Zilele Culturii Turce se vor desfășura la București, între 3 – 7 aprilie

Zilele Culturii Turce se vor desfășura la București, între 3 – 7 aprilie
Zilele Culturii Turce se vor desfășura la București, între 3 – 7 aprilie

Săptămâna Turcească aduce muzică, expoziții de fotografie și artă ceramică, masterclass-uri, film și gastronomie

Cu ocazia celebrării internaționale a Săptămânii Culturii Turce, Institutul Yunus Emre organizează în București Zilele Culturii Turce, o suită de evenimente ce au ca scop consolidarea interacțiunii reciproce dintre societatea actuală și patrimoniul artistic și cultural moștenit. Între 3 și 7 aprilie vor avea loc expoziții de fotografie și ceramică turcească, recitale de vioară și de violoncel, prezentări și ateliere de ceramică, un masterclass gastronomic și un spațiu de expoziție deschis publicului larg.

Săptămâna Culturii Turce își propune ca, anual să aducă în prim plan câte un sit de importanță istorică deosebită în atenția internațională, organizând expoziții, seminarii și ateliere în mai multe țări. În anul 2019, situl în focus este Göbeklitepe, un sanctuar neolitic din sud-estul Anatoliei, cea mai veche structură religioasă cunoscută realizată vreodată de om.

Programul ediției 2019 este:

3 aprilie

19:00 – Deschidere Zilele Culturii Turce la București și recital de vioară susținut de artista Alina Horez (Casa Diham Tineretului)

4 aprilie

13:00 -  Recital de vioară cu Alina Horez și expoziție de fotografie din regiunea Anatolia de sud-est și din situl Göbeklitepe (Biblioteca Națională București)

14:00 – Conferința Göbeklitepe (Biblioteca Națională București)

19:00- Expoziție de ceramică turcească 'Civilizații anatoliene' și cocktail cu preparate tradiționale turcești și cafea (Muzeul de Istorie)

20:00 – Proiecție de film – O poveste lungă, r. Osman Sınav (Cinema PRO)

5 aprilie

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

11:00 – Masterclass de violoncel cu artistul Uğur Işık(Universitatea Națională de Muzică Bucureşti)

12:00 – Prezentare Arta ceramică turcească (Universitatea din București – Facultatea de Istorie)

13:00 – Atelier de ceramică turcească cu prof. Sibel Sevim, membră a Academiei Internaționale de Ceramică IAC și al NCECA din SUA(Universitatea din București – Facultatea de Istorie)

15:00 – Masterclass de gastronomie turcească (Restaurant Aperto)

18:00 – Seminar- Săpăturile arheologice de la Gobeklitepe. Invitat Celal Uludağ, arheolog, director Muzeul de Arheologie Şanlıurfa, coordonator ştiințific al şantierului arheologic Göbeklitepe (Universitatea din București – Facultatea de Istorie)

6 aprilie – Muzeul de Artă – Auditorium

11:00 – 20:00

Expoziție: zonă Food- cafea turcească, ceai turcesc, preparate culinare turcești; zona turistică; zona Business.

Kids Corner (jocuri tradiționale turcești pentru copii, ateliere de Ebru, ceramică, teatru de umbre)

13:00- Intâlniri Business to Business

Citește și: Un nou concurent intră în „Casa iubirii”! Aflați cine este concurenta pe care o cheamă în camera roșie în episodul de joi, 7 noiembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO Kiprianos, deranjat de reacțiile Elenei din ultimele zile. Îi dă un ultimatum?! „Eu ți-am spus cum sunt de la început”- stirilekanald.ro

19:00- Concert Uğur Işık

7 aprilie– Muzeul de Artă – Auditorium

11:00 – 17:00

Expoziție: zonă Food- cafea turcească, ceai turcesc, preparate culinare turcești; zona turistică; zona Business.

Kids Corner (jocuri tradiționale turcești pentru copii, ateliere de Ebru, ceramică, teatru de umbre)

13:00- Intâlniri Business to Business

Institutul Yunus Emre, prin Zilele Culturii Turce, plasează Göbeklitepe, cel mai vechi monument istoric cunoscut, într-o poziție centrală, ca simbol al trecerii de la viața nomadă la cea sedentară. Göbeklitepereprezintă punctul inițial al civilizației, unde se află primele așezări urbane şi unde au luat naştere primele forme de birocrație şi statale din Orientul Apropiat.

Evenimente ce au ca temă principală “Göbeklitepe: Viața și Ființa” se vor desfășura simultan și în Zagreb- Croația, Madrid- Spania, Tirana – Albania, Beirut – Libia, Belgrad – Serbia, Kiev – Ucraina, Sankt Petersburg – Rusia și Tunis – Tunisia.

Intrat în activitate în anul 2009, Institutul Yunus Emre deţine mai mult de 58 de centre culturale în străinătate. Institutulefectuează studii pentru predarea limbii turce în centrele culturale din străinătate, desfăşoară activităţi culturale şi artistice în scopul promovării Turciei şi oferă sprijin pentru cercetările ştiinţifice.                



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce a pățit Cristina Șișcanu în bucătărie? Soțul ei a filmat întreg momentul! „Plâng de oboseală.”

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Primele imagini cu CRBL după operație! Așa a ajuns să arate artistul după blefaroplastie

VIDEO Momente memorabile la Sala Palatului din Bucureşti. Tenorul Plácido Domingo a susținut un spectacol de excepție

O ZODIE va primi o oportunitate greu de refuzat săptămâna aceasta!

Un nou concurent intră în „Casa iubirii”! Aflați cine este concurenta pe care o cheamă în camera roșie în episodul de joi, 7 noiembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Mama lui Cristian Cioacă, convinsă că Elodia este în viață: "Într-un loc izolat, pensiunea familiei sale". De ce ar fi vrut avocata să își schimbe identitatea, când încă era căsătorită


Cookies