3 obiceiuri care te vor ajuta să dormi mai bine


3 obiceiuri care te vor ajuta să dormi mai bine

Un somn liniștit este esențial pentru o bună funcționare a întregului organism. Odihna din timpul nopții, influențează și productivitatea din timpul zilei.

Totuși, chiar dacă oamenii conștientizează că este important să dormi bine, mulți se plâng de un somn necalitativ ce le afectează viața de zi cu zi. Studiile arată că somnul este unul dintre factorii principali care pot afecta performanța la locul de muncă, funcțiile creierului și pot perturba rolul hormonilor.

Pentru a îmbunătăți calitatea somnului, experții oferă câteva recomandări ce pot asigura o noapte liniștită și o zi productivă.

Dacă veți dezvolta în timp aceste obiceiuri, problema poate fi rezolvată.

1. Reduceți somnul neregulat și de lungă durată din timpul zilei

Un somn lung în timpul zilei, deși poate părea o soluție bună atunci când vă simțiți obosiți, vă poate afecta calitatea somnului din timpul nopții. În special, se întâmplă atunci când

durata depășește 40 de minute și este neregulat.

Impactul negativ al acestui tip de odihnă face referire la faptul că afectează ritmul natural al corpului și veți dormi întrerupt în timpul nopții. Totuși, specialiștii recomandă că un somn de maxim 20-30 de minute, poate avea efecte benefice, inclusiv asupra memoriei. Această odihnă poate crește performanța sarcinilor și concentrarea.

2. Asigurați-vă condiții optime pentru somn

În această categorie intră atât mediul, cât și locul de odihnă.

Trebuie să eliminați zgomotul extern, utilizând de exemplu dopuri de urechi, dar și lumina, inclusiv cea artificială de la dispozitive- TV, telefon, monitoare și alte gadgeturi. Dacă nu puteți elimina o sursă de lumină, utilizați o mască de somn. De asemenea, în categoria de condiții intră și patul pe care dormiți, salteaua pe care o utilizați și, inclusiv, ce tip de lenjerie de pat utilizați. Specialiștii o recomandă, în special, pe cea din bumbac, dar există și alte opțiuni pe care le puteți alege, în funcție de materialul care vi se potrivește.

În ceea ce privește saltelele care garantează un somn de calitate, piața oferă o mulțime de oferte. Puteți alege o saltea topper care este o opțiune pentru orice tip de pat sau canapea, asigurând confort și relaxare completă pentru un somn plăcut și odihnitor. Fiecare tip de saltea are anumite specificații, în funcție de poziția somnului preferată, duritate, elasticitate etc.

3. Nu mâncați seara târziu, înainte de culcare

Mesele copioase înainte de somn nu sunt deloc recomandate. Cina trebuie să fie servită cu minim 3 ore înainte de culcare. Nici fructele proaspete nu sunt o alternativă bună pentru o gustarea nocturnă. Acestea pot influența calitatea somnului, deoarece sunt greu de procesat de către organism și pot cauza balonarea. Mesele târzii influențează eliberarea naturală de HGH și melatonină, hormonii responsabili cu inducerea somnului. Totuși, dacă simțiți nevoia unei gustări înainte de somn, puteți alege produse care nu conțin zahăr. Specialiștii susțin că un pahar de lapte cald vă poate pregăti organismul pentru un somn liniștit.

Somnul este un element cheie pentru „un corp sănătos, într-o minte sănătoasă”. Urmând câteva sfaturi simple, vă veți asigura că vă treziți dimineața cu energie și dornici de viață.


Abonează-te pe

Citește și:

„Să aibă parte de trei generații de boli.” Gheorghe Dincă, blesteme pentru cei care l-au condamnat la închisoare

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Am rămas fără”. Larisa Udilă, despre problemele de sănătate

Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri