Iată câteva idei de mâncăruri delicioase pe care să le pregătești în perioada de Paște.
Mai puțin de două săptămâni ne despart de Paște, iar deja ultimele pregătiri sunt în toi, cu privire la mâncărurile pe care le vom pregăti, vacanțele în care urmează să mergem, ținutele vestimentare în funcție de un anumit eveniment, iar musafirii și mesele în familie nu au cum să lipsească nici ele. Acesta este momentul perfect să petreceți timpul cu cei dragi, iar de la garnituri sărate, la dulciuri, puteți să creați o masă memorabilă pentru toată lumea.
Ouă umplute
Citește și: 7 activități de Paște pentru întreaga familie
Citește și: 6 gustări pe care să le mănânci în dormitor pentru a nu lua kilograme în plus și a avea un somn odihnitor
Cu siguranță foarte multe persoane preferă ouăle umplute, iar acum, de Paște, este momentul perfect să le pregătim. Nu se demodează niciodată, iar acestă rețetă simplă și delicioasă poate fi făcută extrem de rapid. Începeți prin a fierbe ouăle tari, apoi tăiați-le în jumătate, gălbenușurile fiind amestecate cu maioneză, muștar, piper și sare. Obțineți o umplutură cremoasă, apoi umpleți ouăle și decorați-le pe deasupra cu ierburi aromatice, boia sau verdeață, după preferințe.
Sunt ușor de pregătit din timp și perfecte pentru această sărbătoare.Friptură cu glazură de miere și scorțișoară
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Dacă doriți să surprindeți de această dată, printr-un fel de mâncare principal, atunci șunca la cuptor glazurată cu miere este piesa centrală pentru o cină în familie sau pentru invitații pe care urmează să-i aveți la masă.
Acest fel de mâncare combină arome dulci și sărate, iar alături de legumele preferate, este combinația de care aveți nevoie pentru o masă de neuitat. Amestecați mierea cu zahăr brun, scorțișoară și cuișoare, turnați deasupra cărnii și lăsați-o la cuptor până când se caramelizează.
Salată de legume de primăvară
Salata de legume de primăvară este perfectă și răcoritoare, după toate mâncărurile grele de Paște.
Tort de morcovi
Dacă vă gândiți la un desert delicios pentru această perioadă, atunci tortul de morcovi cu siguranță va rămâne printre preferatul multor invitați. Este alegerea potrivită pentru această sărbătoare, fiind o combinație dintre condimente calde și reci, cu glazură de cremă, peste care puteți să adăugați nuci pentru textură crocantă sau ananas pentru un plus de savoare fresh.
Fursecuri cu tematică de Paște
Prăjiturile cu tematică de Paște nu ar trebui să lipsească de pe masa voastră, mai ales dacă aveți invitați și în vizită vin și copiii. Ele vor fi o atracție indiferent de vârstă, așa că fursecurile sub formă de morcovi, iepuri sau ouă sunt perfecte pentru ceea ce aveți nevoie. Glazurați-le și folosiți diverși coloranți alimentari pentru a le oferi culori inedite și, de asemenea, pentru un finisaj atrăgător, puteți să folosiți și sclipici comestibil. Aceste prăjituri sunt delicioase, grozave în timpul unei petreceri de Paște sau atunci când toți cei dragi se adună la aceeași masă.
Platou de brânzeturi
Dacă doriți să optați pentru un platou ușor, atunci puteți să faceți acest lucru alegând mai multe sortimente de brânză pe care să le așezați frumos, printre legumele de sezon și verdețuri. Sunt potrivite pentru aperitiv, chiar micul dejun, mai ales atunci când vreți să faceți pauză de la preparatele din carne. Acestea sunt doar câteva mâncăruri cu care îi poți încânta pe ceilalți în momentul în care vă pășesc pragul și să vă bucurați împreună de gusturi inedite.