Fie ca este vorba de carne de pui, de curcan, de gasca sau de rata, toate acestea aduc beneficii sanatatii.
De pui
Daca este gatita in mod sanatos (la gratar, la abur sau la cuptor), carnea de pui nu iti pune in pericol sanatatea, intrucat este saraca in grasimi (daca este curatata de piele si grasime), dar este bogata in proteine necesare pentru o buna functionare a organismului.
Totusi, ai grija la modul in care o prepari! Daca este prea arsa, carnea de pui poate contine unele substante nocive cauzatoare de cancer.
De curcan
Carnea de curcan este considerata a fi una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne. Acest sortiment este sarac in grasimi, motiv pentru care este recomandata pentru consumul zilnic.
De exemplu, specialistii in nutritie spun ca pieptul din carne de curcan, indiferent ca va fi fiert sau prajit, are aproape jumatate dintre caloriile celui de pui.
De gasca
Spre deosebire de carnea de pui si cea de curcan, cea de gasca se numara printre cele care contin mai putine substante nocive. Si asta deoarece se numara printre animalele care nu se cresc in numar mare si care au nevoie de anumite conditii pentru a se dezvolta.
In comparatie cu carnea de curcan si cea de pui, sortimentul de gasca are un continut mult mai mare de grasimi, de proteine si de calorii.
De rata
Desi este mai putin folosit, sortimentul de carne de rata este foarte gustos si hranitor. O portie de 100 grame de carne- piept de rata- fara piele contine 140 de calorii si 11,2 g de grasime.
Acest tip de carne este o buna sursa de proteine, dar si de vitamine (B3, B6 si B12) si de minerale (fosfor, fier, zinc, acid folic, magneziu).
Cantitatea de grasimi pe care o contine se poate reduce daca se indeparteaza pielita de pe carne inainte de preparare.
Sursa: Bzi.ro
De pui
Daca este gatita in mod sanatos (la gratar, la abur sau la cuptor), carnea de pui nu iti pune in pericol sanatatea, intrucat este saraca in grasimi (daca este curatata de piele si grasime), dar este bogata in proteine necesare pentru o buna functionare a organismului.
Totusi, ai grija la modul in care o prepari! Daca este prea arsa, carnea de pui poate contine unele substante nocive cauzatoare de cancer.
De curcan Carnea de curcan este considerata a fi una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne. Acest sortiment este sarac in grasimi, motiv pentru care este recomandata pentru consumul zilnic.
De exemplu, specialistii in nutritie spun ca pieptul din carne de curcan, indiferent ca va fi fiert sau prajit, are aproape jumatate dintre caloriile celui de pui.
De gasca Spre deosebire de carnea de pui si cea de curcan, cea de gasca se numara printre cele care contin mai putine substante nocive. Si asta deoarece se numara printre animalele care nu se cresc in numar mare si care au nevoie de anumite conditii pentru a se dezvolta.
In comparatie cu carnea de curcan si cea de pui, sortimentul de gasca are un continut mult mai mare de grasimi, de proteine si de calorii.
De rata
Desi este mai putin folosit, sortimentul de carne de rata este foarte gustos si hranitor. O portie de 100 grame de carne- piept de rata- fara piele contine 140 de calorii si 11,2 g de grasime.
Acest tip de carne este o buna sursa de proteine, dar si de vitamine (B3, B6 si B12) si de minerale (fosfor, fier, zinc, acid folic, magneziu). Cantitatea de grasimi pe care o contine se poate reduce daca se indeparteaza pielita de pe carne inainte de preparare.
Sursa:
Bzi.ro
Citește și: Este cod roșu de viscol! Rafale de peste 120 km/h și vizibilitate zero în zonele montane- kanald.ro
Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro