Sigur nu stiai asta! Uite de ce ti se crapa buzele!

Sigur nu stiai asta! Uite de ce ti se crapa buzele!
Sigur nu stiai asta! Uite de ce ti se crapa buzele!

Senzatia de buze crapate este printre cele mai neplacute, de la senzatia incorfontabila de uscaciune, piele descuamata si in cele mai rele cazuri sangerari.

 

Buzele nu au glande sudoripare care sa furnizele umiditate sau peri care sa previna agresiunea soarelui. Acest fapt poate explica de ce buzele sunt mult mai crapate iarna sau dupa o zi la piscina. Vantul in exces, lipsa umezelii din aer si razele UV pot cauza pierderea umiditatii din buze.
Uneori, craparea buzelor poate fi efectul actiunilor oamenilor, de exemplu atunci cand avem nasul infundat si dormim cu gura deschisa, acestea se crapa din cauza evaporarii umiditatii din buze.
Umezirea buzelor cu saliva poate inrautati situatia, poate suna ciudat, dar in timp ce saliva se evapora atrage dupa sine umezeala si caldura din buze, acestea ramanand mult mai crapate decat inainte.
sursa

Buzele nu au glande sudoripare care sa furnizele umiditate sau peri care sa previna agresiunea soarelui. Acest fapt poate explica de ce buzele sunt mult mai crapate iarna sau dupa o zi la piscina.

Vantul in exces, lipsa umezelii din aer si razele UV pot cauza pierderea umiditatii din buze.

Uneori, craparea buzelor poate fi efectul actiunilor oamenilor, de exemplu atunci cand avem nasul infundat si dormim cu gura deschisa, acestea se crapa din cauza evaporarii umiditatii din buze. Umezirea buzelor cu saliva poate inrautati situatia, poate suna ciudat, dar in timp ce saliva se evapora atrage dupa sine umezeala si caldura din buze, acestea ramanand mult mai crapate decat inainte.


sursa

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

 



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies