Acest surprinzator sambure poate incetini procesul de imbatranire si combate raceala!

Acest surprinzator sambure poate incetini procesul de imbatranire si combate raceala!

Cu siguranta stii cat de sanatos este un avocado, insa s-ar putea sa te surprinda faptul ca si samburele lui ofera o multitudine de beneficii.

In loc sa-l arunci data viitoare, macina-l pana devine o pudra fina cu ajutorul unui robot de bucatarie performant cu lame ascutite.

Nu incerca cu un blender obisnuit, sau cu un robot de bucatarie slab, pentru ca samburele este foarte dur si iti poate strica echipamentul.

Pudra samburelui de avocado poate fi utilizata in orice smoothie pentru a-i conferi o calitate sporita cu urmatoarele proprietati:

Anti-imbatranire- Studiile au descoperit ca samburii de avocado sunt o sursa bogata de fitochimicale bioactive ce tin sub control radicalii liberi, ajutand la incetinirea procesului de imbatranire. Consumul samburilor de avocado poate reduce si aparitia ridurilor si a depigmentarii datorita varstei, gratie abilitatii acestora de a reface colagenul din piele, mentinand un aspect ferm si tineresc.

Combaterea racelii - Cu puternicii sai antioxidanti, samburii de avocado ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce ajuta in perioada sezonului de raceli si gripe, pe langa protectia oferita si contra altor boli si afectiuni.

De fapt, samburii contin chiar mai multi antioxidanti decat pulpa de avocado.

Imbunatateste starea generala de sanatate- Antioxidantii puternici din samburele de avocado au abilitatea de a contribui la reducerea nivelului ridicat de colesterol si previn o serie de afectiuni cardiace, cum ar fi bolile de inima si atacul de cord. Conform unui studiu publicat in editia lunii martie din 2012 a revistei Alimentatie pa baza de plante in nutritia omului, consumul samburelui de avocado combate formarea placii arteriale.

Cercetatorii au atribuit aceste beneficii continutului mare de fibre alimentare, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol legand colesterolul in tractul intestinal si prevenind absorptia sa. Activitatea antioxidanta se presupune ca se manifesta si prin inhibarea oxidarii lipidelor, proces ce duce la formarea placii arteriale.
Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce reprezintă magia Crăciunului pentru Angela Rusu? Interpreta de muzică populară nu obișnuiește să gătească, însă este ajutată de o persoană foarte importantă din viața ei! "Eu sunt topită!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Antonia, fotografii direct de pe patul de spital! Cu ce probleme s-a confruntat artista, dar și ce mesaj a postat pe rețelele de socializare? "O experiență traumatică și periculoasă!"

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!