5 feluri în care te poate ajuta un covor în casă


5 feluri în care te poate ajuta un covor în casă

Covorul poate transforma orice locuință într-un spațiu primitor și plăcut. Are numeroase funcționalități, pornind inițial de la valoarea estetică deosebită.


In articol:

Este un obiect care, odată așezat pe podea, adaugă textură camerei, alături de perdele și draperii.

În plus, nimic nu este mai plăcut decât să pășești, odată ajuns acasă, pe un covor moale care te face să te simți comod.

Dar un covor nu îți oferă avantaje doar din punct de vedere estetic. Iată mai jos alte cinci motive pentru care un covor reprezintă o achiziție bună pentru căminul tău:

1. Izolează bine podeaua

Să ne imaginăm o podea pe care se află gresie, piatră sau chiar parchet laminat.

Mai mult ca sigur nu vei îndrăzni să te așezi pe ea ca să te relaxezi, mai ales dacă locuința nu beneficiază de încălzire în pardoseală. Însă un covor gros și pufos pe pardoseală va izola mai bine termic încăperea, sporind confortul. Din același motiv, un astfel de element decorativ nu poate lipsi nici din camera copiilor. În plus, vei reduce și costurile facturilor de întreținere, iar locuința ți se va părea mai primitoare.

2. Estompează zgomotele

Probabil că ești familiarizată cu nemulțumirea vecinilor după ce ai dat o petrecere sau după ce copilul s-a antrenat pentru maraton prin casă. Daca optezi pentru un covor gros, acesta va acționa ca o barieră între apartamentul tău și cel al vecinilor de dedesubt, blocând atât sunetele scaunelor care alunecă pe pardoseală, cât și tropăitul celor mici sau muzica dată puțin mai tare.

3. Reduce ecoul

O casă fără covoare, cu pardoseala goală, are un ecou specific pe care nu prea îl poți asocia cu un cămin primitor. Pentru a reduce ecoul ai nevoie atât de un covor potrivit cu decorul camerei, cât și de perdele, draperii și alte texturi plăcute la atingere.

4. Este o sursă de inspirație pentru alegerea culorilor din cameră

Dacă ți se pare dificil să alegi schema cromatică dintr-o încăpere sau nu știi cum să asociezi culorile pentru a obține un efect armonios, poți folosi trucul preferat al designerilor de interior.

Alege mai întâi covorul, înainte să vopsești pereții sau să cumperi mobilierul dintr-o cameră. După aceea, identifică nuanța principală din modelul covorului (sa zicem rosu) și cel mult alte două nuanțe secundare (gri inchis si alb crem). Vopsește apoi pereții în nuanța neutră de alb crem, alege draperii sau mobilier în nuanțe de gri închis, iar nuanța intensă de roșu o poți adăuga ca accent cu ajutorul pernelor decorative. Camera va avea un aspect coordonat și plăcut, fără să fii nevoită să studiezi teoria culorilor sau vreun curs de decorator.

5. Transformă podeaua într-un loc de joacă

Am stabilit deja că, pentru mai mult confort și siguranță, covoarele nu ar trebui să lipsească nici din camera copiilor. Le poți oferi o sursă suplimentară de amuzament dacă alegi covoare de joacă, tip puzzle sau pistă de mașini. Știi doar că, pentru a-i atrage, covoarele pentru copilași trebuie să fie cât mai vesele, cu numeroase imprimeuri, cu personaje de basm și animale preferate, așa că de ce nu ai opta pentru un covor… multifuncțional, care asigură atât confortul, cât și distracția?

Dacă te-am convins, nu ne mai rămâne decât să-ți oferim un ultim sfat: alege cu atenție covoarele pentru căminul tău și ține întotdeauna cont de preferințele și nevoile tale, nu de trenduri.


Abonează-te pe

Citește și:

Erika are 30 de ani, iar acum nouă ani era studentă la Comunicare. Erau zile în care a început să o doară spatele. „A fost un șoc când m-am trezit într-o dimineață de ianuarie...

WOW! Cât de frumoasă a ajuns în urma operațiilor! Recunoști vedeta?

Chipul Maiei Morgenstern într-o catedrală din Bogota! Locul unde credincioșii se roagă și aprind lumânări

Horoscopul florilor cu Mariana Cojocaru pentru 13 - 20 aprilie. Ce prevăd astrele pentru Florii! Mare atenţie la boli, blesteme şi prieteni falşi - previziuni complete pentru...

Ana Baniciu de la Te cunosc de undeva este într-o relație. Cine este bărbatul?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Dan Barna vine marți, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. “I-ați păcălit pe cei care v-au votat?”, una dintre întrebările la care politicianul va trebui să răspundă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri