3 posturi de yoga pentru activarea chakrelor


Aflați din rândurile următoare care sunt cele mai eficiente poziții de yoga pentru activarea chakrelor.


In articol:

Deși yoga reprezintă o activitate fizică, în esența sa este mai mult decât atât, reprezentând un grup de practici fizice combinate cu exerciții de respirație și de meditație, care au ca scop

armonia corp-minte-suflet.

Astfel, yoga are o legătură directă cu chakrele, care sunt niște centri energetici ai corpului, responsabili pentru primirea, asimilarea și transmiterea energiei vitale. Potrivit specialiștilor în yoga, bolile fizice sunt tulburări ale energiei și centrilor care se manifestă apoi în plan fizic. Astfel, energia care se regăsește în fiecare persoană trebuie să fie una sănătoasă, iar acest lucru se poate realiza prin activarea în mod concomitent a minții, sufletului și corpului.

În continuarea articolului, veți descoperi câteva posturi de yoga menite să vă activeze chakrele.

De ce e important să-ți activezi chakrele

Citește și: Înconjoară-te cu energie pozitivă! 8 obiecte de care ai nevoie pentru o casă reiki!

3 posturi de yoga pentru activarea chakrelor

Pentru specialiștii în spiritualitate, chackerele reprezintă drumul spre vindecarea interioară, care se traduce prin deschiderea centrilor energetici.

Astfel, modul în care funcționează chakrele depinde de starea canalelor energetice. Când energia nu circulă liber prin ele, apar dorințe inconștiente, nespecifice persoanei, deoarece energia nu poate circula liber și se acumulează într-o anumită parte a corpului. Yoghinii asociază acest lucru cu faptul că energia blocată trezește impresiile karmei anterioare și dă impulsuri care îl determină să procedeze într-un mod care nu-l caracterizează. Yoghinii consideră că după curățarea canalelor, omul începe să gândească și să acționeze altfel, așa cum își dorește el.

Cum te ajută yoga să-ți activezi chakrele

Citește și: Ce este o mantră și cum să o folosești pentru a aduce bunăstare în viața ta

3 posturi de yoga pentru activarea chakrelor

Există diferite metode antice indiene de yoga menite să vindece atât trupu cât și sufletu. După cum am prezentat în parte de început a articolului, yoga este un sport care are ca scop vindecarea și reconectarea cu sinele interior. Astfel, chakrele și yoga se află într-o relație de interconectare deoarece ambele acționează prin canalele energetice. De aceea, meditația aduce echilibru și armonie simțurilor noastre, ajungând să calmeze o minte neliniștită, astfel încât să activeze diferite chakre.

Posturi de yoga pentru activarea chakrelor

Citește și: 3 Beneficii pe care le oferă yoga pentru femei

3 posturi de yoga pentru activarea chakrelor

Iată câteva posturi de yoga care te vor ajuta să activezi diferite centre energetice:

1.Poziția mâinilor la picioare

Această poziție realizează un circuit prin brațele care ating degetele de la picioare, activând astfel primul centru, intitulat muladhara.

Se realizează din poziția șezut. Inspiră și ridică brațele. Coboară spatele în extensie fără să-l arcuiești. Împinge abdomenul în interior, deschide pieptul și du umerii înspre înapoi.Expiră și pivotează pelvisul înainte, împinge osul sacral în podea și alungește-ți coloana până când îți atingi degetele de la picioare. Stai în poziție timp de 5 respirații, apoi inspiră, ridică pieptul, îndreaptă brațele și rulează-ți umerii înapoi.

2. Poziția scorpionului

Această poziție activează al doilea centru svadistana, activând zona de sub buric și spate.

Pentru a o executa trebuie să te așezi pe genunchi, ghemuit și să pui palmele în căuș sprijinind capul pe ele. Proptește-ți greutatea în brațe și ridică-te pe cap. Îndoaie picioarele și proptește-le de un perete, iar apoi ridică-te brațe privind înainte. Pentru început stai 30 secunde și mărește intervalul progresiv. Atunci când revii rămâi în ghemuit pentru a lăsa energia să se reechilibreze în tine.

3. Postura triunghiului

Această postură activează manipura și focul din ființă și se realizează pe ambele părți, atât receptivă, cât și emisivă și este nevoie să simți energia cum coboară prin mâna dreaptă, respectiv mâna stângă.

Cu picioarele depărtate, deschide pieptul și întinde mâinile cu palmele în jos, aliniindu-le paralel cu solul. Ține spatele în extensie și lasă umerii jos. Ține bărbia dreaptă. Pe măsură ce expiri, întoarce talpa stângă la 90 de grade și coboară brațul până atingi cu degetele de mâini pe cele de la picioare. Întinde mâna opusă și privește spre ea. Pe inspirație revino la poziția inițială.

Citește și: 5 metode inedite prin care te poți relaxa acasă

3 posturi de yoga pentru activarea chakrelor


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să adormi mai repede. Trucul pentru un somn rapid și odihnitor

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Ce sa faci atunci cand creierul nu te lasa sa te relaxezi

5 Cristale care aduc noroc și abundență în viața ta

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
O veveriţă a fost găsită aproape îngheţată, pe un drum din Mediaş. Ce a făcut un sibian care a găsit-o?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri