4 situații în care jaluzelele plisate sunt mai potrivite decât perdelele


4 situații în care jaluzelele plisate sunt mai potrivite decât perdelele

Să pui jaluzele plisate sau perdele? Cu siguranță ți-ai pus această întrebare dacă ești la etapa de amenajare a ferestrelor.

Fiecare accesoriu de interior are susținători care îți pot oferi argumente convingătoare, însă tu ești cel care trebuie să iei hotărârea finală pentru casa ta. 

Înainte de a lua o decizie în acest sens, trebuie să știi că soluția aleasă trebuie să se adapteze pe stilul tău de viață și pe modelul de amenajare interioară. Așadar, iată 4 soluții în care este mai indicat să optezi pentru jaluzele plisate decât perdele, toate gândite din perspectiva practică. 

  1. Jaluzele plisate sunt ideale pentru o bucătărie mică 

Spațiul de care dispui este factorul-cheie în alegerea unui accesoriu pentru ferestre. Spre exemplu, într-o bucătărie mică este mai greu de întreținut o perdea. În cazul în care aceasta este aproape de chiuvetă sau aragaz, va trebui să fii mereu atent să nu o stropești când speli vasele ori să o ferești de petele de mâncare și de foc.

Mai mult de atât, materialul textil va mirosi mereu a mâncare ori a fum, indiferent cât de eficientă este hota. 

În loc să te complici, optează pentru jaluzele plisate – nu rețin mirosurile, iar petele pot fi eliminate ușor, cu ajutorul unei lavete umede. Mai mult de atât, le poți integra cu succes în decorul încăperii fiindcă sunt disponibile pe piață într-o largă gamă de culori și țesături. 

2. Jaluzelele plisate sunt răspunsul corect pentru un plus de confort termic

Cu toții ne dorim o locuință răcoroasă vara și călduroasă iarna. Datorită proprietăților termice, jaluzelele plisate asigură un plus de confort termic în toate anotimpurile. Pe perioada sezonului cald, aceste accesorii contribuie la păstrarea răcorii în locuință fiindcă blochează razele puternice ale soarelui. În timp ce iarna acționează împotriva pierderilor de căldură din casă, mai ales modelele realizate dintr-un strat mai gros.

3. Jaluzelele plisate sunt imbatabile la asigurarea intimității în dormitor

Dormitorul este spațiul în care ai cea mai mare nevoie de intimitate și de liniște, iar jaluzelele plisate sunt aliatul tău în acest caz. Aceste accesorii îți asigură intimitatea de care ai nevoie, îți permit să reglezi cantitatea de lumină de afară și asigură și protecție fonică împotriva zgomotului stradal. 

Mai mult de atât, jaluzelele reprezintă o soluție practică pentru dormitoarele mici în cazul cărora nu este recomandat să le încarci cu accesorii voluminoase, așa cum sunt perdelele și draperiile.

Dacă ești în căutarea unor jaluzele plisate în Cluj, cere sfatul specialiștilor de la rtm-jaluzele.ro cu peste 10 ani de experiență în domeniu. Transportul, măsurătorile și montajul sunt gratuite, iar perioada de garanție este de 5 ani.

4. Jaluzelele plisate nu dau bătăi de cap la etapa de curățenie

Jaluzelele plisate se curăță foarte ușor, nu necesită demontare la fel ca în cazul perdelelor și al draperiilor. Este suficient să le închizi, după care să treci cu o cârpă antistatică peste suprafața acestora. În cazul în care există pete încăpățânate, poți pregăti o soluție pe bază de apă și puțin săpun. Murdăria se va curăța simplu și rapid, fără să îți pierzi energia sau timpul. 

Jaluzelele plisate sunt o soluție modernă, practică zi de zi și care oferă și numeroase beneficii estetice. 


Abonează-te pe

Citește și:

Care sunt prețurile în stațiunea Mamaia. Cât plătesc turiștii pentru un șezlong și pentru mâncare

Dezvăluiri în premieră! Cu cine se iubește Cătălin Botezatu în secret

3 hobby-uri pe care poți să le încerci pe timpul verii

„Am fost privilegiată” Cum a fost ajutată Iulia Vântur de Salman Khan

„A fost o adevărată surpriză” Ionuț Dolănescu a povestit ce a făcut Maria Ciobanu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
De ce se electrizează părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri