3 Rețete delicioase cu bame pe care le poți încerca acasă


Bamele reprezintă ingredientul pe baza căruia se prepară tot felul de bunătăți arăbești. Însă știați cum le puteți găti chiar la voi acasă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare doar câteva rețete numai bune de preparat cu bame. În plus, descoperiți și cu ce se pot servi, pentru a avea un gust absolut delicios!

 

Rețet ă bame cu carne la cuptor

Bame cu pui la cuptor

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:   1 kg de bame proaspete un pui mare (1,2 kg) sau 2 piepturi de pui, 500 gr de roșii (opărite și decojite), 5 linguri de ulei de măsline 5 linguri de

oțet alb boia de ardei dulce 2 cepe medii (tăiate mărunt), 3 căței de usturoi (tăiat mărunt), condimente mixte măcinate (cardamom, cuișoare, nucșoară, foi de dafin) 2 lingurițe de cimbru uscat sare (după gust) și piper proaspăt măcinat (după gust).

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a spăla și usca bamele, pe care le veți așeza într-un bol, peste care veți presăra o jumătate de linguriță de sare și oțet.

Timp de 1-2 ore, se lasă la marinat, moment în care se spală și se usucă puiul. Îl veți tăia exact așa cum vă doriți și îl veți freca cu boia și condimentul mixt pe ambele părți. Apoi roșiile pe care le-ați decojit, le tăiați în bucăți mai mari, iar apoi începe prepararea puiului. Într-o tigaie antiaderentă, încingeți puțin ulei de măsline, în care veți frige puiul pe ambele părți până se va forma o crustă, moment în care veți adăuga ceapa și usturoiul aproximativ 4-5 minute, până vor căpăta o culoare aurie.

De această dată, într-o tavă de cuptor antiaderentă, se vor pune bamele, roșiile, ceapa și usturoiul, pe care le veți amesteca foarte bine cu încă 3 căni de apă sărată (după gust). Apoi veți adăuga puiul cu uleiul (în care s-a fript), presărați cimbru, acoperiți tava cu folie de aluminiu și o puneți în cuptorul încălzit la 220 de grade Celsius, timp de 45 de minute. După acest interval de timp, scoateți folia de aluminiu și mai lăsați la cuptor, până se rumenește bine puiul.

Rețeta de Bame cu pui la cuptor este gata și se poate servi cu garnitură de orez fiert cu margarină de palmier, ardei iute și măsline negre. Poftă bună!

cum se gatesc bamele

Retete cu bame

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce pește este cel mai bun pentru copii și cum poți să-l pregătești rapid și delicios

 

Rețet ă cu bame și carne

Bame cu carne de porc la cuptor

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 1-2 kg. de carne de porc, 1 kg. de bame conservate în bulion, 2 cepe, o lingură de untură și un pahar de vin.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a   tăia carnea în bucăți potrivite, pe care le veți pune să se rumenească cu untura și cu ceapa pe care ați tăiat-o mărunt. Nu uitați să amestecați din când în când, pentru a nu se arde. În momentul în care ceapa a început să se îngălbenească, adăugați sare și apă caldă. Timp de o oră se lasă la fiert, timp în care veți turna din când în când, puțină apă caldă. În momentul în care carnea s-a fiert, adăugați bamele cu tot cu bulion, iar după ce a dat în clocot, adăugați și vinul, iar întreaga compoziție se dă la cuptor.

Rețeta de   Bame cu carne de porc la cuptor este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

ce sunt bamele

Retete cu bame

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”

 

Rețet ă cu bame de post

Bame cu roșii

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 500 g de bame, 1 kg de roşii, 2-3 cepe, 3 linguri de ulei, sare, apă și o legătură de pătrunjel.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a   spăla bine bamele, pe care le-ați curăţat de codiţă, pentru a le pune mai apoi la scurs. Ceapa se curăță și se spală și ea, iar mai apoi se taie mărunt și se adaugă într-o cratiță în care ați pus uleiul, împreună cu o cană de apă, pe care o acoperiți cu un capac și o puneți la foc mic. Amestecați din când în când, pentru ca întregul conținut să nu se prindă și ţineti-l pe foc până se va înmuia ceapa. Abia apoi veți adăuga și roşiile, pe care le-ați spălat, curăţat de coajă şi tă­iat, înainte. Mai amestecați de câteva ori, moment în care veți adăuga și bamele şi le veți lăsa la foc potrivit, până când vor fierbe. Nu uitați de verdeață, pe care o veți mai lăsa până când preparatul mai dă în câ­teva clocote.

Rețeta de  Bame cu roșii este gata și se poate servi atât caldă, cât și rece. Poftă bună!

bamele se gatesc la cuptor

Retete cu bame

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Rețetă delicioasă de tartă cu căpșuni și mascarpone. "O rețetă foarte bună și foarte ușor de făcut!”


Abonează-te pe

Citește și:

Ce pește este cel mai bun pentru copii și cum poți să-l pregătești rapid și delicios

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

„Sunt cea mai mare cheltuitoare din familie”. La ce vârstă a câștigat chef Patrizia Paglieri primii săi bani

Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Să nu se supere Alex Velea.” Culiță Sterp, declarații despre Antonia. Ce a mărturisit artistul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri