Zeci de mii de femei din România vor primi câte două pensii, începând cu data de 8 martie 2023

Zeci de mii de femei din România vor primi câte două pensii, începând cu data de 8 martie 2023
Zeci de mii de femei din România vor primi câte două pensii, începând cu data de 8 martie 2023

Oamenii legii au hotărât să ajute pensionarii de la noi din țară, astfel că vor să modifice legea pensiilor pentru ca aceștia să aibă o situație financiară mai bună în viitorul apropiat. Iată despre ce este vorba!

Marea schimbare este oferirea posibilității soțului supraviețuitor, care are parte de o pensie din sistemul public de pensii, să beneficieze și de o pensie dintr-un alt sistem de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii și nebugetat.

Cum s-a modificat Legea pensiilor

Astfel, Legea 263 din data de 16 decembrie 2010 ar urma să întâmpine câteva modificări, pentru că, dacă în prezent, soțul supraviețuitor care este beneficiar al unei pensii din sistemul public de pensii alege o altă pensie, conform legii, din același sistem sau dintr-un alt sistem de asigurări sociale, neintegrat sistemului public de

pensii, plata pensiei se suspendă de luna următoare celei în care a intervenit această situație.

Citește și: Crește vârsta de pensionare pentru românce! Anunț neașteptat, venit chiar de ziua Femeii, pe 8 martie

Zeci de mii de femei din România vor primi câte două pensii, începând cu data de 8 martie 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Dacă legea se modifică, supraviețuitorul beneficiar al unei pensii din sistemul public de pensii, deținător al unei pensii de urmaș, dintr-un alt sistem de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii și nebugetat, va avea

parte de ambele pensii, cea din urmă neavând nicio influență asupra bugetului public de pensii sau de asigurări sociale, fiind o contribuție suplimentară a unui om la un alt sistem de asigurări sociale. De asemenea, urmașii persoanelor care cotizează, în timpul vieții, la mult mai multe case de pensii, pot legal să primească pensiile de urmaș, separate de cele din sistemul public.

Femeile au primit prima tranșă de Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate

De asemenea, începând cu data de 1 martie, pensionarii au intrat în posesia primei tranșe de Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate, din spusele președintelui Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu. Bărbatul a declarat că CNPP a fost nevoit să aștepte publicarea noului act normativ pentru reglementarea restituirii CASS, pe fondul hotărârii luate de CCR la finalul anului trecut.

”Noi deja o parte din această Contribuție de Asigurări Sociale de Sănătate am restituit-o și în luna trecută, în luna februarie, vorbim de contribuția de sănătate pe luna ianuarie și cele patru zile din luna decembrie (…).

Noi acum am așteptat noul act normativ care să reglementeze restituirea contribuției de sănătate și pentru perioada anterioară publicării în Monitorul Oficial a acestei hotărâri a Curții Constituționale (din 28 decembrie, n.r.), respectiv pe anul 2022, pe cele 12 luni”, a declarat Daniel Baciu.

Citește și: Femeile din România primesc 500 de Euro de la stat, începând cu 8 martie! Ce trebuie să facă

Zeci de mii de femei din România vor primi câte două pensii, începând cu data de 8 martie 2023[Sursa foto: freepik]Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Femeile din România primesc 500 de Euro de la stat, începând cu 8 martie! Ce trebuie să facă

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

„Dacă era fetiță...” Anunțul făcut de Vlăduța Lupău, despre al doilea copil

Nona, mesaj cu subînțeles pentru Patrick: „Te-aș iubi!” Fanii o vor din nou în Casa iubirii

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies