5 uleiuri pentru un păr sănătos. Rutina pe care o poți avea chiar la tine acasă

5 uleiuri pentru un păr sănătos
5 uleiuri pentru un păr sănătos

Iată cum poți avea un păr sănătos chiar la tine acasă și care sunt uleiurile care nu ar trebui să lipsească din rutina ta.

Părul este unul dintre cele mai importante accesorii pe care o doamnă sau domnișoară poate să-l aibă, iar fiecare încercare de a schimba culoarea părului, poate aduce după sine și câteva probleme cu care ne putem confrunta. Pentru a arăta de fiecare dată încrezători, fiecare obicei legat de podoaba capilara ajunge să redea frumusețea și trăsăturile chipului nostru, mai ales atunci când vorbim de părul în nuanțe mai aprinse de care trebuie să avem cu siguranță mai multă grijă.

Există câteva uleiuri care nu ar trebui să să ne lipsească din rutina noastră zilnică, iar în loc să cheltuim banii pe numeroase tratamente scumpe sau să facem vizite îndelungate la salon, o mască pe care o putem realiza chiar la noi acasă folosindu-ne de unul dintre uleiuri ne poate salva de foarte multe probleme. Trebuie să avem în vedere să nu agresăm părul în niciun fel, nici în momentul în care îl periem, cu atât mai mult dacă suntem dispuși să folosim foarte des aparaturi care îndreaptă sau ondulează părul.

Uleiul de migdale

Citește și: 8 ritualuri de dimineață care îți pot schimba viața

5 uleiuri pentru un păr sănătos
5 uleiuri pentru un păr sănătos[Sursa foto: freepik]

Citește și: 12 secrete de beauty ale actrițelor de la Bollywood, pe care trebuie să le urmezi

Începem prin a scoate în evidență cât de important este să adăugați în rutina voastră ulei de migdale, mai ales persoanele care se confruntă cu problema mătreții.

Acesta este un truc natural care vă poate scăpa de această problemă nedorită, atunci când toate tratamentele din jurul vostru par să nu dea rezultat. Totodată, uleiul de migdale hidratează pielea scalpului și reduce inflamațiile de la nivelul acestuia, dacă există, în momentul în care tindem să ne scărpinăm excesiv în anumite zone ale capului. Ceea ce nu știați despre uleiul de migdale este că acesta îmbunătățește și circulația sângelui de la nivelul capului, fiind uleiul perfect care să vă oferă relaxarea de care aveți nevoie după baie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Uleiul de cocos

5 uleiuri pentru un păr sănătos
5 uleiuri pentru un păr sănătos[Sursa foto: freepik]

Căderea părului poate fi dată de pierderea de proteine din firul de păr, acesta devenind casant și distrugându-se foarte ușor la orice atingere, mai ales dacă vorbim de instrumentele de îndreptat sau de ondulat părul.

Și uleiul de cocos este la fel de benefic în tratarea mătreții, iar persoanele care își doresc să aibă un păr mai des și sănătos, trebuie să știe că acest ulei încurajează și creșterea părului și reduce semnificativ căderea acestuia. Astfel, tratamentele care promit aceste lucruri, poți fi înlocuite foarte ușor într-un mod natural.

Uleiul de ricin

5 uleiuri pentru un păr sănătos
5 uleiuri pentru un păr sănătos[Sursa foto: freepik]

Despre uleiul de ricin cu siguranță s-au auzit foarte multe lucruri bune, fiind folosit în diferite tratamente faciale și ale părului, însă atunci când vine vorba de podoaba capilară, acesta tratează firul de păr,

reușește să îmbunătățească circulația, susține sănătatea pielii scalpului și, de asemenea, încurajează creșterea părului atunci când vă confruntați cu această problemă și nu știți ce anume să mai faceți pentru a vă recăpăta strălucirea de altădată.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Uleiul de avocado

5 uleiuri pentru un păr sănătos
5 uleiuri pentru un păr sănătos[Sursa foto: freepik]

Un alt ulei de care aveți nevoie în rutina voastră este uleiul de avocado, care asigură un scalp sănătos și, în cazul în care nu știați, ajută la vitaminizarea firului de păr. Toate aceste uleiuri sunt hrănitoare și hidratează firul de păr, iar acest lucru poate să facă și uleiul de avocado, mai ales dacă aveți părul vopsit.

Uleiul de jojoba

 Rutina pe care o poți avea chiar la tine acasă
Rutina pe care o poți avea chiar la tine acasă[Sursa foto: freepik]

Uleiul de jojoba, ultimul, dar nu cel din urmă, este cel mai asemănător sebumului natural al părului și oferă strălucirea de care aveți nevoie. Și uleiul de jojoba ajută la tratarea mătreții, iar un masaj cu câteva picături din aceste uleiuri menționate mai sus vă pot ajuta să reveniți natural la strălucirea  pe care o aveați odată. Acestea sunt doar câteva uleiuri care vă pot ajuta chiar la voi acasă, iar dacă sunteți iubitoare ale măștilor de păr, nu ezitați să adăugați câteva picături, în funcție de necesitățile voastre, în masca deja pregătită. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

12 secrete de beauty ale actrițelor de la Bollywood, pe care trebuie să le urmezi

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Han, în fața unei sițuații tulburătoare

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies