Ce simptome are boala sangelui alb?

Ce simptome are boala sangelui alb?
Ce simptome are boala sangelui alb?

In timpul unui control de rutina chiar daca nu ai nici un simptom care sa te alarmeze este posibil sa descoperi ca in organismul tau se petrec anumite nereguli.

Practic, leucemia este o forma de cancer ce se anunta prin aparitia anumitor pete pe suprafata pielii, puncte mici rosiatice mai ales in zona fetei, a spatelui sau pe brate din cauza faptului ca sangele nu reusesete sa se coaguleze.

Desi la prima observare a acestor mici bubite te poate duce cu gandul la o alergie sau o simpla iritare a tegumentului, in realitatea problema este mult mai grava.

Numarul de trombocite fiind in scadere, vasele de sange se sparg cu usurinta si apar acele mici firisoare rosii ce pot fi confundate in prima faza mai ales daca apar pe ten cu cuperoza.

Noduli sau ganglioni inflamati

Leucemia apare atunci cand maduva spinarii nu mai poate produce trombocite, celule rosii si albe sanatoase. Din pacate celulele albe responsabile cu mentinerea sistemului imunitar puternic scade si astfel organismul este predispus la tot felul de infectii, aceasta fiind si cea mai frecventa cauza ce duce la inflamarea ganglionilor.

In anumite stadii ale bolii nodulii pot fi observati cu usurinta in zone precum stomac, gat, subrat sau in zona inghinala. Daca observi ca de mai bine de o saptamana aceste zone ganglionare au inceput sa se umfle nu mai astepta si mergi imediat la medicul de specialitate.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Dormi mai putin de sase ore pe noapte? Uite cat te ingrasi!

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies