15 femei din Ucraina eliberate într-un schimb de prizonieri au fost rase pe cap de ruși: „În semn de umilință, aroganță și dispreț”


Cele 15 femei s-au întors în Ucraina rase în cap, iar preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul ucrainean a vorbit despre acest lucru.


In articol:

O imagine în care mai multe femei de origine ucraineană apar îmbrăcate în uniformă militară și rase pe cap a făcut înconjurul lumii.

Femeile eliberate pe 1 aprilie într-un schimb de ostatici au fost rase pe cap după ce au fost prinse de militarii ruşi.

15 femei au fost eliberate zilele trecute, într-un schimb de prizonieri dintre Ucraina și Rusia. Între cei 86 de ostatici, 15 femei ies în evidență nu doar din cauza vestimentației, ci din cauza podoabei capilare.

Citeste si: O ucraineancă care a fugit de bombardamente s-a prăbușit când a ajuns în tabăra Sighet

Cele 15 femei au fost rase pe cap, un procedeu bine cunoscut și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și după terminarea războiului, atunci când femeile evreice pățeau același lucru în lagărele de concentrare, la fel și femeile

germane.

Citeste si: O româncă a primit doi ucraineni în casa lor. Ce s-a întâmplat cu ei, după ce i-a dus la spital: „Se uitau nedumeriți la mine”

Dmitro Lubineţ, preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul ucrainean a făcut anunţul eliberării celor 86 de ostatici de război, publicând pe Facebook imagini cu femeile rase pe cap: „Au făcut-o în semn de umilinţă, aroganţă şi dispreţ.

Astfel de atrocități au fost comise de fasciști în lagărele de concentrare, care au strangulat prizonierii și apoi le-au folosit părul”.

 

15 femei eliberate
15 femei eliberate de catre rusi [Sursa foto: Facebook ]

În prezent, deputatul ajută la anchetarea crimelor de război prin datele şi dovezile pe care le-a strâns până acum: „Vom afla şi mai multe despre crimele împotriva ucrainenilor, militari şi civili. Toate acestea vor deveni baza Tribunalului de la Haga”, a scris preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului.

Refugiatii din Ucraina

Refugiati din Ucraina veniti in Romania

[Sursa foto: Facebook ]

Citeste si: „Mi-au omorât fratele. A plecat să ia apă pentru bebelușul său”. Oamenii din Mariupol vorbesc pentru prima dată despre atacul rușilor. Mărturiile cutremurătoare ale cetățenilor

Sute de persoane, victime în orașul Bucha

De asemenea, în ultimele zile, întrega atenție s-a concentrat asupra orașului Bucha, unde sute de persoane și-au găsit sfârșitul în propriile case ori chiar pe stradă. Multe dintre victime sunt neindentificate.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Vrei sa fii un lider adevărat? - "Modelul Zelenski" Iata profilul psihologic al președintelui Ucrainei!

Cum se descurcă fiica Biancăi Drăgușanu la școală? Sofia este înscrisă la o școală de stat

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Povestea Irinei, ucraineancă ucisă la Bucha! A fost recunoscută de manichiuristă, după unghiile făcute cu o zi înainte „Unghiile ei, vopsite cu lac roșu, erau vizibile din cer”

Băiețelul dispărut din Ucraina a fost găsit, la o lună de la dispariție: „Micul nostru înger este deja în ceruri”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Dezvăluiri despre actele de agresiune sexuală prin care sunt nevoite să treacă femeile din stațiile de cercetare din Antarctica.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri