Unii nutritionisti sunt de parere ca sampania este cea mai sanatoasa bautura dintre cele mediu alcoolizate.
In plus, este una dintre bauturile alcoolice cu cele mai putine calorii (78 la suta de grame), neutralizeaza colesterolul si stimuleaza activitatea stomacului, ceea ce inseamna ca usureaza digestia, gratie acidului carbonic.
Sampania contine un ingredient care scade tensiunea arteriala si ofera stabilitate, asadar este recomandata pacientilor care sufera de hipertensiune arteriala. Aceasta bautura de sarbatoare contine o cantitate mare de antioxidanti, ceea ce face din ea o arma impresionanta impotriva radicalilor liberi.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Potrivit unui studiu, compusii fenolici din sampanie imbunatatesc memoria spatiala, adica cea care este responsabila cu retinerea informatiilor legate de mediu si de orientare.
Astfel, medicii recomanda un consum de 1 pana la 3 pahare de sampanie pe saptamana pentru a preveni pierderile de memorie asociate cu inaintarea in varsta, adica a bolilor precum dementa.
Sursa: Dietetik.ro