Consuma 4 lingurite de ulei de masline pe zi! Iti fac bine la sanatate

Consuma 4 lingurite de ulei de masline pe zi! Iti fac bine la sanatate
Consuma 4 lingurite de ulei de masline pe zi! Iti fac bine la sanatate

Consumul regulat de ulei de masline aduce beneficii importante pentru sanatate, doar patru lingurite pe zi fiind indeajuns pentru a scadea semnificativ riscul de infarct in doar sase saptamani, potrivit unui studiu.

Un studiu condus de Universitatea din Glasgow, citat de dailymail.co.uk, a confirmat beneficiile pentru sanatate ale unui ingredient cheie al dietei mediteraneene, mai ales in cazul celor care nu consuma in mod obisnuit ulei de masline.

In cadrul cercetarii, savantii au adaugat doar 20 de mililitri de ulei de masline, cam patru lingurite, zilnic, la dieta unor adulti sanatosi, ceea ce reprezinta cantitatea dintr-o salata sau cam cat consuma o persoana la o masa.



O serie de indicatori pentru bolile de inima, masurati in urina eliminata, s-au imbunatatit in numai sase saptamani, dupa consumul in mod regulat a uleiului de masline, potrivit raportului publicat in American Journal of Clinical Nutrition.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies