Cea mai mare problema pe care o avem de Sarbatori e desigur cantitatea imensa de dulciuri. Cozonaci, ciocolata, placinte, rulouri, bomboane.
Avem la indemana o serie de alimente gustoase pe care le-ati adaugat sigur pe lista de cumparaturi in nenumarate randuri. Asadar, sa ne imprietenim cu:
Ovazul: e micul-dejun ideal pentru ca da repede senzatia de satietate si tine de foame. Ovazul are sase grame de proteine la suta de grame si e bogat in fosfor, potasiu, seleniu, magneziu si fier. Ne protezeaza sistemul cardiovascular: un studiu al American Journal of Lifestyle Medicine concluzioneaza ca reduce colesterolul si riscul de boli de inima.
Perele: contin pectina si ca si merele absorb foarte multa apa. Ajuta digestia, scad colesterolul si regleaza absorbtia zaharului. De asemenea, coaja perele contine antioxidanti.
Varza de Bruxelles: este bogata in fibre si ne tine satui citeva ore bune. Ajuta la detoxifierea organismului si este anti-cancerigena. La aburi, fiarta, rumenita usor – atentie, nu o preparati termin timp indelungat.
Îsi va pierde valoarea nutritionala.
Portocalele: excelenta sursa de vitamina C, A, B-complex, potasiu si calciu. Ştiti stratul alb de sub coaja? Nu il decojiti, consumati-l. E bogat in pectina si vitamin C.
Sursa: Elacraciun.ro
Avem la indemana o serie de alimente gustoase pe care le-ati adaugat sigur pe lista de cumparaturi in nenumarate randuri. Asadar, sa ne imprietenim cu:
Ovazul: e micul-dejun ideal pentru ca da repede senzatia de satietate si tine de foame.
Ovazul are sase grame de proteine la suta de grame si e bogat in fosfor, potasiu, seleniu, magneziu si fier. Ne protezeaza sistemul cardiovascular: un studiu al American Journal of Lifestyle Medicine concluzioneaza ca reduce colesterolul si riscul de boli de inima.
Perele: contin pectina si ca si merele absorb foarte multa apa. Ajuta digestia, scad colesterolul si regleaza absorbtia zaharului.
De asemenea, coaja perele contine antioxidanti.
Varza de Bruxelles: este bogata in fibre si ne tine satui citeva ore bune. Ajuta la detoxifierea organismului si este anti-cancerigena. La aburi, fiarta, rumenita usor – atentie, nu o preparati termin timp indelungat. Îsi va pierde valoarea nutritionala.
Portocalele: excelenta sursa de vitamina C, A, B-complex, potasiu si calciu. Ştiti stratul alb de sub coaja? Nu il decojiti, consumati-l. E bogat in pectina si vitamin C.
Sursa:
Elacraciun.ro