonoide, spanacul stimuleaza organismul sa lupte in mod eficient impotriva radicalilor liber, prevenind astfel aparitia cancerului de piele.
Turmericul
Acest condiment indian are proprietati antioxidante si antiinflamatore, care lupta impotriva cancerului de piele, trateaza acneea si estompeaza petele maronii.
Ciocolata neagra
Consumul zilnic a 2-3 bucatele de ciocolata neagra nu permite razelor UV sa distruga straturile superficiale ale pielii. Acest beneficiu se datoreaza continutului mare de flavonoide- antioxidanti puternici care creste rezistenta organismului in fata bolilor.