Aceasta este prajitura toamnei! Prepara turta dulce cu prune, ovaz si ghimbir!


Aceasta este prajitura toamnei! Prepara turta dulce cu prune, ovaz si ghimbir!

Pregateste o reteta rustica, perfecta pentru orice moment al zilei. Serveste-o la cafea sau ca desert, dupa cina.

 

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 30 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 12
Calorii per portie: 248
Ingrediente
140g de unt nesarat, plus extra pentru uns
100g zahar brun
100g sirop de caramel
6 prune mici (250 de grame)
140g faina
1 lingura praf de copt
1 lingura
de ghimbir ras
1 lingura mare de ghimbir confiat
85g de fulgi de ovaz
2 oua mari, batute, la temperatura camerei
Pentru topping
25g faina
25g fulgi de ovaz
2 linguri de ghimbir ras
Mod de preparare
1.
Unge o tava cu unt si pune hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4. Topeste untul, zaharul si siropul intr-o tigaie mare. In timp ce astepti, curata si taie prunele.
2. Cand ingredientele din tigaie sunt moi, adauga faina, praful de copt, un praf de sare, ghimbirul, ovazul si ouale, apoi bate pana cand se omogenizeaza. Opreste doua linguri de aluat, in timp ce pe restul pune-l in tigaie si adauga prunele taiate deasupra.
3. Pentru toppung, amesteca faina si ovazul cu cele doua linguri de aluat pentru a face o coca moale. Pune acest amestec in tava si presara ghimbirul macinat. Coace timp de 30 de minute sau pana cand prajirura e aurie. Las-o sa se raceasca in tava, apoi taie in patrate.
Sursa: bbcgoodfood.com/

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 30 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 12
Calorii per portie: 248

Ingrediente

140g

de unt nesarat, plus extra pentru uns
100g zahar brun
100g sirop de caramel
6 prune mici (250 de grame)
140g faina
1 lingura praf de copt
1 lingura de ghimbir ras
1 lingura mare de ghimbir confiat
85g de fulgi de ovaz
2 oua mari, batute, la temperatura camerei

Pentru topping

25g faina
25g fulgi de ovaz
2 linguri de ghimbir ras

Mod de preparare


1. Unge o tava cu unt si pune hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4. Topeste untul, zaharul si siropul intr-o tigaie mare. In timp ce astepti, curata si taie prunele.

2. Cand ingredientele din tigaie sunt moi, adauga faina, praful de copt, un praf de sare, ghimbirul, ovazul si ouale, apoi bate pana cand se omogenizeaza. Opreste doua linguri de aluat, in timp ce pe restul pune-l in tigaie si adauga prunele taiate deasupra.

3. Pentru toppung, amesteca faina si ovazul cu cele doua linguri de aluat pentru a face o coca moale. Pune acest amestec in tava si presara ghimbirul macinat. Coace timp de 30 de minute sau pana cand prajirura e aurie. Las-o sa se raceasca in tava, apoi taie in patrate.

Sursa: bbcgoodfood.com/

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

DESCOPERĂ: Cine a fost Ileana Sărăroiu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Medicul Virgil Musta propune instaurarea carantinei: „ În două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri