Pregateste o reteta rustica, perfecta pentru orice moment al zilei. Serveste-o la cafea sau ca desert, dupa cina.
Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 30 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 12
Calorii per portie: 248
Ingrediente
140g de unt nesarat, plus extra pentru uns
100g zahar brun
100g sirop de caramel
6 prune mici (250 de grame)
140g faina
1 lingura praf de copt
1 lingura de ghimbir ras
1 lingura mare de ghimbir confiat
85g de fulgi
2 oua mari, batute, la temperatura camerei
Pentru topping
25g faina
25g fulgi de ovaz
2 linguri de ghimbir ras
Mod de preparare
1. Unge o tava cu unt si pune hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4. Topeste untul, zaharul si siropul intr-o tigaie mare. In timp ce astepti, curata si taie prunele.
2. Cand ingredientele din tigaie sunt moi, adauga faina, praful de copt, un praf de sare, ghimbirul, ovazul si ouale, apoi bate pana cand se omogenizeaza. Opreste doua linguri de aluat, in timp ce pe restul pune-l in tigaie si adauga prunele taiate deasupra.
3. Pentru toppung, amesteca faina si ovazul cu cele doua linguri de aluat pentru a face o coca moale. Pune acest amestec in tava si presara ghimbirul macinat. Coace timp de 30 de minute sau pana cand prajirura e aurie. Las-o sa se raceasca in tava, apoi taie in patrate.
Sursa: bbcgoodfood.com/