Aceasta este prajitura toamnei! Prepara turta dulce cu prune, ovaz si ghimbir!

Aceasta este prajitura toamnei! Prepara turta dulce cu prune, ovaz si ghimbir!
Aceasta este prajitura toamnei! Prepara turta dulce cu prune, ovaz si ghimbir!

Pregateste o reteta rustica, perfecta pentru orice moment al zilei. Serveste-o la cafea sau ca desert, dupa cina.

 

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 30 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 12
Calorii per portie: 248
Ingrediente
140g de unt nesarat, plus extra pentru uns
100g zahar brun
100g sirop de caramel
6 prune mici (250 de grame)
140g faina
1 lingura praf de copt
1 lingura de ghimbir ras
1 lingura mare de ghimbir confiat
85g de fulgi de ovaz
2 oua mari, batute, la temperatura camerei
Pentru topping
25g faina
25g fulgi de ovaz
2 linguri de ghimbir
ras
Mod de preparare
1. Unge o tava cu unt si pune hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4. Topeste untul, zaharul si siropul intr-o tigaie mare. In timp ce astepti, curata si taie prunele.
2. Cand ingredientele din tigaie sunt moi, adauga faina, praful de copt, un praf de sare, ghimbirul, ovazul si ouale, apoi bate pana cand se omogenizeaza.
Opreste doua linguri de aluat, in timp ce pe restul pune-l in tigaie si adauga prunele taiate deasupra.
3. Pentru toppung, amesteca faina si ovazul cu cele doua linguri de aluat pentru a face o coca moale. Pune acest amestec in tava si presara ghimbirul macinat. Coace timp de 30 de minute sau pana cand prajirura e aurie. Las-o sa se raceasca in tava, apoi taie in patrate.
Sursa: bbcgoodfood.com/

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 30 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 12
Calorii per portie: 248

Ingrediente

140g de unt nesarat, plus extra pentru uns
100g zahar brun
100g sirop de caramel
6 prune mici (250 de grame)
140g faina
1 lingura praf de copt
1 lingura de ghimbir ras
1 lingura mare de ghimbir confiat
85g de fulgi

de ovaz
2 oua mari, batute, la temperatura camerei

Pentru topping

25g faina
25g fulgi de ovaz
2 linguri de ghimbir ras

Mod de preparare


1. Unge o tava cu unt si pune hartie de copt. Incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4. Topeste untul, zaharul si siropul intr-o tigaie mare. In timp ce astepti, curata si taie prunele.


2. Cand ingredientele din tigaie sunt moi, adauga faina, praful de copt, un praf de sare, ghimbirul, ovazul si ouale, apoi bate pana cand se omogenizeaza. Opreste doua linguri de aluat, in timp ce pe restul pune-l in tigaie si adauga prunele taiate deasupra.

3. Pentru toppung, amesteca faina si ovazul cu cele doua linguri de aluat pentru a face o coca moale. Pune acest amestec in tava si presara ghimbirul macinat. Coace timp de 30 de minute sau pana cand prajirura e aurie. Las-o sa se raceasca in tava, apoi taie in patrate.

Sursa: bbcgoodfood.com/

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies