Acesta este cel mai murdar lucru din casa ta! Te-ai fi gandit pana acum la el?


Acest obiect este chiar mai murdar decat capacul de toaleta, cosul de gunoi si scutecele copilului.

 

Da, vorbim despre buretele de vase. "Contine foarte multi microbi, asa ca, atunci cand cureti ceva cu acesti agenti patogeni deja instalati in el, unele organisme se transmit in afara lui, in timp ce altele patrund in el", spune Dr. Philip Tierno, profesor.
Se pare ca buretii de bucatarie ar trebui dezinfectati, nu spalati. Atunci cand speli ramasitele de pe vasele murdare, tocatoare si tacamuri, bacteriile pot umple gaurile din burete. In timp ce buretele ramae ud pana la urmatoare utilizare, bacterii noi cresc in el la fiecare 20 de minute.
Tocatorul ii transmite cele mai multe bacterii. Dupa ce ai taiat carne cruda, este comun sa stergi ce a ramas pe el. In acest fel, te poti infecta cu salmonella. Chiar si legumele contin microbi daunatori.
Daca folosesti un burete pentru a spala o farfurie, trebuie sa stii ca vasul curat este probabil mai murdar ca inainte de a-l spala. "Sapunul si apa nu ucid microbi, doar ii indeparteaza. Dar daca ai inca de la inceput un burete murdar, vei avea un strat suplimentar de microbi in farfurie", spune Tierno.
Cu cat buretele tau de bucatarie miroase mai urat, cu atat mai multi microbi contine.
Pentru a dezinfecta buretele, ai nevoie de solutie cu clor. Amesteca o parte de solutie cu noua parti de apa si pune buretele in amestec timp de 30 de secunde. Dupa ce s-a scurs lichidul din el, lasa-l la uscat.
Sursa: huffingtonpost.com

Da, vorbim despre buretele de vase. "Contine foarte multi microbi, asa ca, atunci cand cureti ceva cu acesti agenti patogeni deja instalati in el, unele organisme se transmit in afara lui, in timp ce altele patrund in el", spune Dr. Philip Tierno, profesor. 

Se pare ca buretii de bucatarie ar trebui dezinfectati, nu spalati. Atunci cand speli ramasitele de pe vasele murdare, tocatoare si tacamuri, bacteriile pot umple gaurile din burete. In timp ce buretele ramae ud pana la urmatoare utilizare, bacterii noi cresc in el la fiecare 20 de minute. 

Tocatorul ii transmite cele mai multe bacterii. Dupa ce ai taiat carne cruda, este comun sa stergi ce a ramas pe el. In acest fel, te poti infecta cu salmonella. Chiar si legumele contin microbi daunatori. 

Daca folosesti un burete pentru a spala o farfurie, trebuie sa stii ca vasul curat este probabil mai murdar ca inainte de a-l spala. "Sapunul si apa nu ucid microbi, doar ii indeparteaza. Dar daca ai inca de la inceput un burete murdar, vei avea un strat suplimentar de microbi in farfurie", spune Tierno.

Cu cat buretele tau de bucatarie miroase mai urat, cu atat mai multi microbi contine. 

Pentru a dezinfecta buretele, ai nevoie de solutie cu clor. Amesteca o parte de solutie cu noua parti de apa si pune buretele in amestec timp de 30 de secunde. Dupa ce s-a scurs lichidul din el, lasa-l la uscat. 

Sursa: huffingtonpost.com

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

De astăzi, 1 iunie, putem merge la plajă! Ce reguli trebuie să respectăm. Anunțul oficial al autorităților

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri