14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres

14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres
14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres

Află din rândurile următoare cum poți să scapi de stres adoptând 14 obiceiuri zilnice.

Trăim în secolul vitezei, într-o lume în care, din păcate, stresul este prezent în viața noastră de zi cu zi. Situațiile de la locul de muncă, agitația din viața de zi cu zi, traficul și responsabilitățile pe care fiecare le are în viața personală, pot duce la apariția stresului. Cu toate acestea, este important să învățăm să controlăm acest sentiment și să facem în așa fel încât să nu ne afecteze din punct de vedere medical.

Este știut faptul că stresul are numeroase efecte negative asupra noastră și a sănătății noastre, fie că vorbim despre cea fizică sau emoțională.

Potrivit WebMD, semnele și simptomele stresului coincid cu energie slabă, dureri de cap, probleme digestive, insomnie, răceli și infecții frecvente, depresie, acnee și obezitate.

De aceea, este important să ne protejăm sănătatea și să evităm apariția situațiilor stresante în viața noastră, prin implementarea unor obiceiuri zilnice care contribuie la obținerea acestui lucru.

Citește și: 8 ritualuri de dimineață care îți pot schimba viața

14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres
14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres[Sursa foto: freepik]

Citește și: 12 obiceiuri pe care le practică femeile care arată mereu bine

Stabilește intenții

Un prim pas important în procesul de eliminare al stresului din viața ta și de a gestiona situațiile stresante constă în stabilirea unor intenții care te vor ajuta să îți începi ziua într-un mod diferit.

Astfel, chiar și atunci când se întâmplă ceva neașteptat, odată ce ai setat intenția de a-ți petrece ziua într-un mod calm și liniștit, vei putea face față la ceea ce apare ulterior.

Planifică, dar fii în același timp flexibil

Planificarea este un obicei foarte util pe care fiecare dintre noi poate să îl implementeze. Acest lucru contribuie la minimizarea stresului și a anxietății care vin cu incertitudinea.

Cu toate acestea, trebuie să dai dovadă și de flexibilitatea, astfel încât în cazul în care apar lucruri imprevizibile, să te poți adapta situației fără prea mult stres.

Gestionează-ți așteptările

De foarte multe ori, stresul apare în viața noastră atunci când ne setăm așteptări mult prea ridicate cu privire la un anumit lucru. Astfel, de multe ori, acea dorință de a face mai mult te poate aduce în stadiul în care consideri că nu ești niciodată suficient și nu ești mulțumit cu ceea ce s-a întâmplat, indiferent de situație.

În acest caz, recomandat este să îți gestionezi așteptările și să fii realist cu privire la activitățile pe care le poți face într-o zi, o săptămână sau o lună.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ascultă muzică

14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres
14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres[Sursa foto: freepik]

Ascultarea melodiei preferate reprezintă cea mai bună modalitate de a reduce stresul și anxietatea.

Petrece timp în natură

De fiecare dată când te simți stresat și anxios, încearcă să te conectezi cu natură. Ieși la plimbări, drumeții, petrece timp în grădină, cu prietenii sau familia sau poate chiar și scurtă plimbare în fața blocului poate să fie benefică.

Exerciții fizice

Pe lângă efectele pozitive pe care exercițiile fizice le au asupra corpului tău și a sănătății, acestea te ajută să gestionezi situațiile stresante din viața ta.

În momentul în care faci efort fizic, corpul tău începe să producă endorfine, iar acestea contribuie la obținerea unei bune dispoziții. Astfel, un antrenament de 10-20 de minute în fiecare zi este mereu bine venit.

Exprimă-ți recunoștința

Exprimarea recunoștinței pentru ceea ce este bun în viața ta este unul dintre cele mai puternice lucruri pe care le poți face atunci când ești anxios, stresat sau deprimat. Astfel, vei învăța să vezi partea plină a paharului și să te mulțumești cu lucrurile bune din viața ta.

Amintește-ți că nimic nu durează pentru totdeauna

Nu uita că viața merge înainte indiferent de situație, iar ceea ce te stresează astăzi s-ar putea să nici nu mai fie relevant într-o lună sau peste un an.

Fă yoga

14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres
14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres[Sursa foto: freepik]

Yoga este benefică pentru sănătatea noastră fizică și mentală, iar de aceea, de fiecare dată când te simți copleșit, chiar și 10 minute de yoga te pot ajuta să scapi de mentalitatea negativă și îți oferă posibilitatea să o iei de la capăt.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Fă o faptă bună

Sentimentul de a face o faptă bună pentru altcineva este unul inegalabil, care îți umple inima de bucurie. Astfel, poți să dai dovadă de amabilitate și să îi ajuți pe cei din jurul tău și cu siguranță că nu te vei mai concentra asupra experiențelor stresante din viața ta.

Joacă-te cu un animal

Animalele, prin felul lor de a fi, adorabile și jucăușe, ne fac viața mai bună. De asemenea, studiile în domeniu au arătat că alintarea unui animal poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de cortizol din organism, împiedicând astfel instalarea stresului în viața ta.

Mănâncă sănătos

14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres
14 obiceiuri care te ajută să scapi de stres[Sursa foto: freepik]

Stresul contribuie la epuizarea rezervelor de vitamine și nutrienți pe care le are organismul tău. De aceea, este important să mănânci sănătos chiar și atunci când te afli în astfel de situații stresante.

Scrie despre situațiile stresante

Când te confrunți cu situații stresante și greu de gestionat este important să le identifici și să le notezi. Acest obicei, deși pare unul banal, te va ajuta în timp să elimini stresul din viața ta.

Fii disciplinat

Să fii o persoană disciplinată contribuie la prioritizarea evenimentelor importante din viața ta și astfel te ajută să elimini stresul generat de lucrurile pe care știi că ar trebui să le faci și nu le faci.

 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

10 obiceiuri ale femeilor care îmbătrânesc încet

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies