9 motive pentru care trebuie sa te opresti sa incerci sa schimbi pe cineva


Fiecare este responsabil pentru actiunile sale si trebuie sa raspunda pentru ceea ce face! Nu trebuie sa fii "mamica" nimanui si ar trebui sa te opresti sa ii "educi" pe cei din jurul tau.

Cu totii avem cate un prieten/a care ar avea nevoie de cateva "retusuri". Nimeni nu e perfect! Si cu toate ca avem intentia de a-i schimba pentru a le face un bine, cel mai indicat ar fi sa ne vedem de treaba noastra. Nimeni nu poate schimba pe nimeni!

Iata care sunt cele 9 motive pentru care trebuie sa te opresti sa incerci sa schimbi pe cineva:

1. Nu poti schimba pe nimeni, dar oamenii se schimba...singuri - De-a lungul timpului cu totii ne schimbam, nimeni nu ramane mereu la fel! Emotiile, sentimentele, experientele, toate aceste lucruri, inevitabil, ne schimba!

2. Oamenii se vad altfel fata de cum ii vedem noi - Oricat de bun ai fi la citit oameni, oricat de bine cunosti pe cineva, niciodata nu poti sa stii exact ce e in inima si capul celuilalt! Poti doar sa presupui sau sa iti imaginezi, niciodata nu vei cunoaste pe cineva cu adevarat! Asa ca daca incerci sa schimbi pe cineva, in realitate incerci sa schimbi o persoana care nici macar nu exista. Ar trebui sa stii toate detaliile, toate gandurile lui, ceea ce e practic imposibil!

3. De cele mai multe ori vrei sa schimbi un om din considerente gresite sau din egoism - De obicei, cand incerci sa schimbi pe cineva nu o faci fiindca respectivul sau respectiva ar avea nevoie, ci pentru ca tu ai nevoie. Tu iti doresti sa fie diferit!

4. Putini oameni vor intr-adevar sa se schimbe - E foarte greu sa schimbi ceva la tine, necesita mult efort! Din acest motiv multi sunt fericiti si multumiti asa cum sunt!

5. Cei care vor sa se schimbe nu vor sa fie schimbati - Oamenilor le place sa fie stapani pe situatie, daca vor sa schimbe ceva, vor sa decisa ei insasi ce. Nu au nevoie de nimeni sa vina si sa le spuna ce sa faca

6. Schimbarile majore nu se fac usor - Procesul de schimbare nu este unul foarte usor! Dimpotriva, este foarte dificil! Cand vrei sa te schimbi, trebuie sa iti schimbi si perceptia despre lumea din jur!

7. Cand ne schimbam, nu mai putem sa ne schimbam la loc - Daca nu ne putem tine de schimbarile pe care le-am facut in viata nostra, este putin probabil ca putem sa redevenim ceea ce am fost inainte! Schimbarile se fac in timp, nu se produc imediat.

8. Nimeni nu se schimba de dragul de a se schimba! Trebuie sa exista un motiv - Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru cineva ca sa il ajuti sa se schimbe este sa il ajuti sa gaseasca un motiv

9. Oamenii se schimba numai daca decid ca asta vor sa faca - Nu poti schimba un om daca nu vrea si nu crede care are nevoie sa se schimbe


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Theo Rose de la Bravo, ai Stil! Celebrities, dezvăluiri fără perdea din perioada adolescenței. La ce metode a recurs ca să aibă sânii mai mari

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri