Acestea sunt alimentele care iti micsoreaza colesterolul si iti protejeaza inima! Consuma-le cat mai des!


Acestea sunt alimentele care iti micsoreaza colesterolul si iti protejeaza inima! Consuma-le cat mai des!

Desi doctorilor le place sa arunce cu statine si alte medicamente in oamenii cu colesterolul marit, o imbunatatire a dietei este cu mult mai sigura si mai eficienta pe termen lung pentru aceasta problema.

 

Iata care sunt cele trei alimente dovedite ca micsoreaza colesterolul si protejeaza inima:
Avocado- este plin cu acid oleic, o grasime mononesaturata care, dupa cum a dovedit un studiu din Jurnalul de Cercetari asupra Lipidelor, poate inhiba sinteza colesterolului si lipidelor in celulele umane. In al doilea rand, este bogat si intr-o substanta vegetala numita beta-sitosterol, care suprima absorbtia de colesterol in intestin.
Terciul de ovaz- este plin de fibre solubile care, potrivit unui studiu cuprinzator de 19 ani publicat in Arhivele de Medicina Interna, poate micsora colesterolul si riscul de boala cardiaca coronariana. Mai mult, terciul deovaz colesterol ovaz este bogat intr-un fel specific de fibre solubile numit beta-glucan, care este deosebit de bun la blocarea capacitatii corpurilor noastre de a absorbi colesterolul.
Nucile- Un studiu recenzie publicat in Jurnalul de Nutritie in aprilie 2014 a aratat de exemplu ca aceste nuci cu coaja tare ar putea „micsora colesterolul alcatuit din lipoproteine de o
densitate scazuta/LDL (cu cca 9-16%) si presiunea sanguina (presiunea sanguina diastolica cu cca. 2-3 mm Hg), factori de risc majori pentru [boala cardiovasculara].
Sursa: viataverdeviu.ro

Iata care sunt cele trei alimente dovedite ca micsoreaza colesterolul si protejeaza inima:

Avocado- este plin cu acid oleic, o grasime mononesaturata care, dupa cum a dovedit un studiu din Jurnalul de Cercetari asupra Lipidelor, poate inhiba sinteza colesterolului si lipidelor in celulele umane.

In al doilea rand, este bogat si intr-o substanta vegetala numita beta-sitosterol, care suprima absorbtia de colesterol in intestin.

Terciul de ovaz- este plin de fibre solubile care, potrivit unui studiu cuprinzator de 19 ani publicat in Arhivele de Medicina Interna, poate micsora colesterolul si riscul de boala cardiaca coronariana. Mai mult, terciul deovaz colesterol ovaz este bogat intr-un fel specific de fibre solubile numit beta-glucan, care este deosebit de bun la blocarea capacitatii corpurilor noastre de a absorbi colesterolul.


Nucile- Un studiu recenzie publicat in Jurnalul de Nutritie in aprilie 2014 a aratat de exemplu ca aceste nuci cu coaja tare ar putea „micsora colesterolul alcatuit din lipoproteine de o densitate scazuta/LDL (cu cca 9-16%) si presiunea sanguina (presiunea sanguina diastolica cu cca. 2-3 mm Hg), factori de risc majori pentru [boala cardiovasculara].

Sursa: viataverdeviu.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este MĂDĂLINA PAMFILE. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografie concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri