Visul oricarei femei: Ciocolata care arde calorii


Pentru ca s-a demonstrat ca ardeii iuti, mai ales chilli, ajuta la arderea caloriilor, grabind metabolismul, se pregateste deja terenul lansarii pe piata a unor gustari care sa contina ingrediente din ardei, astfel incat sa intensifice arderile.

Iar ideea de a manca prajituri sau ciocolata si a slabi trebuie sa recunoastem ca e una destul de apetisanta. Mai mult, ingredientul imprumutat de la ardei, ce ar urma sa fie inglobat in alte alimente, cunoscut ca si DHC, nu are gust.

Deja acesta este la vanzare in Japonia si SUA, sub forma de supliment, urmand ca in curand sa fie inglobat in mancare in produsele ce se comercializeaza pe piata europeana. Pana acum, o companie nipona si-a aratat interesul de a ingloba ingredientul-minune in ciocolata si alte deserturi.

In plus, autoritatile din domeniul controlului alimentelor au declarat extractul ca fiind unul sigur pentru a fi consumat. Exista insa si critici ai introducerii DHC in mancare, spunand ca metabolismul nu va fi cu mult accelerat si ca se vor arde numai 50 de calorii in plus pe zi.

Chiar si asa, compania Ajinomoto intentioneaza sa-si duca la bun sfarsit planurile, creand deja o versiune sintetica a ingredientului extras din chilli, deoarece cantitatea extrasa din ardei este foarte mica. Intr-o portie de mancare se vor regasi circa mg de DHC, adica o cantitate similara celei care s-ar extrage din 10 ardei.

Sursa: Daily Mail


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Theodor Paleologu, despre alimentaţie: "Este rezonabil chiar să exagerăm" Interviurile Ancăi Bejan

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri