6 motive pentru care câinele tău se uită la perete

de ce se uita cainele la perete

6 motive pentru care câinele tău se uită la perete

Poate că ați observat că în unele momente, câinele privește... spre un perete. Însă știați de ce o face?

Aflați din rândurile următoare care sunt motivele pentru care câinele tău are momente în care se uită la perete.

 

De ce se uită câinii la pereți

Aud ceva

Se întâmplă cazuri în care în pereți să pătrundă diverse insecte sau rozătoare, iar în momentul în care observi că animalul tău de companie, în acest caz câinele, se uită la un perete, se grăbește spre el sau chiar îl zgârie, acesta poate auzi ceva în interiorul peretelui, motiv pentru care acesta

este determinat să investigheze și să se uite chiar el să vadă ce nu este în regulă. De menționat este faptul că aceștia sunt capabili să audă mult mai bine decât oamenii, iar chiar dacă tu nu auzi nimic, aceștia o pot face. În egală măsură, aceștia vă pot ajuta să aflați despre o problemă de care poate nici nu știați până în acel moment.

Citește și: 6 locuri în care câinelui tău îi place să fie mângâiat

6 motive pentru care câinele tău se uită la perete[Sursa foto: freepik]

Citește și: 10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Văd ceva

Așa cum câinii au momente în care aud ceva, deși ție ți se pare că nu se aude nimic, exact așa pot exista și momente în care aceștia să vadă ceva și să înceapă să se uite la un perete.

De vină sunt tot insectele, care se hrănesc, apar umbrele lor și lumini care strălucesc pe un perete, iar automat atenția lor este distrasă, ceea ce îi va face pe aceștia să investigheze, și acum, pentru a verifica chiar el ce se întâmplă acolo. Daca veți privii acolo, atunci, există șanse mari să găsiți motivul pentru care acesta privește spre un perete.

6 motive pentru care câinele tău se uită la perete[Sursa foto: freepik]

Disfuncție cognitivă canină

Această disfuncție cognitivă canină, este cunoscută și sub numele de dement câinelui, care poate face un câine să fie confuz sau să facă anumite lucruri care au o mai puțină logică. Câinii care sunt într-o astfel de situație, pot lătra fără motiv sau chiar se pot uita la pereți, fără vreun motiv special. Deși această disfuncție nu este complet înțeleasă, este cauzată tocmai din cauza anumitor modificări ale creierului, pe măsură ce câinele înaintează în vârstă.

Puteți discuta mai multe cu medicul veterinar.

6 motive pentru care câinele tău se uită la perete[Sursa foto: freepik]

Convulsii

În ceea ce privește convulsiile, acestea se pot manifesta ca o tremurătură incontrolabila, o pierdere temporară a cunoștinței, să fie focală sau parțială, subtilă sau chiar câinele poate să înghețe în timp ce se ridică și se uită în jur. Astfel, în momentul în care câinele se uită la perete, poate avea și atunci loc o astfel de convulsie, însă dacă aceasta durează mai mult de 5 minute sau există mai multe în 24 de ore, ar trebui cu

siguranță să mergeți la medicul veterinar.

cum sa iti opresti cainele sa se uite la perete
6 motive pentru care câinele tău se uită la perete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Andreea Mantea aruncă bomba în „Casa iubirii”! „Din nou aflăm lucruri în online despre concurenții noștri”. Aflați despre cine este vorba în episodul de duminică, 23 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii- stirilekanald.ro

Comportamentul compulsiv

Chiar și comportamentul compulsiv poate reprezenta un motiv pentru care câinele tău ajunge să privească un perete. Deși acest comportament nu duce nicăieri, câinele continuă să îl aibă, iar gesturile care fac parte din acest tip de comportament este reprezentat și de lins, lătrat, învârtirea în cerc și chiar privirea într-un anumit punct sau chiar perete. Acest comportament poate avea o predispoziție genetică, însă în acest caz, nu are niciun fel de consecințe negative.

aspecte interesante despre caini
6 motive pentru care câinele tău se uită la perete[Sursa foto: freepik]

Comportamentul de căutare a atenției

Nu în ultimul rand, și în momentul în care un câine caută atenție, se poate uita la un perete. Deși acest comportament nu poate cere atenție deseori, câinele așteaptă o atenție aparte și sporită chiar, în aceste moment. Cu toate acestea, tocmai din cauza faptului că nu se cunoaște cauza acestei priviri, stăpânul nu știe cum să reacționeze, iar în unele cazuri se poate întâmpla ca acesta să nu îi acorde atenția dorită.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

motive pentru care se uita cainele la perete
6 motive pentru care câinele tău se uită la perete[Sursa foto: freepik]Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Claudia Iosif surprinde pe toată lumea după ce s-a afișat alături de un milionar controversat

Adela Popescu, dezvăluiri emoționante despre relația cu Radu Vâlcan: „Tot timpul am simțit că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui.”

Andreea Mantea aruncă bomba în „Casa iubirii”! „Din nou aflăm lucruri în online despre concurenții noștri”. Aflați despre cine este vorba în episodul de duminică, 23 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies