5 Clase de aerobic pe care le poți încerca vara asta


Clasele de aerobic reprezintă o modalitate numai bună de a-ți îmbunătăți vitalitatea corpului. Însă știați care sunt clasele de aerobic pe care le puteți încerca vara?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact avantajele oferite de clasele de aerobic, dar și cum vă pot oferi beneficii organismului. În plus, descoperiți și care sunt clasele de aerobic pe care le puteți încerca în această vară, pentru a vă menține forma fizică intactă.

 

Care sunt avantajele oferite de clasele de aerobic

Atunci când vine vorba despre clasele de aerobic, scopul principal al acestora, este de a îmbunătăți bunăstarea, sănătatea și vitalitatea corpului. Prin urmare, exercițiul aerobic regulat nu va permite acumularea grăsimilor excesive din corp și ajută la aducerea corpului la forma dorită, dar și la menținerea acestuia.

Astfel încât, clasele de aerobic aduc nenumărate avantaje și beneficii organismului, printre care se află și următoarele:

 • îmbunătățirea calității și creșterea speranței de viață
 • scăderea colesterolului, prevenirea aterosclerozei
 • întărirea sistemului musculoscheletal și osos
 • îmbunătățirea circulației sanguine
 • pierdere în greutate datorită mișcărilor active și rapide, menținerea greutății în normă
 • întărirea mușchiului cardiac, prevenirea bolilor cardiovasculare
 • accelerarea proceselor metabolice
 • consolidarea sistemului respirator, creșterea volumului și ventilarea plămânilor
 • diminuarea stresului, reducerea oboselii și îmbunătățirea somnului
 • saturarea corpului cu oxigen
 • forța musculară și elasticitatea crescută
 • îmbunătățirea coordonării
 • crește capacitatea de muncă și rezistența organismului

beneficii gimnastica aerobica

Clase de aerobic vara

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Dieta fix la fix. Tabel combinații alimente

 

Ce clase de aerobic poți încerca vara asta

Clase fusion

Clasele fusion de aerobic reprezintă o   combinație energizantă din mai multe discipline. De exemplu, pentru persoanele care sunt pasionate de yoga, acestea pot încerca o clasă de yogilates. Clasele de yogilates reprezintă un amestec de exerciții yoga și pilates. De asemenea, există și nenumărate persoane cărora le place să înoate, prin urmare, recurg la o combinație dintre aerobic în apă și zumba.

Antrenorii specializați sunt cei care susțin că astfel, musculatura se tonifiaza cel mai bine, doar integrând în antrenament mai multe mișcări pentru fiecare grupă de mușchi în parte.

Antrenamente cu greutatea propriului corp

Acest tip de antrenamente se numără printre cele mai vechi din lume. Cu toate acestea, este numai bun în momentul în care nu ai timp pentru sala de fitness. Se spune că în acest tip de antrenamente, greutatea propriului corp este considerată un aparat de fitness mai mult decât eficient.

Prin urmare, este mult mai ușor să-ți stabilești intensitatea și ritmul propriu, datorită faptului că, corpul tău se manifestă în mod natural, motiv pentru care, se va reduce presiunea pusă asupra articulațiilor, dar și riscul de accidentare.

beneficii stare de spirit gimnastica aerobica

Clase de aerobic vara

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Dieta Dr. Nowzaradan. Principii de bază, alimente permise, sugestie de meniu

Antrenamente într-un grup restrâns

Acest tip de antrenament presupune desfășurarea unor ore de exerciții fizice împreună cu un antrenor personal, într-un grup restrâns de aproximativ 3-4 persoane.

Conform cercetătorilor de la Universitatea din Santa Clara, se spune că oamenii au tendința să depună un efort asemănător cu cei al persoanelor din jurul lor. Pe scurt, există mult mai multă motivație, toți fiind axați pe slăbire și tonifiere.

Boot camp

Mișcările din boot camp sunt cele care te solicită din toate punctele de vedere. Aceste antrenamente sunt mai mult decât solicitante, atât fizic, cât și psihic, din cauza faptului că vei fi supravegheat, încurajat și motivat în mod constant, motiv pentru care știi sigur că trebuie să îndeplinești provocările primite.

Prin intermediul unei ore de exerciții în boot camp, poți arde cu până la 600 de calorii,  astfel încât, rezultatele văzute în urma unui astfel de antrenament sunt pe măsura așteptărilor.

ce este gimnastica aerobica

Clase de aerobic vara

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Dieta Dr. Nowzaradan. Principii de bază, alimente permise, sugestie de meniu

Sh’Bam

Antrenamentul denumit Sh’Bam a fost declarat ca fiind antrenamentul anului 2013, fiind o opțiune numai bună pentru a te menține în formă, în timp ce te distrezi.

Antrenamentul Sh’Bam este asemănător cu zumba, fiind nevoit să faci mișcări de dans pe muzică plină de energie. Diferența constă în stilurile de dans pe care alegi să le abordezi. Sh’Bam reprezintă anumite ședințe mai intense de dans pe muzică hip hop și de club, datorită cărora poți arde 500-600 de calorii pe oră.

exercitii de aerobic

Clase de aerobic vara

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: „Vreau să îmi placă ceea ce văd în oglindă” Raluca Bădulescu, o nouă intervenție estetică


Abonează-te pe

Citește și:

„Vreau să îmi placă ceea ce văd în oglindă” Raluca Bădulescu, o nouă intervenție estetică

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cât de necesare sunt articolele de fitness și aerobic în propria locuință

Cum să slăbești la față. „În primul rând, trebuie să conștientizăm că un stil de viață sănătos nu înseamnă numai un plan alimentar corect și mișcare"

Dieta Dr. Nowzaradan. Principii de bază, alimente permise, sugestie de meniu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Se desființează pensiile speciale? Legea se află în Parlament
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri