5 tipologii de prietene pe care trebuie să le ai neapărat aproape de tine

mesaje de prietenie intre fete
5 tipologii de prietene pe care trebuie să le ai neapărat aproape de tine

Bineînțeles că într-un grup, există prieteni diferiți. Însă știați care sunt tipologiile pe care ar trebui să le aveți neapărat lângă voi?

Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 5 tipologii de prietene pe care cu siguranță ar trebui să le ai cât mai aproape de tine. În plus, descoperiți și care este motivul principal, pentru fiecare tipologie în parte. 

 

5. Prietenul de petrecere

Pe locul 5 se află prietenul de petrecere. Acest tip de prietenie ca un fluture social în tot grupul tău, și te poți baza întotdeauna pe el în momentul în care îți dorești să ieși în oraș, dar să te simți totodată și bine.

De preferat, această persoană este deseori extrovertită într-o oarecare măsură, iar dat fiind faptul că este sub această formă, îi va fi destul de ușor să cunoască oameni noi, ba chiar să socializeze prima, motiv pentru care nu te vei simți niciodată incomod în preajma sa. De asemenea, va fi un prieten potrivit în momentul în care tu ești o persoană introvertită, pentru a avea un opus al tău, în special in momentele în care participați la petreceri și ieșiri în oraș.
Astfel, indiferent de locul în care vă aflați, această persoană va face tot felul de sarcini grele în ceea ce privește, de exemplu, găsirea unui loc potrivit pentru a vă începe petrecerea, iar atunci când vine vorba despre socializare, cu siguranță va fi prima persoană care va sparge gheața, în timp ce datoria ta va fi doar să o însoțești și să o susții. Astfel, dat fiind faptul că persoanele extrovertite obișnuiesc ca de obicei să fie în centrul atenției, cele introvertite s-ar putea simți în unele momente descurajate, însă cu toate acestea dacă găsești persoana potrivită,
va exista un echilibru care va funcționa. Pe scurt, acest prieten va acționa ca cartea ta de vizită pentru întreaga lume. 

Citește și: Tendințe în modă pentru toamna 2023. Ce să porți și cum să iți actualizezi garderoba!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Top 10 lucruri pe care o femeie trebuie să le evite pentru a nu arăta ieftin

4. Prietenul de afaceri

Pe locul 4 se află prietenul de afacere. Și acest prieten trebuie neapărat să-l aveți în preajmă, fie că doriți ca în viitorul apropiat să deveniți antreprenor sau nu, contează și dacă vă doriți să înaintați în carieră, dat fiind faptul că veți face cu siguranță o echipă foarte bună o persoană care își va dori exact același lucru ca voi, și anume să

avanseze în planul profesional. Cu toate acestea, se recomandă ca respectivul prieten să fie măcar la același nivel cu tine în ceea ce privește planul profesional, iar atunci când vine vorba despre obiectivele de carieră să fie asemănătoare astfel încât să vă ajutați reciproc. Astfel, veți putea face schimb de experiențe și de lecții unul de la celălalt și vă veți ajuta reciproc, dar totodată vă veți și sprijini reciproc.
Veți forma o echipă de minune ce îți va fi extrem de ușor să socializezi cu acest prieten, de exemplu ați putea să și mergeți împreună la anumite conferințe, seminarii, evenimente de afaceri și așa mai departe. Astfel, amândoi veți cunoaște persoane care vă vor ajuta pe viitor și o veți extinde rețeaua, dar și cunoștințele, însă cu toate acestea ar trebui să vă asigurați că acest prieten nu este cumva un alt concurent de al vostru. 

tipologii de prietene
5 tipologii de prietene pe care trebuie să le ai neapărat aproape de tine[Sursa foto: freepik]

3. Prietenul profesionist

Pe locul 3 se află prietenul profesionist. Profesionist în ideea în care, cariera sa se învârte într-un anumit domeniu, de exemplu medic, avocat, contabil și așa mai departe. Acest prieten are deseori calificări specifice în respectivul domeniu, motiv pentru care veți putea face schimb de sfaturi, învățăm de la o carieră la alta în cazul în care nu profesați în aceeași carieră cu el, iar o altă situație pe care o puteți avea în vedere, este cea în care vă veți deschide o afacere și nu aveți la îndemână un contabil, iar prietenul vostru este chiar unul, care vă poate oferi sfaturi în orice moment, în acest sens. Astfel, veți avea parte de nenumărate oportunități, însă nu ar trebui să fie un nivel la care să abuzați de el, ci să îl tratați ca pe un prieten care vă este alături într-un mod politicos. 

tipologii de prietenie pe care ar trebui sa le ai aproape
5 tipologii de prietene pe care trebuie să le ai neapărat aproape de tine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști- kanald.ro

Citește și: VIDEO ”Dacă mă accepți așa, dacă nu, ciao”. Antoni a răbufnit! Concurentul, la un pas de a pune stop relației cu Rebecca. Ce a făcut bruneta l-a scos complet din minți- stirilekanald.ro

2. Prietenul mentor de nivel superior

Pe locul 2 se află prietenul mentor de nivel superior. Acest tip de prieten este unul extrem de util, motiv pentru care ar trebui cu siguranță să-l avem în preajma noastră. Prietenii ne vor ajuta întotdeauna să ne ghidăm puțin mai departe decât ne aflăm în prezent, dat fiind faptul că vor avea alte perspective în vedere și obiective de atins în comparație cu noi, dar totodată să-l vedem și ca pe o motivație pentru a ne dori să facem mult mai mult în viața noastră. Astfel, cu siguranță acest prieten vă va aduce zilnic idei noi, dar și indicii în ceea ce privește oamenii din jurul vostru, dat fiind faptul că tu nu ai aceeași experiență pe care o are el. 

ce este prietenia adevarata
5 tipologii de prietene pe care trebuie să le ai neapărat aproape de tine[Sursa foto: freepik]

1. Prietenul partener de responsabilitate de nivel superior

Lucrul unu se află prietenul partener de responsabilitate, de nivel superior. Și acesta face parte din categoria pe care cu siguranță ar trebui să o ai în preajma ta, dat fiind faptul că ne putem pierde pe parcurs cu ușurință din cauza obstacolelor întâlnite, inspirația poate de multe ori să plece, iar momentul în care avem în preajmă un astfel de prieten, care este mult mai responsabili, acesta ne va atrage atenția în aceste momente în care se întâmplă să nu obținem rezultatele dorite, iar automat pe moment ne vom demoraliza, însă acesta ne va ține pe linia de plutire. Astfel, un astfel de prieten va aspira cu siguranță la același lucru ca tine sau măcar la un lucru asemănător, iar deseori ar trebui ca respectiva persoană să se afle la același nivel cu tine sau chiar să aibă și mai puțină experiență, acest aspect nu contează atât de mult, însă totodată ar trebui să se bucure de lucrurile mici, exact așa cum o faci tu, și să te ajute să depășești acele momente de cumpănă. Această prietenie vă va și apropia cu siguranță dar totodată vă va și ajuta să faceți un progres mult mai rapid în călătoria voastră. 

prietenia citate
5 tipologii de prietene pe care trebuie să le ai neapărat aproape de tine[Sursa foto: freepik]Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Tendințe în modă pentru toamna 2023. Ce să porți și cum să iți actualizezi garderoba!

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Momente de groază pentru Alexandra Ungureanu! Artista a crezut că nu va mai ajunge acasă: ”Eram pregătită să-mi iau la revedere”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Dan Negru, premiat aseară în cadrul Galei "Valori Contemporane", organizată de Radar de media

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies