6 pasi pentru a aduce la viata orhideea ofilita in ghiveci


Orhideea Phalaenopsis este o specie delicata care cu ingrijire adecvata ofera florile ei minunate pe termen lung. Este o planta decorativa cu flori pe care o primim sau o oferim adesea cadou in ocaziile deosebite.

Pasii de urmat pentru revitalizarea unei orhidee Phalaenopsis care a fost udata in exces:
1. Puneti usor ghiveciul cu orhideea pe-o parte si scoateti radacinile din vas, iar apoi curatati-le de compost.
2. Dezinfectati in alcool lamele unui foarfece de taiat via. Analizati radacinile si taiati-le pe acelea care au putrezit.
3. Scurgeti apa de pe farfurioara pe care a stat ghiveciul si apoi spalati ambele recipiente. Aveti grija ca acestea sa fie sterse si uscate pentru pasul urmator.
4. Intr-un recipient (eventual o sita), amestecati pamantul special pentru orhidee cu apa de la robinet. Totodata aveti grija ca apa in exces sa se scurga din recipient.
5. Umpleti primii 3 cm de la fundul ghiveciului cu pamant umed si apoi puneti planta in ghiveci. Ulterior adaugati compost peste radacini.
6. Puneti orhideea la locul ei obisnuit. De acum inainte udati planta doar cand pamantul din primele straturi (3-6 cm) este uscat. De asemenea, inlaturati apa in exces care se scurge in farfuria de sub ghiveci.

Citeste mai multe aici.
 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Fashion

Ce piese trebuie să aibă orice femeie în garderobă, după spusele juratului „Bravo, ai stil! Celebrities”, Cătălin Botezatu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri