Femeile din România primesc 500 de Euro de la stat, începând cu 8 martie! Ce trebuie să facă

Femeile din România primesc 500 de Euro de la stat, începând cu 8 martie! Ce trebuie să facă
Femeile din România primesc 500 de Euro de la stat, începând cu 8 martie! Ce trebuie să facă

În urmă cu puțin timp, peste 150.000 de cetățeni români și bulgari au primit o veste importantă! Persoanele care au statut de ședere valabil în Germania vor beneficia de un ajutor în valoarea de 500 de euro.

Suma de bani este un ajutor social pe care îl vor primi doar oamenii care sunt capabili să muncească, dar care nu se pot întreține din resursele proprii.

Femeile beneficiază de 500 de Euro, din partea statului

Astfel, din respectiva categorie vor face parte și șomerii sau oamenii care încasează atât de puțin încât nu își pot finanța singuri mijloacele de trai.

De asemenea, ajutorul este oferit și pentru persoanele care nu pot munci, dar au nevoie de asistență, dacă locuiesc alături de o persoană aptă de muncă într-o comunitate de nevoi. Când vine vorba de calcularea alocației de cetățean, sunt luați în considerare toți cei care locuiesc cu persoana în cauză. Aproape o jumătate de milion de români și bulgari lucrează în prezent în Germania, însă nu toți au un loc de muncă pe termen lung.

Chiar și așa, numărul persoanelor care beneficiază de venit de cetățean s-a triplat, ajungând la 150.000 de persoane. Până acum nouă ani, românii și bulgarii nu puteau să meargă să lucreze în Germania.

Citește și: Informația momentului pentru milioane de femei. Cum se va modifica vârsta de pensionare

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Femeile din România primesc 500 de Euro de la stat, începând cu 8 martie[Sursa foto: freepik]

În prezent, un procent de doar 7% dintre românii apți de muncă primesc venitul de cetățean, ceea ce este mai puțin decât media UE pentru străini. Mai mult decât atât, aproape 18% dintre bulgari beneficiază de venitul de cetățean în Germania.

Astfel, de la data de 1 ianuarie 2023, în Germania se achită venitul de cetățean, fiind o formă de ajutor social, de stat care a înlocuit precedenta indemnizație de șomaj, cunoscută sub numele de Hartz IV.

Conform legislației de acum, rata standard de acordare a banilor cetățenilor este de 502 euro și este alocată mai alea persoanelor singure și față de rata anterioară, aceasta vine cu o majorare de 53 de euro pe lună față de rata anterioară.
Așadar, se oferă o sumă de 502 euro pentru o singură persoană, 451 de euro pentru partenerii maritali sau necăsătoriți ai unei coabitări, 420 de euro pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani, 348 euro pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani și 318 euro pentru copiii cu vârsta de până la
5 ani inclusiv. De asemenea, oamenii legii au susținut că plata are loc în ultima zi lucrătoare a lunii precedente.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a menționat faptul că în luna mai 2022, aproape 870.000 – 880.000 de lucrători permanenți și în jur de 180.000 – 190.000 de lucrători sezonieri români se aflau în Germania, potrivit stiridiaspora.ro. Datele făcute publice de Departamentul Românilor de Pretutindeni de la acea dată arătau faptul că cetățenii români plecați la muncă în Germania profesează în domenii precum agricultură, construcții, în domeniul sanitar, dar și de îngrijire.

Citește și: Schimbări majore în sistemul de pensii din România. Cum vor fi afectate femeile

Femeile din România primesc 500 de Euro de la stat, începând cu 8 martie[Sursa foto: freepik]Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Anunț de ultimă oră despre salariile româncelor! Ce se va întâmpla până la sfârșitul anului

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Istoria se repetă la Electric Castle 2024. Festivalul a dat peste cap traficul rutier

Cristina Cioran, despre motivele pentru care se învinovățește pentru tot ce i s-a întâmplat în ultima perioadă. “Nu am avut curajul să am curaj. E vina mea.”

Julia, acuzații aprige la adresa lui Robi! „Mincinos! Poate însemna și ipocrit! Poate însemna mai multe!” Aflați cum va reacționa Robi și ce scandal de proporții se va isca în Casa iubirii, vineri, 19 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies