Vrei sa renunti la carne? Iata ce pasi trebuie sa urmezi!

Vrei sa renunti la carne? Iata ce pasi trebuie sa urmezi!
Vrei sa renunti la carne? Iata ce pasi trebuie sa urmezi!

Sylvia a decis sa renunte la consumul de carne in urma unor probleme de sanatate.

 

Artista si-a diversificat regimul alimentar cu preparate proaspete realizate din fructe, legume si seminte si spune ca a fost una din cele mai bune decizii pe care le-a luat in ultimii ani.
„Nu am mai mancat carne si nici oua de aproape doua luni si sunt foarte mandra de asta. Primele saptamani au fost destul de ciudate pentru ca imi era foame aproape constant.
Au fost zile in care ma simteam mai “grea” si mai balonata dupa o portie de somon cu broccoli decat daca as fi mancat o friptura de porc cu cartofi prajiti. In timp, toate s-au reglat, iar corpul meu a acceptat pana la urma noua provocare. Am invatat sa-mi educ corpul, sa-l ascult, am descoperit noi feluri de mancare, am incercat tot felul de retete de salate in cele mai diverse combinatii.
Acum blenderul este cel
mai bun prieten al meu, la fel si storcatorul de fructe si legume.
·         Sucurile au fost inlocuite cu limonada cu miere si ghimbir sau menta
·         Sarea iodata am inlocuit-o cu sare de Himalaya
·         Zaharul il folosesc doar dimineata la cafea (un cub), zahar brun brut sau melasa.
·         Orezul alb si pastele le-am inlocuit cu cele integrale
·         Semintele de tot felul sunt nelipsite din salate, shake-uri, iaurt, supe
·         Dulciurile au fost inlocuite cu fructe proaspete sau uscate
·         Branza o inlocuiesc pe cat posibil cu Tofu afumat
·         Mezelurile pe care le “serveam” cu atata pofta dimineata au disparut complet
facand loc bruschetelor cu somon afumat sau cremei de avocado cu verdeturi
·         Mananc multe salate de cruditati, iar humusul este nelipsit din frigider
·         Incet-incet ma specializez pe supe creme
·         Am introdus in alimentatie fulgii de drojdie (importanta sursa de proteine), pudra de spirulina (energizanta, detoxifianta), pudra de shiitake (buna pentru shake-urile de legume sau in supele crema pentru ca are gust de ciuperci).
·         “Rontaielile” consta acum in alune, nuci, migdale, pe care le adaug si in orez sau salate
·         In geanta am in permanenta, pentru cazuri “urgente”, un baton de cereale cu fructe
·         Pentru gatit folosesc ulei de masline presat la rece, ulei de migdale sau ulei de cocos
·         Am descoperi, de asemenea, laptele de cocos si de migdale, de
care m-am indragostit
Va spun cu mana pe inima ca nu este nici chiar asa greu. In toata aceasta perioada nu am simtit o nevoie coplesitoare de a manca carne, nici macar atunci cand mergeam la restaurant si vecinul avea in farfurie un muschi de vita suculent si apetisant.
Dupa aceste doua luni ma simt mai “usoara”, disconfortul gastric a disparut complet si pana si ulcerul meu este impacat cu situatia.
Abia astept sa gatesc dulciuri raw vegane pe care le-am si gustat si sunt absolut minunate”, a scris artista pe blogul ei.

Artista si-a diversificat regimul alimentar cu preparate proaspete realizate din fructe, legume si seminte si spune ca a fost una din cele mai bune decizii pe care le-a luat in ultimii ani.

„Nu am mai mancat carne si nici oua de aproape doua luni si sunt foarte mandra de asta. Primele saptamani au fost destul de ciudate pentru ca imi era foame aproape constant. Au fost zile in care ma simteam mai “grea” si mai balonata dupa o portie de somon cu broccoli decat daca as fi mancat o friptura de porc cu cartofi prajiti. In timp, toate s-au reglat, iar corpul meu a acceptat pana la urma noua provocare. Am invatat sa-mi educ corpul, sa-l ascult, am descoperit noi feluri de mancare, am incercat tot felul de retete de salate in cele mai diverse combinatii. Acum blenderul este cel mai bun prieten al meu, la fel si storcatorul de fructe si legume.

·         Sucurile au fost inlocuite cu limonada cu miere si ghimbir sau menta

·         Sarea iodata am inlocuit-o cu sare de Himalaya

·         Zaharul il folosesc doar dimineata la cafea (un cub), zahar brun brut sau melasa.

·         Orezul alb si pastele le-am inlocuit cu cele integrale·         Semintele de tot felul sunt nelipsite din salate, shake-uri, iaurt, supe

·         Dulciurile au fost inlocuite cu fructe proaspete sau uscate

·         Branza o inlocuiesc pe cat posibil cu Tofu afumat

·         Mezelurile pe care le “serveam” cu atata pofta dimineata au disparut complet facand loc bruschetelor cu somon afumat sau cremei de avocado cu verdeturi

·         Mananc multe salate de cruditati, iar humusul este nelipsit din frigider

·         Incet-incet ma specializez pe supe creme

·         Am introdus in alimentatie fulgii de drojdie (importanta sursa de proteine), pudra de spirulina (energizanta, detoxifianta), pudra de shiitake (buna pentru shake-urile de legume sau in supele crema pentru ca are gust de ciuperci).

·         “Rontaielile” consta acum in alune, nuci, migdale, pe care le adaug si in orez sau salate

·         In geanta am in permanenta, pentru cazuri “urgente”, un baton de cereale cu fructe

·         Pentru gatit folosesc ulei de masline presat la rece, ulei de migdale sau ulei de cocos

·         Am descoperi, de asemenea, laptele de cocos si de migdale, de care m-am indragostit

Va spun cu mana pe inima ca nu este nici chiar asa greu. In toata aceasta perioada nu am simtit o nevoie coplesitoare de a manca carne, nici macar atunci cand mergeam la restaurant si vecinul avea in farfurie un muschi de vita suculent si apetisant.

Dupa aceste doua luni ma simt mai “usoara”, disconfortul gastric a disparut complet si pana si ulcerul meu este impacat cu situatia.Abia astept sa gatesc dulciuri raw vegane pe care le-am si gustat si sunt absolut minunate”, a scris artista pe blogul ei.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao. Prăjitura va fi dată la rece.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

VIDEO Ce discuții poartă Teodora și Moldo în camera roșie? „Pur și simplu și eu am realizat că ne simțim fără presiune.”

Andreea Mantea, anunț important pentru concurenți! „În această Gală, părăsește Casa iubirii...” Aflați ce reacții se vor stârni și ce se va întâmpla duminică, 8 septembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies