10 recomandari pentru zilele de sarbatoare din viata ta

10 recomandari pentru zilele de sarbatoare din viata ta

Se spune ca obtii ceea ce masori, adica daca iti doresti mult de tot sa obtii ceva, sunt sanse mari sa-ti mobilizezi toata energia in acel scop.

 

Mancarea chiar este doar una din activitatile interesante din cursul unei zile, in care avem stare buna/bunastare, alaturi de exercitiile fizice, meditatie, citit, joc, relationarea cu persoane dragi noua, somn- ca si cum am fi intr-o vacanta continua, "vacanta" vietii noastre, mai ales de sarbatori, cand avem mai mult timp liber si atat de multe de facut.
Alimentatia sanatoasa are cateva caracteristici:
1. cantitatea de alimente este potrivita tipului de activitate fizica din fiecare zi- exista un concept care se numeste piramida nutritiei corecte, care ne arata cantitatea din fiecare tip de aliment necesara in alimentatia zilnica- cele mai multe portii, in cursul unei zile ar fi bine sa fie formate din cereale integrale, apoi fructe si legume, zarzavaturi, urmeaza proteinele de origine animala: carne, lapte, branza, oua si in varful piramidei, in cantitate mica, dulciuri concentrate in zahar si grasimi de origine animala.
2. calitatea alimentelor este controlata- este important sa cumpar de la producatori despre care stiu cum au crescut gainile a caror carne si oua le consum, ce tratamente au folosit pentru culturile de legume si zarzavaturi, fructe, ce compozitie de secara si seminte are painea pe care o cumpar, aditivii, conservantii si este tot mai simplu sa urmaresc etichetele produselor, chiar daca e necesar un minim efort de a citi ce este scris pe fiecare eticheta.
3. numarul de mese din fiecare zi este echilibrat- ideal sunt 3 mese si 2 gustari, astfel incat intervalul dintre mese sa fie mai mic de 4 ore
4. orarul meselor- este cunoscut faptul ca principala masa este bine sa fie micul dejun, pana in ora 9:00- micul dejun cu cereale integrale si lapte, oua si tartine cu branza, cafea la ora 7, cateva fructe in jurul orei 10, pauza de masa la 13:00 cu supa si gratar cu legume si mai apoi biscuti integrali la
ora 17:00, iar seara salata.
5.modul de preparare pastreaza proprietatile nutritive ale alimentelor- este important sa aleg alimente neprocesate industrial, carne fiarta sau gratar si nu mezeluri, leguminoase preparate in casa (daca este necesar sa fie preparate si nu se pot consuma crude) prin fierbere sau coacere si nu prin prajit, fructele sa le consum crude si nu compot sau dulceata, salate crude si nu preparata termic.
Sursa

Mancarea chiar este doar una din activitatile interesante din cursul unei zile, in care avem stare buna/bunastare, alaturi de exercitiile fizice, meditatie, citit, joc, relationarea cu persoane dragi noua, somn- ca si cum am fi intr-o vacanta continua, "vacanta" vietii noastre, mai ales de sarbatori, cand avem mai mult timp liber si atat de multe de facut.

Alimentatia sanatoasa are cateva caracteristici:

1. cantitatea de alimente este potrivita tipului de activitate fizica din fiecare zi- exista un concept care se numeste piramida nutritiei corecte, care ne arata cantitatea din fiecare tip de aliment necesara in alimentatia zilnica- cele mai multe portii, in cursul unei zile ar fi bine sa fie formate din cereale integrale, apoi fructe si legume, zarzavaturi, urmeaza proteinele de origine animala: carne, lapte, branza, oua si in varful piramidei, in cantitate mica, dulciuri concentrate in zahar si grasimi de origine animala.

2. calitatea alimentelor este controlata- este important sa cumpar de la producatori despre care stiu cum au crescut gainile a caror carne si oua le consum, ce tratamente au folosit pentru culturile de legume si zarzavaturi, fructe, ce compozitie de secara si seminte are painea pe care o cumpar, aditivii, conservantii si este tot mai simplu sa urmaresc etichetele produselor, chiar daca e necesar un minim efort de a citi ce este scris pe fiecare eticheta.

3. numarul de mese din fiecare zi este echilibrat- ideal sunt 3 mese si 2 gustari, astfel incat intervalul dintre mese sa fie mai mic de 4 ore

4. orarul meselor- este cunoscut faptul ca principala masa este bine sa fie micul dejun, pana in ora 9:00- micul dejun cu cereale integrale si lapte, oua si tartine cu branza, cafea la ora 7, cateva fructe in jurul orei 10, pauza de masa la 13:00 cu supa si gratar cu legume si mai apoi biscuti integrali la ora 17:00, iar seara salata.

5.modul de preparare pastreaza proprietatile nutritive ale alimentelor- este important sa aleg alimente neprocesate industrial, carne fiarta sau gratar si nu mezeluri, leguminoase preparate in casa (daca este necesar sa fie preparate si nu se pot consuma crude) prin fierbere sau coacere si nu prin prajit, fructele sa le consum crude si nu compot sau dulceata, salate crude si nu preparata termic.

Sursa

 

Citește și: Rezumat episodul 52 „Fata de la fereastră”, difuzat în 17 decembrie la Kanal D: Un nou conflict apare între Cana și Alp după ce acesta află că soția lui a păstrat copilul lui Sedat, iar Nalan se hotărăște să divorțeze- kanald.ro

Citește și: VIDEO Dezastru pe autostradă! 13 persoane au murit și peste 150 au fost rănite- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania