Aceasta leguma de sezon de protejeaza de cancer! Uite ce superbeneficii are pentru tine!

Aceasta leguma de sezon de protejeaza de cancer! Uite ce superbeneficii are pentru tine!
Aceasta leguma de sezon de protejeaza de cancer! Uite ce superbeneficii are pentru tine!

Una dintre cele mai iubite legume de sezon are proprietati impresionante asupra organismului tau.

 

Vanata este sanatoasa, are putine calorii, contine fibre si poate fi folosita pe post de burete pentru alte arome in mancaruri. In plus, are beneficii uimitoare pentru organsimul tau. Iata despre ce este vorba.
1. Are puternic efect antioxidant. In cercetari recente s-a descoperit ca un anume fitonutrient aflat in vinete, nasunin, are capacitatea de a proteja membranele celulelor de efectul negativ al radicalilor liberi. Nasuninul, practic, "vaneaza" radicalii liberi, cautand sa ii neutralizeze, dovedindu-si astfel potentialul efect anticancer.
2. In vinete se afla acid chlorogenic, care are proprietati anticancerigene, antimicrobiene, antivirale si contribuie la scaderea colesterolului rau (cel LDL).
3. Continutul de fibre este unul dintre marile atu-uri ale vinetelor. Pulpa, dar mai ales coaja aduc organismului un aport considerabil de fibre, necesare unei digestii echilibrate.
4. Aduce organismului aport de minerale precum fier, calciu, cupru si vitaminele B1 si B6.
Sursa: ziarulring.ro

Vanata este sanatoasa, are putine calorii, contine fibre si poate fi folosita pe post de burete pentru alte arome in mancaruri. In plus, are beneficii uimitoare pentru organsimul tau. Iata despre ce este vorba.

1. Are puternic efect antioxidant.

In cercetari recente s-a descoperit ca un anume fitonutrient aflat in vinete, nasunin, are capacitatea de a proteja membranele celulelor de efectul negativ al radicalilor liberi. Nasuninul, practic, "vaneaza" radicalii liberi, cautand sa ii neutralizeze, dovedindu-si astfel potentialul efect anticancer.

2. In vinete se afla acid chlorogenic, care are proprietati anticancerigene, antimicrobiene, antivirale si contribuie la scaderea colesterolului rau (cel LDL).

3.
C ontinutul de fibre este unul dintre marile atu-uri ale vinetelor. Pulpa, dar mai ales coaja aduc organismului un aport considerabil de fibre, necesare unei digestii echilibrate. 

4. Aduce organismului aport de minerale precum fier, calciu, cupru si vitaminele B1 si B6.

Sursa: ziarulring.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

„Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, ediție specială în Ajunul Crăciunului Anunțul îndrăgitului prezentator: „Așteptați-vă la lucruri simple, la bucurie și la veselie, la...Moș Crăciun!

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Când va avea loc Marea Finală „Casa iubirii”!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies