8 cereale pe care sigur nu le mananci desi ar trebui! Baga-le imediat in dieta

8 cereale pe care sigur nu le mananci desi ar trebui! Baga-le imediat in dieta
8 cereale pe care sigur nu le mananci desi ar trebui! Baga-le imediat in dieta

Sigur ai auzit de aceste cereale, dar fugi de ele pentru ca au multi carbohidrati. Gresit! E timpul sa incepi sa le consumi cu moderatie.

Cerealele integrale sunt mai bune in alimentatia ta deoarece au multe vitamine, minerale, antioxidanti, iti apara sanatatea si inima, elibereaza energie treptat si scad riscul de obezitate.

1. Orezul negru. Are aceasta culoare datorita unui antioxidant care te apara de boli de inima, cancer si obezitate. In comparatie cu cel brun, are mai multe proprietati anti-inflamatorii, proteine, fier si fibre mai multe. Il poti consuma dimineata, ca mic dejun, combinat cu lapte de cocos, fructe, seminte sau ghimbir.

2. Kaniwa. Inrudita cu quinoa, este bogata in proteine, minerale si antioxidanti. Este marunta si se gateste repede. Poti sa o fierbi, sa o folosesti la smoothie, in iaurtul de la pranz sau in salate. Aceasta cereala este atat de gustoasa incat o poti folosi in mancare, deserturi sau chiar sa o consumi goala.

3. Sorghum (sorg sau milo).

Bogata in nutrienti, aceasta cereala nu contine gluten, este digerata si absorbita greu in organism deci iti confera o senzatie de satietate de durata. Sorghum ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si al insulinei. Poate fi consumata in orice fel de reteta si, ca snack, devine un fel de popcorn cand o gatesti.

4. Teff. Cunoscuta pentru aroma dulce si textura  asemanatoare cu a ovazului, poate sa inlocuiasca acest mic dejun cu succes.
Poti sa o folosesti in diverse retete sau sa o faci ca pe mamaliga. Teff contine de trei ori mai mult calciu ca o cereala normala si un carbohidrat unic care ajuta procesul de ardere al grasimilor. Poti face batoane energice facute in casa, prajituri sau drept garnitura pentru mancaruri.

5. Hrisca. Contine antioxidanti si minerale ca magneziu, cupru, mangan si fosfor. Se serveste calda sau rece si se gateste usor.
De asemenea, poti incerca sa consumi mei umflat ca cereala la mic dejun.

6. Secara. Faina o poti folosi la gatit sau diverse shakeuri. In comparatie cu graul, este mult mai satioasa si arde grasimi mai repede. Ajuta la reglarea colesterolului si a insulinei. Alege sa mananci biscuiti din secara, apa si sare pe care ii poti combina cu sosuri ca humus, guacamole, pesto sau ton cu ulei etc.


7. Orz. Substantele din el reduc considerabil colesterolul, imbunatatesc digestia, imunitatea si greutatea. Are cele mai multe fibre dintre toate cerealele. Incearca sa o servesti la micul dejun pentru ca iti ofera o senzatie prelungita de satietate sau ca garnitura.

Sursa: huffingtonpost.com.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies