Nu uita insa ca fructele si legumele de toamna sunt pline de beneficii pentru sanatate.
Uite cateva alimente care iti dau energie toamna si pe care le poti manca fara moderatie, in zilele scurte si friguroase.
Dovelcii
Orice soi ar fi, dovlecii sunt plini de antioxidanti si protejeaza corpul de radicalii liberi, responsabili, printre altele, de bolile cardiovasculare. Culoarea portocalie a dovlecilor se datoreaza betacarotenului, un aliat in lupta cu imbatranirea si in prevenirea cancerului.
Citricele
Pline de vitamina C, portocalele, mandarinele si grepfrutul iti inveselesc zilele de toamna. Aceste fructe combat eficient stresul, participand la producerea de noradrenalina si dopamina, numite si hormonii fericirii. Iar lamaile te protejeaza de dureri in gat si raceli, gratie proprietatilor anti-inflamatoare si a actiunii antiseptice.
Ciupercile
Ciupercile sunt usor de gatit si sunt pline de beneficii pentru sanatate.
Ele sunt o sursa importanta de vitamina D, benefica sistemului imunitar si contin minerale si oligoelemente esentiale.
Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles nu este bogata doar in vitaminele A, B si C, ci si in fibre. O poti opari si apoi sota putin, pentru o garnitura delicioasa a fripturilor. Nu ezita sa profiti si de celelalte legume din familia cruciferelor, cum ar fi conopida si broccoli.
Sursa: Curademiere.ro
Uite cateva alimente care iti dau energie toamna si pe care le poti manca fara moderatie, in zilele scurte si friguroase.
Dovelcii
Orice soi ar fi, dovlecii sunt plini de antioxidanti si protejeaza corpul de radicalii liberi, responsabili, printre altele, de bolile cardiovasculare. Culoarea portocalie a dovlecilor se datoreaza betacarotenului, un aliat in lupta cu imbatranirea si in prevenirea cancerului.
Citricele Pline de vitamina C, portocalele, mandarinele si grepfrutul iti inveselesc zilele de toamna. Aceste fructe combat eficient stresul, participand la producerea de noradrenalina si dopamina, numite si hormonii fericirii. Iar lamaile te protejeaza de dureri in gat si raceli, gratie proprietatilor anti-inflamatoare si a actiunii antiseptice.
Ciupercile Ciupercile sunt usor de gatit si sunt pline de beneficii pentru sanatate.
Ele sunt o sursa importanta de vitamina D, benefica sistemului imunitar si contin minerale si oligoelemente esentiale.
Varza de Bruxelles Varza de Bruxelles nu este bogata doar in vitaminele A, B si C, ci si in fibre. O poti opari si apoi sota putin, pentru o garnitura delicioasa a fripturilor. Nu ezita sa profiti si de celelalte legume din familia cruciferelor, cum ar fi conopida si broccoli.
Sursa:
Curademiere.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro