A crescut pensia medie în România, dar a scăzut numărul de pensionari!Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, pensia medie în România a crescut simțitor față de aceeași perioadă a anului trecut.


In articol:

Conform ultimelor date de la Institutul Național de Statistică, numărul pensionarilor din România a scăzut, însă pensiile au crescut simțitor față de anul trecut.

A crescut pensia medie în România!

La nivelul trimestrului IV al anului trecut au fost înregistrați 5,123 milioane de pensionari, în scădere semnificativă față de trimestrul anterior.

Cu toate astea, pensia medie a crescut cu 8,7% faţă de trimestrul precedent și a ajuns la 1.636 de lei. Cât despre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat, acesta a ajuns la 4,679 milioane, fiind în ascensiune față de anul trecut.

Citeste si: Crește vârsta de pensionare la 70 de ani în România? Ce spune Ministrul Muncii?

Astfel, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.590 lei, raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare și câștigul salarial mediu net a fost de 54,2%.

Citeste si: Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști- wowbiz.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

a crescut pensia medie
numărul pensionarilor din România a scăzut cu 2.000 de persoane față de anul trecut[Sursa foto: PixaBay]

Cu toate că atât pensia media lunară dar și pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut, numărul pensionarilor a scăzut cu 17.000 față de anul trecut, însă numărul persoanelor aparţinând asigurărilor sociale de stat a crescut cu 10.000 de persoane.

Citeste si: Răsturnare de situație! Lovitură cruntă pentru 5 milioane de pensionari

Din datele Institutului Național de Statistică mai aflăm că numărul pensionarilor a fost în scădere față de trimestrul III al lui 2020 cu 2.000

de persoane, iar numărul persoanelor aparținând asigurărilor sociale a crescut cu 4.000 de persoane.

pensie romania
pensia media în România a ajuns la o creștere cu 8,7% față de anul trecut[Sursa foto: PixaBay]

Față de aceeași dată a anului trecut, atât pensia medie lunară cât și pensia de asigurări sociale de stat a crescut faţă de trimestrul precedent, cu 8,7% şi respectiv cu 9,4%. 

Conform acelorași date, pensionarii de asigurări sociale sunt în creștere față de numărul pensionarilor pe limită de vârstă. 

Cât despre raportul dintre numărul de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10. Astfel se observă o viariațe în profil teritorial de la 4 pensionari în Județul Ilfov la 10 salariați în același județ.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Românii vor primi bani de la Guvern! Cei loviți de criză vor primi sprijin financiar

Crește vârsta de pensionare la 70 de ani în România? Ce spune Ministrul Muncii?

Adevăratul MOTIV al divorțului dintre Dinu și Deea Maxer: 'Ne-am ...' Au dezvăluit TOT - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 30 martie 2023. Ce sărbătoare este joi? - stirilekanald.ro

EDU.ro Rezultate simulare Evaluare Națională 2023: Notele nu se trec în catalog! Cum poți afla ce medie ai obținut? - kanald.ro

Ana Morodan, prinsă la volan băută, sub influența substanțelor interzise și cu permisul suspendat. Vedeta a fost oprită de două ori în aceeași seară - radioimpuls.ro

EDU.RO Subiecte simulare BAC 2023. Ministerul Educației publicat subiectele la Chimie, Biologie, Fizică și Informatică UPDATE - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Zodiac 2 aprilie 2022. Află ce zodie va o zi plină de pozitivitate
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri