Noul trend in materie de orice este sa mergem pe natural. Ei bine, ti-ai imaginat vreodata ca oule de Paste de pe masa pot fi vopsite natural?
Ca sa vopsesti ouale natural exista un singur secret: din ce folosesti mai multe ingrediente, din aceea culoarea este mai intensa. Asadar, dupa ce speli ouale si le fierbi la foc mic, ca sa nu se sparga, procedezi astfel:
Pentru oua roz delicat
Ingrediente
– 4 bucati de sfecla taiate bucati
– 2 linguri de otet
– o lingurita de sare
– un litru de apa
Mod de preparare
Sfecla, otetul, sarea si apa le pui la fiert la foc mic timp de 30 de minute. Scoate apoi sfecla, raceste lichidul, adauga ouale pe care vrei sa le vopsesti si fierbe iar, timp de 12 minute.
Opreste focul, dar lasa ouale in vopseaua naturala pentru inca 20 de minute. Poti amesteca din cand in cand, pentru o culoare cat mai intensa.
Pentru oua galbene
Ingrediente
– 4 linguri turmeric
– 2 linguri de otet
– o lingurita de sare
– un litru de apa
Mod de preparare
Amesteca turmericul, otetul, sarea si apa, fierbe-le la
foc mic, intr-o oala neacoperita, timp de 30 de minute. Dupa ce lichidul s-a racit, cufunda ouale in solutie. O sa vezi ca se culoreaza imediat. Insa vor deveni de un galben stralucitor daca le lasi toata noaptea, la frigider, in vopseaua astfel preparata.
Pentru oua albastre
Ingrediente
– frunzele de la doua verze rosii
– 2 linguri cu otet
– 1 lingurita cu sare
– 1 litru de apa
Pune toate ingredientele la fiert la foc mic, pentru 30 de minute. Scoate frunzele de varza si lasa lichidul la racit. Dupa aceea, pune ouale in vasul cu solutie si vei observa ca vor capata imediat o tenta albastruie, care se va transforma in albastru inchis daca le lasi si peste noapte.
Sursa
Ca sa vopsesti ouale natural exista un singur secret: din ce folosesti mai multe ingrediente, din aceea culoarea este mai intensa.
Asadar, dupa ce speli ouale si le fierbi la foc mic, ca sa nu se sparga, procedezi astfel:
Pentru oua roz delicat Ingrediente
– 4 bucati de sfecla taiate bucati
– 2 linguri de otet
– o lingurita de sare
– un litru de apa
Mod de preparare
Sfecla, otetul, sarea si apa le pui la fiert la foc mic timp de 30 de minute.
Scoate apoi sfecla, raceste lichidul, adauga ouale pe care vrei sa le vopsesti si fierbe iar, timp de 12 minute. Opreste focul, dar lasa ouale in vopseaua naturala pentru inca 20 de minute. Poti amesteca din cand in cand, pentru o culoare cat mai intensa.
Pentru oua galbene Ingrediente
– 4 linguri turmeric
– 2 linguri de otet
– o lingurita de sare
– un litru de apa
Mod de preparare
Amesteca turmericul, otetul, sarea si apa, fierbe-le la foc mic, intr-o oala neacoperita, timp de
30 de minute. Dupa ce lichidul s-a racit, cufunda ouale in solutie. O sa vezi ca se culoreaza imediat. Insa vor deveni de un galben stralucitor daca le lasi toata noaptea, la frigider, in vopseaua astfel preparata.
Pentru oua albastre Ingrediente
– frunzele de la doua verze rosii
– 2 linguri cu otet
– 1 lingurita cu sare
– 1 litru de apa
Mod de preparare
Pune toate ingredientele la fiert la foc mic, pentru 30 de minute. Scoate frunzele de varza si lasa lichidul la racit. Dupa aceea, pune ouale in vasul cu solutie si vei observa ca vor capata imediat o tenta albastruie, care se va transforma in albastru inchis daca le lasi si peste noapte.
Sursa
Citește și: Ce au găsit specialiștii legiști pe corpul neînsuflețit al Rodicăi Stănoiu, fosta ministră a Justiției. Autopsia a fost finalizată- kanald.ro
Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro