5 trucuri ca să devii mai eficientă la muncă


5 trucuri ca să devii mai eficientă la muncă

Vrei să fii mai eficientă la locul de muncă?


In articol:

Ca femeie, poate este mai greu să îmbini munca și cu toate celelalte aspecte din viața ta, mai ales dacă ești mamă și mai ales cu un stil de viață sănătos și echilibrat, așa că venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi prin care poți face acest lucru. De exemplu, o problemă este procrastinarea. Cu cât amâni mai mult un task, cu atât îți va fi mai greu să-l duci la îndeplinire. De aceea, este bine să nu amâni realizarea sarcinilor care țin de locul de muncă și să te adaptezi și să fii cât mai bun.

 

Iată 5 moduri prin care poți fi mai eficientă la locul de muncă:

 

1. Trezește-te devreme!

 

Cu cât te trezești mai devreme, cu atât vei avea mai mult timp pentru a-ți rezolva din taskurile tale. Șansele să progresezi mai mult în carieră sunt mai mari atunci când te trezești dimineața devreme. Ai grijă să te trezești la timp și să-ți faci taskurile bine, să fii matinal și să progresezi astfel în carieră.

 

2. Prioritizează-ți taskurile

 

Un lucru pe care trebuie să-l faci este să prioritizezi taskurile de dinainte.

Prioritizează-ți taskurile în fiecare lună, săptămână, zi. Ai grijă să le iei pe rând, să fii mereu mai bun ca înainte.

 

O mare parte din a fi eficient la locul de muncă este să înveți să spui nu. Află ce contează cu adevărat- ce sarcini mută, de fapt, acul asupra obiectivelor tale principale? Care proiecte au cel mai mare impact asupra profitului tău? Renunță la munca aglomerată care, de fapt, nu înseamnă nimic. Utilizarea unei tehnici de stabilire a obiectivelor bazată pe date, cum ar fi OKR-urile (obiectivele și rezultatele-cheie), este o modalitate practică de a vă concentra eforturile zilnice pe obiective clar definite, măsurabile, care contribuie direct la obiectivele de afaceri mai mari.

 

3. Ocupă-te de cele mai importante taskuri la început

 

Motivația și creativitatea ta sunt la un punct culminant dimineața, așa că, în loc să îți începi ziua verificând e-mailurile (care vă pot deraia rapid planurile, deoarece ceea ce intenționați să realizați este împins sau pierdut printre solicitările primite), așteaptă câteva ore să-ți verifici căsuța de e-mail și să lucrezi la un proiect mai semnificativ în timp ce energia ta mentală este încă ridicată.

4. Măsoară-ți rezultatele, nu timpul petrecut muncind

 

Când vine vorba de productivitate, deseori ne concentrăm pe cât de mult durează ceva pentru a se finaliza; spre deosebire de ceea ce am realizat, de fapt, într-o zi. De exemplu, tocmai ai petrecut patru ore scriind o postare pe blog de 1.000 de cuvinte. S-ar putea să fii puțin dezamăgit, deoarece asta ți-a luat o bucată bună din zi.

 

Dar ce se întâmplă dacă te-ai concentra pe părțile mai mici ale postării pe blog? De exemplu, ați împărțit cinci secțiuni de 200 de cuvinte, le-ați formatat corespunzător, ați adăugat titluri, ați efectuat o verificare ortografică și ați adăugat imagini. Dintr-odată realizezi că ai finalizat multe în acel interval de timp.

 

De fapt, cercetările echipei Behance au descoperit „că acordarea de importanță orelor și prezenței fizice în detrimentul acțiunii și rezultatelor duce la o cultură a ineficienței (și a anxietății)”.

 

„Presiunea de a fi obligat să stai la birou până la un anumit timp creează o cultură asemănătoare fabricii, care ignoră câteva legi de bază ale generării ideilor și ale naturii umane:

 

(1) Când creierul este obosit, nu funcționează bine

(2) Generarea ideilor are loc în propriile sale condiții

(3) Când te simți forțat să execuți peste capacitatea ta, începi să urăști ceea ce faci.”

 

O modalitate de a vă ajuta cu măsurarea rezultatelor în loc de timp este prin generarea de liste finalizate. Acesta este pur și simplu un jurnal continuu cu tot ce ați completat într-o zi. Păstrând această listă, te vei simți mai motivat și mai concentrat, deoarece poți vedea, de fapt, ce ai realizat.

 

5. Comunică, comunică, comunică

 

Indiferent că ești freelancer, antreprenor sau angajat, vor fi momente când va trebui să lucrezi cu alții. Ca atare, ar trebui să-ți consolidezi abilitățile de comunicare și colaborare.

Când faci acest lucru, vei elimina repetarea inutilă și timpul pierdut din remedierea oricăror neînțelegeri și comunicări greșite.

 

Poți începe prin a-ți îmbunătăți abilitățile de ascultare activă și a rămâne pe un subiect atunci când comunicați. De exemplu, atunci când compuneți un e-mail, păstrați-l scurt și punctual. Nu aruncați prea multe informații în mesaj, deoarece nu va face decât să deruteze destinatarul.

Foto: Drazen Zigic/ freepik.com


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul lunii octombrie 2022. O zodie are parte de iubirea vietii sale

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

3 Aplicații de dating pentru Android și iOS, alternative la Tinder

Cum să-ți protejezi părul de temperaturile ridicate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri