Proprietatile si compozitia murelor extrem de benefice pentru sanatate! Adauga-le imediat in dieta ta!

Proprietatile si compozitia murelor extrem de benefice pentru sanatate! Adauga-le imediat in dieta ta!
Proprietatile si compozitia murelor extrem de benefice pentru sanatate! Adauga-le imediat in dieta ta!

Iata doar cateva dintre cele mai importante substante care confera murelor proprietati benefice grozave pentru sanatate.

Antioxidanti- Culoarea murelor este data de substante numite antociani ce au proprietati eficiente de a combate radicalii liberi din organism. Consumul de mure ofera femeilor un aport adecvat de antioxidanti ce le ajuta in prevenirea atat a cancerului de col uterin cat si a cancerului la san. Antioxidantii din mure ajuta si la protejarea organismului impotriva unor boli cronice. Murele ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, a sistemului circulator, a sistemului digestiv, etc.

Murele au o capacitate de absorbtie a radicalilor de oxigen (ORAC) de aproximativ 28 micromoli la 100 g de fruce, fiind unele dintre cele mai bogate surse de antioxidanti.

Fibre- Murele au un continut ridicat de fibre. Consumul de mure asigura un aport important de fibre, necesar unei diete sanatoase. Ele va ajuta sa mentineti o buna functionare a sistemului digestiv. S-a demonstrat ca murele amelioreaza rapid simptomele tulburarilor digestive cum sunt diareea sau inflamatii la nivelul intestinelor.

Fibrele din mure ajuta si la reducerea cancerului de san si a cancerului de colon. Consumul de fibre din mure ajuta la reglarea cantitatii de zahar din sange, fiind un ajutor vital pentru persoanele care sufera de diabet, sau alte boli asociate acestuia.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Taninurile- Taninurile reprezinta o alta grupa de substante foarte importante care se regasesc in mure.

Continutul ridicat de taninuri din mure ajuta la protejarea diferitelor tesuturi din organism. Ele ajuta la cresterea vitezei de coagulare ajutand la vindecarea mai rapida a ranilor sau taieturilor. Ele ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange.

Vitamina C- Murele proaspete reprezinta o excelenta sursa de vitamina C. O cana de mure contine aproximativ 30 mg de vitamina C. Vitamina C din mure ajuta la intarirea sistemului imunitar, este un bun ajutor in lupta impotriva unor infectii minore cum ar fi rosul in gat sau inflamatii de la nivelul cavitatii bucale, dar amelioreaza si simptomele gripei.

Vitamina C are si un rol esential in mentinerea sanatatii pilelii, dar ajuta si la prevenirea diferitelor tipuri de cancer.

Acidul elagic- Murele sunt bogate in acid elagic, un compus fenolic, care este forte puternic in lupta cu virusurile, bacteriile si chiar si unele tipuri de cancer. Conform Berry Health Benefits Network murele au un continut de 3,69 mg de acid elagic per gram de fructe.


Sursa: www.frunza-verde.ro



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu, ipostaze romantice în fața camerei de filmat! Cum s-au afișat cei doi soți în mediul online: „Am rămas doar noi doi. E o atmosferă romantică aici.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Ținutele pe care le-am creat la concertele mele sunt unicate". Loredana Groza, despre cele mai iconice ținute ale sale. Ce face cu hainele pe care nu le mai poartă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies