5 Lucruri impresionate despre diamante. Flăcările lumânărilor conțin particule de diamant


Diamantele sunt unul cele mai miraculoase lucruri de pe pământ. Ele vor rămâne cele mai apreciate pietre prețioase din toate timpurile, datorită aspectului și strălucirii sale.


In articol:

Pe lângă faptul ca este cea mai valoroasă piatra prețioasă din lume, diamantul reprezinta cel mai dur element natural cunoscut de om, fiind singura piatră compusă dintr-un singur element chimic, anume carbon pur, fiind singura piatră care nu poate fi zgâriată sau șlefuită de un alt material.

Iată câteva curiozități despre diamante!

Diamant

Diamant

[Sursa foto: unsplash.com]

Lucruri impresionante despre diamante

Un lucru foarte impresionant atunci când vine vorba de diamante este vârsta acestora. Toate diamantele s-au creat chiar și cu 3,5 miliarde de ani in urmă. Diamantele naturale au vârste cuprinse între 1 miliard și 3,5 miliarde de ani. Cele mai multe s-au format la adâncimi cuprinse între 150 și 250 de kilometri în Pământ manta, deși câțiva au venit de la o adâncime de până la 800 de kilometri.

Oamenii de știință au descoperit in anul 2004 o planeta in apropierea Caii Lactee, despre care sunt foarte siguri ca este formata din carbon, o treime din ea fiind un diamant uriaș. Însă, tot la mare distanta, o descoperire impresionantă s-a făcut atunci când s-a descoperit o stea, care este un diamant de 10 miliarde de miliarde de trilioane de karate. Steaua a fost botezata drept „Lucy”, după un cântec al celebrei trupe The Beatles.

Budiștii erau de părere încă din secolul al IV-lea î.e.n., ca diamantele sunt capabile să alunge răul atunci când sunt purtate ca talismane. Însa, in antichitate erau folosite pentru ochii statuilor hinduse, deoarece aceștia erau convinși că aceste pietre îl protejează pe purtător de pericolele din jur. Alte culturi credeau că diamantele oferă curaj, așa ca au fost folosite in armurile regilor pe care le foloseau in timpul luptelor. La începutul Evului Mediu, oamenii credeau ca aceste pietre prețioase aveau proprietăți vindecătoare și erau folosite în scopuri medicinale.

Regele Ludovic al IX-lea a introdus o lege în secolul al XIII-lea prin care doar regelui îi era permis să poarte diamante, ele simbolizând nemurirea si invincibilitatea. Oricine altcineva care era prins purtându-le își asumau o pedeapsă aspra, de multe ori plătind cu propria viața pentru aceasta infracțiune. Cu toate acestea, o sută de ani mai târziu, popularitatea diamantului a ajuns în rândul întregii familii regale din Paris, atât printre bărbați, cât și printre femei.

De asemenea, s-a descoperit ca flăcările lumânărilor conțin particule de diamant. Dr Wuzong Zhou, profesor de chimie la Universitatea St Andrews din Scoția, a descoperit că în flacăra unei lumânări se creează aproximativ 1,5 milioane de nanoparticule de diamant pe secunda. Însă, aceste particule se distrug in urma procesului de ardere. Prima lumânare se presupune ca a fost creată în China în urmă cu mai mult de 2.000 de ani. Studiile au demonstrat că moleculele de hidrocarbon aflate în partea de jos a flăcării sunt transformate în dioxid de carbon de către partea superioară a flăcării.

Citeste si: Pe ce mână se pune inelul de logodnă

Diamant

Diamant

[Sursa foto: unsplash.com]

Citeste si: Bijuteria pe care Regina Elisabeta a II-a a purtat-o timp de 70 de ani. Povestea impresionantă din spatele ei

Cât costă un diamant în România

În general, diferența de preț între un diamant de 1 carat și unul de 2 carate este de aproximativ 15 mii de dolari, diamantul mic pornind de la prețul de 6000, iar cel mare de pe la 21000 de dolari. Însă, cifrele sunt orientative, prețul pentru un diamant de 1 carat putând varia în funcție de o serie de factori foarte specifici, care pot fie să-i crească mult valoarea, fie să i-o scadă semnificativ.

Cel mai mare si mai scump diamant pus vreodată la vânzare in România, a fost un briliant de circa 8,59 de karate. Acesta a fost adjudecat in cele din urma la o suma nici mai mult, nici mai puțin de 46.000 euro. Diamantul de circa 8,59 de karate nu este singurul care a atras atenția in timpul licitației de bijuterii. Prețiosului diamant i se mai alătura si alte aproximativ 200 de bijuterii care depășesc valoarea totala de 2 milioane de euro.

Citeste si: Cum alegi bijuteriile potrivite in functie de stilul tau vestimentar: idei care sa te inspire

Inel cu diamant

Inel cu diamant

[Sursa foto: unsplash.com]

Citeste si: Cele mai inedite daruri de nuntă pe care să le oferi mirilor dacă nu vrei să pui bani în plic


Abonează-te pe

Citește și:

Cele mai inedite daruri de nuntă pe care să le oferi mirilor dacă nu vrei să pui bani în plic

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

3 Idei de machiaj pentru rochie neagră

5 Trucuri vestimentare care te vor face să pari mai înaltă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti
Beneficiile kinetoterapiei în timpul sarcinii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri