10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața. Cum să-ți construiești o viață care să contribuie la bunăstarea ta fizică și mentală

obiceiuri zilnice care iti pot schimba viata

10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața

Deși este puțin ciudat să îți schimbi viața de pe o zi pe alta, există anumite obiceiuri zilnice care te vor ajuta în acest sens. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 10 obiceiuri zilnice pe care ar trebui să le respectăm astfel încât să avem o bunăstare fizică, dar și mentală mult mai bună. 

 

10. Bem apă imediat ce ne-am trezit, dimineața 

Pe locul 10 se află obiceiul zilnic, pe care ar trebui să îl respectăm, care constă mai exact în faptul că, dimineața odată ce ne-am trezit, ar trebui să bem apă.

Trebuie să consumăm multă apă, este de ajuns și un singur pahar, pentru ca energia noastră să fie diferită, în ciuda faptului că abia ne-am trezit. De asemenea, dat fiind faptul că în timpul nopții nu consumă atât de multă apă în comparație cu timpul zilei, ne putem trezi ușor deshidratați, iar automat nivelul de oboseală crește. Astfel, ne va ajuta dacă vom începe să bem un pahar de apă dimineața, iar dacă dorim, putem să adăugăm chiar și niște lămâie în paharul cu apă, nu întotdeauna, însă în unele zile, în funcție de preferințe. 

Citește și: Misterul mișcării. Câți pași trebuie să facem zilnic pentru o viață mai sănătoasă

cum iti pot schimba viata
10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața[Sursa foto: freepik]

Citește și: Frumusețea vine din profunzime. Cum să îți menții pielea fermă și strălucitoare în orice etapă a vieții

9. Medităm timp de 10 minute 

Pe locul 9 se află obiceiul zilnic, pe care ar trebui să-l respectăm, care constă mai exact în faptul că, imediat ce am consumat paharul de apă, ar trebui să medităm timp de aproximativ 10 minute.

Aceste 10 minute pe care le vom folosi pentru a medita în fiecare dimineață, sau chiar poate și în timpul zilei, ne vor ajuta la reducerea anxietății, la îmbunătățirea funcției imunitare, dar totodată va reduce și durerea. De asemenea, timpul de meditație va oferi o stare de calmitate corpului care va veni în mod natural, însă cu toate acestea, pentru a simți efectul cu adevărat, ar trebui să aveți câteva zile la rând în care veți face acest lucru în mod constant pentru a simți schimbarea.
Bineînțeles că meditația poate să fie și ghidată, dar făcută și pe cont propriu, cea ghidată ajutând după în sensul că, veți rămâne pe drumul cel bun și veți fi ghidați prin respectivul proces, însă cu toate acestea, o puteți face și pe cont propriu, având la dispoziție nenumărate resurse în acest sens. 

obiceiuri zilnice sanatoase
10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața[Sursa foto: freepik]

8. O plimbare în aer liber 

Pe locul 8 se află obiceiul zilnic, pe care ar trebui să-l respectăm, care constă mai exact în faptul că, ar trebui să facem o plimbare în

aer liber. Zilnic ar trebui să fie respectat acest obicei, fiind considerat un stimulent pentru starea de spirit, iar de asemenea veți lua și o gură de aer curat, dis-de-dimineață, deseori, pentru a obține și puțină lumină solară, intra în contact cu natura, aceasta fiind considerată a fi foarte bună pentru sănătate. De asemenea, chiar și mersul rapid reprezintă un stimulent de dispoziție, însă nu într-o sală de sport, ci în aer liber, testând totodată și ritmul cardiac. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

bunastare fizica
10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața[Sursa foto: freepik]

7. Facem cel puțin 15 minute de exerciții 

Pe locul 7 se află obiceiul zilnic, pe care ar trebui să îl respectăm, care constă mai exact în faptul că, ar trebui să facem totodată și cel puțin 15 minute de exerciții.

Așadar, pe lângă plimbarea în aer liber pe care ar trebui să o facem zilnic, dis-de-dimineață, putem adăuga și câteva exerciții, precum cele cu greutăți sau chiar și yoga, pe care ar trebui să le facem de cel puțin 2 ori pe săptămână, exerciții care vor ajuta totodată și la pierderea masei musculare, odată cu trecerea timpului și înaintarea în vârstă, dat fiind faptul că este pierdută densitatea osoasă, ajutând aceste exerciții totodată și la încetinirea procesului de îmbătrânire, care vă ajută în acest sens. Bineînțeles că înainte de a te apuca de aceste exerciții, ar trebui să iei legătura cu un specialist astfel încât să te ghideze pe acest drum, iar exercițiile pe care să le faci să te ajute în adevăratul sens al cuvântului și să nu le faci doar de dragul de a le face. 

bunastare mentala
10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața[Sursa foto: freepik]

6. Mâncăm un aliment verde, în fiecare zi 

Pe locul 6 se află obiceiul zilnic, pe care ar trebui să îl respectăm, care constă mai exact în faptul că, ar trebui să mâncăm un aliment verde, în fiecare zi. Bineînțeles că pot exista nenumărate persoane care le este efectiv greu să mănânce alimente verzi, respectiv legume, însă cu toate acestea, alimentele verzi sunt cele care dețin o sursă foarte bogată de nutrienți, vitamine și minerale, care vor ajuta la densitatea nutrientă. Dacă nu vă este ușor să le consumați crude sau chiar și gătite, le puteți adăuga într-un suc sau un smoothie, astfel încât odată cu trecerea timpului vă veți obișnui cu acest obicei, iar la un moment dat veți vedea ce gust bun au. 

10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața[Sursa foto: freepik]

5. Mâncăm cel puțin 2-3 fructe sau legume colorate, în fiecare zi 

Pe locul 5 se află obiceiul zilnic, pe care ar trebui să-l respectăm, care constă mai exact în faptul că, ar trebui să mâncăm cel puțin 2 sau 3 fructe sau chiar și legume colorate, în fiecare zi. Aici nu este atât de greu de îndeplinit acest obicei și chiar deținut de el, dat fiind faptul că involuntar vom consuma anumite fructe sau legume colorate, în fiecare zi, motiv pentru care ar trebui să continuăm să o facem, dat fiind faptul că dețin proprietăți nenumărate și diferite pentru sănătatea noastră, ajutând totodată la prevenirea cancerului, altele la ficat, altele la metabolism și așa mai departe, iar bineînțeles că se pot consuma fie crude, fie în diferite salate, sucuri sau chiar preparate gătite. 

10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața[Sursa foto: freepik]

4. Ascultăm liniștea naturii sau muzică relaxantă, în fiecare seară

Pe locul 4 se află obiceiul zilnic, pe care ar trebui să îl respectăm, care constă mai exact în faptul că, în fiecare seară, ar trebui fie să facem o plimbare afară, în aer liber, ascultând liniștea naturii, sau dacă totuși nu o putem face, ar trebui ca măcar să ascultăm muzică relaxantă. În această modalitate, un scăpăm mai repede de stres și ne vom relaxa automat, muzica având deseori beneficii pentru sănătate, dar atât ea cât și sunetele naturii pot ajuta la reducerea stresului, la reducerea hormonului stresului mai exact numit cortizol, iar odată ce vă veți ține de acest obicei, cu siguranță somnul va fi unul mult mai liniștit. 

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața[Sursa foto: freepik]

3. Citim o carte sau învățăm ceva nou, în fiecare zi 

Pe locul 3 se află obiceiul zilnic, pe care ar trebui să-l respectăm, care constă mai exact în faptul că, în fiecare zi ar trebui să citim o carte sau să învățăm măcar ceva nou. Acest obicei ne va ajuta pentru sănătatea creierului, iar odată cu trecerea timpului și cu înaintarea în vârstă, va exista automat un declin natural, iar stimularea mentală prin citirea unei cărți sau învățarea unui nou aspect în viața noastră, va încetini acest declin, dar totodată ne va și mării baza noastră de cunoștințe, creierul fiind angajat într-o activitate și stimulat totodată. 

10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața[Sursa foto: freepik]

2. Petrecem timp de calitate cu o persoană dragă și ne îmbrățișăm 

Pe locul 2 se află obiceiul zilnic, pe care ar trebui să îl respectăm, care constă mai exact în faptul că, în fiecare zi ar trebui să petrecem timp de calitate cu o anumită persoană dragă noua, dar totodată să o și îmbrățișăm. Timp de calitate fiind referitor mai exact la faptul că, în momentul în care petrecem timp alături de o altă persoană, ar trebui să lăsăm orice alte distrageri, precum a sta pe telefon sau a avea orice altă activitate, pentru ca timpul petrecut cu această persoană să fie chiar de calitate, axându-ne exact pe ceea ce comunicăm cu această sau pe ceea ce ne transmitem. De asemenea, îmbrățișările sunt cele care eliberează oxitocină și ajută la reducerea stresului. 

10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața[Sursa foto: freepik]

1. Închidem telefonul înainte cu o oră de ora de culcare 

Pe locul unu se află obiceiul zilnic, pe care ar trebui să le respectăm, care constă mai exact în faptul că, înainte cu o oră de timpul de culcare, ar trebui să ne închidem telefonul și să nu mai petrecem timp pe el. Este cunoscut deja faptul că trăim în era tehnologiei și folosim telefonul extrem de des, însă cu toate acestea, ar trebui să îl dăm deoparte înainte de culcare, cu cel puțin o oră. Cu toate acestea, dacă vom continua să petrecem timp pe telefon înainte de culcare, creierul va crede că nu este timpul de somn și nu va produce melatonină, astfel încât să adorm, motiv pentru care o vei face foarte greu. 

10 obiceiuri zilnice care îți pot schimba viața[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Frumusețea vine din profunzime. Cum să îți menții pielea fermă și strălucitoare în orice etapă a vieții

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies