16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără

cele mai bune plante anti imbatranire
16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără

Odată cu trecerea timpului, încep să apară diverse semne de îmbătrânire, în special pe pielea noastră. Însă știați care sunt plantele care ne pot ajuta să prevenim aceste semne?

Aflați din rândurile următoare, care sunt 16 dintre cele mai bune plante, atunci când vine vorba despre prevenirea semnelor de îmbătrânire, ale pielii.

 

1. Busuioc

O primă plantă benefică în acest sens, este chiar busuiocul. Este cunoscut deja faptul că expunerea în mod excesiv la razele ultraviolete dăunează pielii și provoacă epuizarea colagenului, colagen care ajută la menținerea elasticității pielii.

Astfel, s-a dovedit faptul că aplicarea topică a busuiocului ajută la menținerea nivelului de umiditate în piele, reduce rugozitatea și descuamarea, iar în același timp previne ridurile și face pielea mai netedă.

Puteți utiliza busuiocul pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând o cană de frunze de busuioc, o lingură de făină și o linguriță de miere, iar tot ce trebuie să faceți este să înmuiați frunzele de busuioc în apă caldă, pentru ca ulterior să formați o pastă pe care o veți amesteca cu făina și mierea, iar rezultatul se va aplica pe față.

Ulterior, masca trebuie lăsată să se usuce, iar mai apoi spălată cu apă călduță.

Citește și: 6 alimente care accelerează procesul de îmbătrânire. Evită-le pentru a te simți tânără

cum sa indepartezi semnele de imbatranire
16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum 13 delicii naturale pot transforma pielea și pot împiedică procesul de îmbătrânire. Secrete naturale de frumusețe

2. Scorțișoară

Prevenirea semnelor de îmbătrânire se poate face utilizând și scorțișoară, cea care previne descompunerea colagenului și pierderea elasticității pielii. Cu alte cuvinte, stimulează sinteza de colagen, previne astfel semnele de îmbătrânire, iar dacă optați să combinați scorțișoară cu un pahar de vin roșu, aflați că puteți îmbunătăți sănătatea pielii și sub această formă, dat fiind faptul că vinul roșu conține resveratrol, reducând stresul oxidativ asupra pielii, încetinind creșterea bacteriilor, prevenind astfel acneea și tratând arsurile solare.

Puteți utiliza scorțișoară pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând o linguriță de scorțișoară pudră și o lingură de miere, ingrediente pe care le veți amesteca pentru a rezulta o mască de față. Se aplică și se lasă să acționeze timp de aproximativ 15 minute, iar ulterior se spală cu apă călduță.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

3. Cuișoare

Nu trebuie să uităm nici de cuișoare, știm deja faptul că uleiul de cuișoare este cel utilizat extrem de des atunci când vine vorba despre tratarea mai multor afecțiuni, dar și pentru a preveni semnele de îmbătrânire, datorită proprietăților de captare a radicalilor liberi, regăsind în compoziția sa și antioxidanți care ajută în acest sens. Cu toate acestea, cuișoarele și uleiul de cuișoare trebuie utilizate doar conform instrucțiunilor și indicațiilor specialiștilor.

Puteți utiliza cuișoare pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând o lingură de ulei de cocos și 4 picături de ulei de cuișoare, ingrediente care se vor amesteca, pentru a obține o mască cremoasă de față. Se spală bine fața în prealabil cu apă călduță, apoi se masează cu masca obținută și se lasă să acționeze timp de aproximativ 30 de minute, apoi se spală bine cu apă rece.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

4. Ghimbir

Chiar și ghimbirul este utilizat de peste mii de ani pentru tratarea mai multor afecțiuni, dar și pentru a preveni semnele de îmbătrânire, regăsind în acesta un nivel ridicat de antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii, care ajută în acest sens. În plus, ghimbirul are și compuși fenolici și flavonoide cu proprietăți antioxidante care ajută la controlul producției de radicali liberi nocivi, radical care în cele din urmă ajung să afecteze metabolismul și să crească stresul oxidativ, acestea fiind dăunătoare pielii.

Puteți utiliza ghimbir pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând 2 linguri de ulei de măsline, 4 linguri de zahăr brun și o lingură de ghimbir ras, ingrediente pe care le vom amesteca împreună, pentru a obține o mască de față. Înainte de a aplica masca, trebuie să curățăm foarte bine pielea cu un demachiant ușor, apoi aplicăm masca timp de 10 minute și o lăsăm să acționeze apoi timp de alte 10 minute, iar ulterior o clătim cu apă călduță.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

5. Guggula

În ciuda faptului că nu foarte multe persoane au auzit de această plantă, se pare că Guggula este o plantă foarte puternică care ajută la prevenirea ridurilor, cu alte cuvinte la prevenirea semnelor de îmbătrânire. În plus, planta este utilizată și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, care îndepărtează efectul radicalilor liberi nocivi, asupra pielii.

Puteți utiliza Guggula pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând o linguriță de pudră de Guggula și o lingură de ulei de cocos, ingrediente pe care le veți amesteca, iar ulterior îl veți aplica pe față și îl veți lăsa să acționeze peste noapte, acest amestec fiind utilizat ca o cremă de noapte. Se îndepărtează a 2-a zi cu apă călduță.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

plante pentru anti imbatranire
16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

6. Gingko

Această plantă este cunoscută ca fiind una dintre cele mai benefice plante, atât pentru sănătate, cât și pentru piele. Gingko biloba detine nenumărate proprietăți de stimulare a memoriei și fitonutrienți, însă cu toate acestea, aduce beneficii și pentru anti-îmbătrânire. În momentul în care extractele de Gingko sunt aplicate pe piele, pot preveni ridurile, iar în același timp îmbunătățește și textura pielii, ridicând nivelul de hidratare și netezime a pielii, reducând în egală măsură și rugozitatea.

Puteți utiliza Gingko pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând o linguriță de extract de Gingko, o lingură de argilă bentonită și o lingură de miere, amestecând toate aceste ingrediente împreună până vom obține o pastă, iar dacă observăm că avem o consistență mult prea groasă, mai putem adăuga apă, în funcție de preferințe. Conținutul se aplică pe față, se lasă să se usuce, iar ulterior se îndepărtează cu apă călduță.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

7. Ashwagandha

Această plantă, Ashwagandha, este cunoscută ca fiind ginseng indian, o plantă foarte populară, cu proprietăți medicinale, antibacteriene, antifungice, dar și de stimulare cognitivă, fiind încărcată cu alcaloizi, care ajută la protejarea celulelor pielii de stresul oxidativ, dar și diverse daune care pot apărea. Cu alte cuvinte, planta ne ajută să menținem pielea sănătoasă și să prevenim semnele de îmbătrânire, regenerând pielea, atunci când este consumată în mod regulat.

Puteți utiliza Ashwagandha pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând 1/2 de linguriță de pudră de Ashwagandha, 1/2 de linguriță de pudră de ghimbir uscat și 1/2 de linguriță de zeamă de lămâie, diluată, ingrediente care se vor amesteca împreună, pentru a obține o pastă. De asemenea, dacă veți considera că este mult prea groasă, mai puțin adăuga puțină apă, iar ulterior masca se va aplica pe toată fața, se va lăsa să se usuce, iar ulterior se va îndepărta cu apă.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

8. Ginseng

Planta menționată anterior, Ginseng, însă de această dată nu tipul indian, este de asemenea o plantă medicinală foarte populară în întreaga lume, datorită beneficiilor sale anti-îmbătrânire, în special. Se pare că un astfel de amestec de Ginseng și păducel chinezesc, ajută la protejarea pielii de efectele îmbătrânirii, îmbunătățește sinteza procolagen, nivelul de umiditate al pielii, prevenind astfel formarea ridurilor.

Puteți utiliza Ginseng pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând o linguriță de pudră de Ginseng, o cană de apă caldă și câteva bile de bumbac. Pentru început, trebuie să amestecăm pudra de Ginseng în apă, să așteptăm să se răcească apoi să înmuiem bumbacul în acest amestec și să îl aplicăm pe toată fața, dar și pe gât. se lasă să acționeze peste noapte, apoi se spală cu apă călduță a 2-a zi.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

9. Coada-calului

Coada-calului, plantă cunoscută și sub numele de coadă de iapă sau iarbă de bărbierit, conține siliciu natural care ne poate ajuta să avem o piele tânără și strălucitoare, datorită faptului că regăsim în compoziția sa flavonoide, vitamina E și C, caroteneoide și coenzima Q10. Astfel, se îmbunătățește nivelul de colagen din pielem se neutralizează radicalii liberi nocivi, iar în cele din urmă este îmbunătățită fermitatea pielii.

Puteți utiliza coada-calului pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând o lingură de lăstar de coada calului tocat și 3 linguri de miere, iar tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a încălzi mierea, pe care ulterior o veți amesteca cu lăstarul de coada calului și o veți lăsa timp de 3 zile exact așa. După acest interval de timp, veți strecura mierea și veți consuma câte o lingură din acest amestec, de 2 ori pe zi.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

10. Oregano

În ciuda faptului că obișnuim să utilizăm oregano în diversele rețete gustoase, aflați că această plantă ajută și la încetinirea îmbătrânirii pielii, fiind văzută ca un depozit de antioxidanți și flavonoide, care ajută la prevenirea deteriorării radicalilor liberi și întârzie astfel semnele de îmbătrânire.

Puteți utiliza oregano pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând 10 picături de ulei esențial de oregano cu 2 linguri de ulei de măsline, ingrediente pe care le veți amesteca împreună, pentru ca ulterior să utilizați amestecul pentru a masa atât fața, cât și gâtul. Se recomandă ca acest amestec să se aplice seara, pentru a se lăsa să acționeze peste noapte, iar a 2-a zi să se spele.

plante pentru o piele tanara
16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

11. Rozmarin

Chiar și rozmarinul ne poate ajuta pielea împotriva razelor ultraviolete, dar și a semnelor de îmbătrânire. Este cunoscut deja faptul că aceste raze ultraviolete cauzează linii fine, riduri, dar și alte semne de îmbătrânire, iar odată ce vom începe să utilizăm rozmarinul, vom putea îmbunătăți elasticitatea pielii și reduce totodată și ridurile.

Puteți utiliza rozmarin pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând 2 căni de apă, 2 crenguțe proaspete de rozmarin și 3 linguri de oțet de mere, ingrediente pe care le veți adăuga într-o oală și veți fierbe conținutul la foc mediu, până se reduce cantitatea la jumătate. Se îndepărtează apoi de pe foc și se lasă să se răcească complet, se strecoară ulterior lichidul și se poate pune într-o sticlă cu pulverizator, pentru ca ulterior să-l folosiți ca toner, pentru piele.

Citește și: Betty Salam, primele declarații după ce s-a zvonit că și-ar fi părăsit soțul pentru un manelist celebru: „Eu și Cătălin suntem într-o mică pauză”. Fiica lui Florin Salam a spus adevărul despre divorț- kanald.ro

Citește și: Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...- stirilekanald.ro

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

12. Salvia

Pe lângă toate plantele menționate până în acest moment, trebuie să luăm în calcul și salvia, care este bogată în antioxidanți, și ajută în special la inversare semnelor de îmbătrânire, printre care se află și petele de vârstă, ridurile și liniile fine. Dat fiind faptul că salvia conține flavonoide, acizi carboxilici fenolici, diterpene fenolice și alți astfel de antioxidanți, aceasta ajută la protejarea pielii de semnele de îmbătrânire.

Puteți utiliza salvia pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând o linguriță și jumătate de frunze de salvie și o cană de apă, ingrediente pe care le veți spune într-o oală, pentru a-l fierbe, iar după ce acest pas a fost făcut, trebuie să le lăsați la macerat timp de aproximativ 30 de minute, strecurând apoi lichidul și lăsând să se răcească complet. Apoi îl puteți transfera într-o sticlă de sticlă și să îl folosiți ca toner.

efecte ale plantelor pentru anti imbatranire
16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

13. Cimbru

La fel ca oregano, și cimbru este cunoscut pentru aroma sa pe care o oferă felurilor nenumărate de mâncare pe care le preparăm, aproape zilnic, însă cu toate acestea, cimbru poate preveni și deteriorarea pielii, dar și apariția semnelor de îmbătrânire. Această plantă este captatoare de radicali liberi și deține proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, ajutând în cele din urmă la repararea pielii și protejarea acesteia de semnele îmbătrânirii.

Puteți utiliza cimbru pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând o lingură de cimbru uscat și 1/2 de cană de hamamelis fără alcool, ingrediente pe care le veți pune într-un borcan de sticlă, pentru a lăsa cimbrul să se înmoaie timp de o săptămână, iar după acest interval de timp îl veți strecura și îl veți folosi ca toner.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

14. Gotu Kola

Acesta este un remediu magic, planta fiind cunoscută datorită proprietăților sale care pot sfida vârsta, menține un echilibru și promovând sinteza colagenului, dar și reînnoirea celulelor. Acesta se poate aplica în nenumărate modalități, atât extern, cât și intern.

Puteți utiliza Gotu Kola pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând o mână de Gotu Kola uscată, o mână de flori de gălbenele, ulei de susan, ingrediente pe care le veți pune într-un borcan de sticlă, asigurându-vă că uleiul acoperă complet toate ierburile din borcan, apoi îl închideți cu un capac și agitați puțin borcanul. Amestecul se lasă la infuzat timp de aproximativ 3 săptămâni, sub soare, iar după acest interval de timp, puteți utiliza conținutul ca ulei de masaj pe tot corpul, dar și pe față.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

15. Turmeric

Chiar și turmericul este utilizat atât pentru tratarea unei infecții, sau chiar a unei vânătăi, însă în egală măsură este utilizat și pentru a îmbunătăți imunitatea s-au întinerit pielea. Cu toate acestea, puține sunt persoanele care știu faptul că în turmeric se poate găsi un compus denumit curcumină, un antioxidant puternic cu proprietăți antiinflamatorii și de eliminare a radicalilor liberi, care ajută la protejarea pielii împotriva semnelor de îmbătrânire, apărute în special din cauza razelor ultraviolete.

Puteți utiliza turmeric pentru a preveni semnele de îmbătrânire, utilizând 1/2 de linguriță de turmeric, o lingură de miere și o picătură de ulei esențial de lămâie, ingrediente care se vor amesteca împreună, iar masca rezultată se poate aplica pe față și masat timp de 10 minute, lăsând-o ulterior pentru alte 10 minute pe față, sau până când observăm că se usucă, pentru a o îndepărta apoi cu apă.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]

16. Aloe Vera

Nu în ultimul rând, de pe această listă nu avea cum să lipsească nici aloe vera, fiind cunoscută pentru faptul că poate revitaliza pielea, îi poate păstra umiditatea și se asigură în același timp și că are un aspect constant proaspăt. Este cunoscut ca fiind un hidratant remarcabil pentru piele, însă în plus este renumit și pentru menținerea elasticității pielii, având astfel proprietăți anti-îmbătrânire. Poate fi utilizat ca un puternic antioxidant natural, prevenind daunele oxidative, reducând aspectul tern și oferind pielii o strălucire aparte și naturală.

Puteți utiliza aloe vera pentru a preveni semnele de îmbătrânire, folosindu-vă de gelul de aloe vera, proaspăt extras, care se poate aplica într-un strat subțire, atât pe gat, cât și pe față, iar cu mișcări ușoare se masează în piele și se lasă să acționeze timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, se clătește cu apă călduță și se usucă complet pielea, procesul se poate repeta de 3 ori pe săptămână.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

16 cele mai bune plante anti-îmbătrânire pentru o piele tânără[Sursa foto: freepik]Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum 13 delicii naturale pot transforma pielea și pot împiedică procesul de îmbătrânire. Secrete naturale de frumusețe

Simona Halep, la brațul unui bărbat special din viața ei. Sportiva a bifat o apariție de Oscar la nunta lui Ianis Hagi

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Beach, Please! 2024. Ce cantitate de substanțe interzise au găsit oamenii legii asupra rapperului Wiz Khalifa? Reacția artistului în fața anchetatorilor

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Gestul făcut de un suporter pentru Ianis Hagi, chiar în ziua nunții sale: „I-am lăsat un plic...”

Tată și fiică, morți în apele râului Buzău. A sărit să își salveze copila, dar s-au înecat amândoi: ”Se vedeau un cap și o mână, după nu s-au mai văzut”


Cookies