6 moduri în care pisicile își cer scuze oamenilor

cum isi cer scuze pisicile
Cum îți cer scuze pisicile

Atunci când decidem să adoptăm un animăluț de companie, este important să înțelegem că acesta vine cu o mare responsabilitate. Din diverse motive, atât pisicile, cât și câinii, obișnuiesc uneori să strice lucruri în casă sau să facă alte năzbâtii.

Cu toate acestea, deși nu mereu ne dăm seama, animăluțul nostru își cere scuze față de noi. Descoperă în rândurile de mai jos 6 modalități prin care pisica ta își cere scuze și cum poți să îți dai seama ce anume vrea să îți comunice.

Deși nu realizează neapărat că ce au făcut este greșit, pisicile știu când stăpânul este supărat, deoarece au capacitatea să înțeleagă tonalitatea vocii și expresiile faciale.

1. Îți va oferi spațiu

Citește și: 14 lucruri pe care pisicile le urăsc

comportament pisici
Comportament pisici[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Semnificația din spatele celor mai ciudate 14 comportamente ale pisicilor

Este bine cunoscut faptul că pisicile tind să fie mai distante față de câini. Deși nu sunt capabile să rostească scuze, aceste animăluțe te vor trata precum ar dori ele să fie tratate atunci când o altă pisică greșește față de ele.

Atunci când nu sunt într-o stare bună, pisicile preferă să stea singure și de aceea consideră că și stăpânul are nevoie de același lucru. Așadar, atunci când știe că a greșit, pisica ta va tinde să te evite.

2. Se va holba la tine

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Atunci când simte că ești supărat pe ea, pisica se va duce într-un colț al camerei și se va holba la tine. În acest mod, ea încearcă să îți analizeze stările și expresiile faciale, pentru a își da seama de cum te simți. Adesea ele încep să clipească mai încet și să se uite în ochii tăi, în semn de afecțiune. Dacă vei face și tu asta, vei crea o comunicare între tine și ea, iar pisica va înțelege semnalul tău de afecțiune pe care i l-ai transmis.

Odată ce vei clipi mai rar uitându-te în ochii ei după ce observi că stă într-un colț după ce a făcut o prostie, pisica va înțelege că ai apreciat scuzele ei și că acum te simți în regulă.

3. Evită contactul vizual

semne ca pisica isi cere scuze
Semne că pisica își cere scuze[Sursa foto: Freepik]

Așa cum oamenii sunt diferiți, și animalele au comportament diferit. În timp ce unele pisici se vor holba la stăpân după ce au făcut o năzbâtie, altele vor evita contactul vizual.

În comportamentul animalelor, holbarea înseamnă dominare, așa că pisica ta va încerca să îți evite privirea, tocmai pentru a îți transmite că este vulnerabilă și că îi pare rău pentru ce a făcut. În acest mod, ea îți demonstrează că îți respectă autoritatea.

4. Inițiază contact fizic

mesaje transmise de pisica
Mesaje transmise de pisică[Sursa foto: Freepik]

Pisicile sunt animale ceva mai distante și nu le place întotdeauna să aibă contact fizic.

În momentul în care pisica ta inițiază un astfel de comportament, vrea să îți transmită că înțelege că ești supărat și că își cere scuze. Adesea acestea se așează în brațele stăpânului sau se ating de picioarele acestuia cu orice preț. În acest mod, animăluțul vrea să creeze o conexiune cu tine și să îi arăți și tu că îl iubești, indiferent de ce a făcut.

5. Miaună și toarce subtil

ce vor sa transmita pisicile
Ce vor să transmită pisicile[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum arăta Sumru Yavrucuk, actrița din „Tablou de familie”, în urmă cu 10 ani? Schimbarea este radicală!- kanald.ro

Citește și: Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila- stirilekanald.ro

Cea mai recunoscută și des întâlnită formă de scuze din partea unei pisici este mieunatul subtil. În acest mod, animăluțul încearcă să îți transmită verbal că îi pare rău. Chiar și dacă se așează pe tine și începe să toarcă, acesta este un semn că vrea să vă reconectați și că își dorește ca totul să fie bine.

6. Îți aduce jucării și inițiază joacă

pisicile isi cer scuze
Pisicile își cer scuze[Sursa foto: Freepik]

Pisicile pot fi extrem de jucăușe, mai ales dacă au jucării destinate lor. Pentru a îți demonstra că vrea din nou să fiți prieteni, pisica îți va aduce jucăriile sale. În acest mod, ea îți arată că își cere scuze și este dornică să te joci cu ea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

9 motive științifice pentru care pisica ta doarme cu tine

Cum arătau concurentele de la Insula Iubirii înainte de operațiile estetice. Cu greu le recunoști, diferențele sunt uriașe FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”

Cuptorul tău ca nou! Două soluții simple și naturale pentru a scăpa de murdărie și grăsime

Robi își iese din minți din cauza lui Antoni și este trimis în casa fetelor! „Mă ia tensiunea!”. Aflați de la ce a pornit conflictul în episodul de marți, 23 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Bombă în cazul morții lui Andrei Versace


Cookies