3 Tipuri de sosuri pentru CHIFTELE

3 Tipuri de sosuri pentru CHIFTELE
3 Tipuri de sosuri pentru CHIFTELE

Sosurile pentru chiftele trebuie să fie aromate și gustoase. Iată 3 rețete ușoare, pe care le veți prepara în doar câteva minute.

Dacă v-ați săturat de chiftelele simple, ar trebui să încercați și diferite sosuri, care mai de care mai aromate, pentru a prepara o cină delicioasă. Noi v-am pregătit 3 idei de sosuri pentru chiftele, rapide și gustoase. 

Sosurile pentru chiftele, rețete simple și gustoase

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce înlocuim oul în chiftele

Orice gospodină știe să facă chiftel e, după propria rețetă. Indiferent că folosiți carne de pui, de porc sau un amestec din diferite cărnuri, chiftelele reprezintă o soluție rapidă, atunci când vreți să pregătiți o masă delicioasă. 

Astăzi vă provocăm să renunțați la clasicele chiftele  și să îmbunătățiți rețeta, cu ajutorul sosurilor. Există mai multe variante de sosuri, care vor satisface toate gusturile. 

În primul rând, preparați chiftelele. Puteți folosi aceeași rețetă de chiftele, indiferent de sosul pe care îl veți alege.

Ingrediente pentru chiftele

  • 800 g carne tocată
  • o ceapă
  • doi căței de usturoi
  • un ou
  • un cartof
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper 
  • rozmarin
  • oregano
  • cimbru
  • boia

Într-un castron, amestecați carnea tocată, oul și apoi puneți și cartoful, pe care l-ați fiert înainte. Compoziția de chiftele se amestecă întotdeauna doar cu mâinile. Doar așa veți combina perfect toate ingredientele. 

Adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, dar și toate celelalte condimente și amestecați foarte bine toate ingredientele. Puneți ulei la încins într-o tigaie și prăjiți chiftelele pe ambele părți. 

Când sunt gata, le scoateți pe o farfurie pe care ați pus șervețele absorbante. 

Cele mai bune 3 tipuri de sosuri pentru chiftele

Citeste si: CITEȘTE: Care este garnitura potrivită pentru CHIFTELE

Reteta sos de rosii pentru chiftele

Puteți prepara chiftele în sos de roșii, chiftele în sos de brânzeturi sau chiar chiftele sedeze, în sos de muștar. 

Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:

  • 25 g unt
  • 30 g făină
  • 400 ml lapte
  • 100 g cașcaval afumat
  • 100 g mozzarella
  • 50 gr parmezan
  • 20 g gorgonzola
  • sare
  • piper 

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă FALAFELUL

sosuri pentru chiftele

Sosul se prepară foarte repede și este ideal pentru persoanele care preferă sosurile albe, cu multă brânză. În tigaia în care ați prăjit chiftelele, puneți untul să se topească, apoi adăugați făina și laptele și amestecați în permanență.

Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Brânzeturile rase se adaugă atunci când vedeți că sosul s-a îngroșat. Amestecați bine, mai lăsați puțin pe foc, potriviți de sare și de piper și gata. Puteți adăuga chiftelele în sos și mai lăsați-le câteva minute pe foc, să se îmbine toate aromele. 

Ingrediente pentru sosul de roșii:

  • o lingură ulei
  • o ceapă
  • o cutie mare de roșii în bulion
  • 125 ml vin roșu sec
  • o linguriță de zahăr
  • sare
  • piper

Într-o tigaie, puneți ulei și căliți ceapa tocată mărunt. Apoi adăugați roșiile în bulion, vinul, zahărul, sarea și piperul. Lăsați toate aceste ingrediente să fiarbă, pentru aproximativ 20 de minute. 

După aceea, puneți chiftelele în sos  și mai lăsați-le să fiarbă pentru încă 20-30 de minute. 

Ingrediente pentru sosul de muștar:

Reteta sos de rosii pentru chiftele

  • 50 g făină
  • 50 g unt gras
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 100 ml smântână dulce pentru frișcă
  • două linguri de muștar 

Într-o tigaie, puneți untul să se topească, adăugați făina, sarea și după aceea, începeți să turnați laptele, puțin câte puțin. Lăsați sosul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, iar apoi adăugați în el smântâna și muștarul. Amestecați foarte bine și mai lăsați sosul pe foc pentru câteva minute. După aceea, turnați sosul fierbinte peste chiftele



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care este garnitura potrivită pentru CHIFTELE

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

3 Rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies