Cum sa faci sa obtii efectul maxim al cafelei baute dimineata!

Cum sa faci sa obtii efectul maxim al cafelei baute dimineata!
Cum sa faci sa obtii efectul maxim al cafelei baute dimineata!

Cafeaua dimineata este o obisnuinta pentru cei mai multi dintre noi. De cate ori nu ai spus ca nu poti sa-ti incepi ziua fara cafea? Cum sa faci insa ca energia din cofeina sa te ajute intr-adevar?

1. Asteapta 15 minute (cel putin) dupa ce te-ai trezit inainte sa bei cafeaua. Avand in vedere dorinta corpului de a dormi mai mult, e normal sa te trezesti obosit. Aceasta stare adesea dispare in aproximativ 15 minute, dar daca ai baut deja o parte din prima ceasca pana atunci, aceasta poate duce la nevoia de a consuma mai multa cofeina decat ai de fapt nevoie.

2.

Ia o ora si jumatate pauza (cel putin) intre doua cesti de cafea. Multi oameni beau o ceasca de cafea si nu simt nimic imediat asa ca-si mai pun o ceasaca. Abia, dupa a doua incep sa simta efectul cofeinei. Acest lucru nu se intampla insa datorita celei de-a doua cesti, ci pentru ca abia acum prima isi face efectul. Cofeina are nevoie de aproximativ o jumatate de ora pentru a ajunge la eficienta maxima.

3. Nu bea prea multa cafea. Doua sute de miligrame de cofeina (o cana de cafea) este suficient pentru ca cei mai multi oameni sa se simta energizati circa doua ore in perioada de varf a zilei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

4. Bea cafea cand ai nevoie de un implus de energie.

Iata cum functioneaza: cand bei o ceasca de cafea sau de ceai, sau suc, sau alt amestec- la aceeasi ora in fiecare zi, creierul tau va incepe sa anticipeze si sa se adapteze pentru el dinainte. Dupa un timp, inseamna ca ceasca bauta regulat dimineata nu-ti va oferi energie in plus ci este pur si simplu pentru mentinerea acesteia, pentru ca creierul tau o va cere. Cu cat cantitatea de cafea pe care o bei zilnic, ca obisnuinta, este mai mica, cu atat atunci cand intr-adevar ai nevoie de un surplus de energie, o ceasca de cafea este benefica.
Cand creierul nu asteapta cofeina, dar o primeste, aceasta te ajuta sa te concentrezi si-ti ofera energie.



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Care este produsul cosmetic fără de care Denise Rifai nu iese din casă: „Prin machiaj poți să îți conturezi trăsăturile pe care tu le ai cele mai frumoase.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies