Vine MARELE CUTREMUR? Romania, sub COD GALBEN de cutremure: "S-a terminat perioada inactiva"


Vine MARELE CUTREMUR? Romania, sub COD GALBEN de cutremure:

Două cutremure s-au produs azi-noapte in zona Vrancea. Primul a avut loc la ora 23:00, a avut magnitudinea 4,7 pe scara Richter si a fost resimţit inclusiv la Bucuresti. Cel de-al doilea s-a produs la ora 2:46, cu magnitudinea 3,4.

Citeste si:  Clarvazatoarea Maria Ghiorghiu, previziuni SUMBRE pentru VARA 2017: "Fenomene groaznice, care vor provoca adevarate dezastre"

Sud-estul României are dedesubt o bombă cu ceas

De secole, un seism devastator loveşte periodic Muntenia şi Moldova. O dată la 35-45 de ani, Bucureştiul este puternic zguduit. Cu unele variaţii, cutremurul este mereu acelaşi, dar Capitala se schimbă şi este din ce în ce mai vulnerabilă. Nu înseamnă că în acest interval nu se produc multe alte seisme. Dar noi vorbim despre acele evenimente care, depăşind 7 grade pe scara Richter, fac pagube considerabile. Şocurile mici produc oarecare emoţie, apoi sunt uitate, după câteva zile sau săptămâni, rămânând doar în registrele seismologilor. Cutremurele mari intră direct în cartea de istorie, printre războaie şi guvernări.

Citeste si:   2017 fara vara in Romania? Acest fenomen straniu nu a mai avut loc din 1816: "Vom trece printr-o perioada de transformari generale"

Ultimul,

cel din 1977, a făcut 1.570 de morţi şi 11.300 de răniţi, a doborât sau a avariat grav 35.000 de locuinţe şi clădiri industriale. Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, paguba directă a fost de peste 2 miliarde de dolari, iar amortizarea efectelor pe termen lung a mai absorbit aproape tot atât. Seismul a dat un brânci în plus edificiului şubrezit al economiei socialiste, care probabil din acel moment a intrat în derivă.

Dr. Gh. Mărmureanu şi dr. Mircea Radulian, de la Institutul de Fizică a Pământului, apreciază că în ciclul seismic vrâncean se succed două intervale: o perioadă cu activitate intensă, cu mai multe evenimente cu magnitudine apropiată de 7, şi una relativ inactivă. Ei consideră ca am traversat perioada inactivă pentru ca s-a incheiat anul acesta.

Ce ne asteapta numai Dumnezeu stie! Ne-a ramas doar sa ne rugam.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Clarvazatoarea Maria Ghiorghiu, previziuni SUMBRE pentru VARA 2017: "Fenomene groaznice, care vor provoca adevarate dezastre"

Nelu Ploieșteanu, BATJOCORIT pe patul de moarte! Se va lăsa cu demisii

TERIBIL! Vine un cataclism urias: "Vom auzi de un Cutremur intens"

Parapsihologul Alina Albert, previziune socanta pentru Romania: "Va urma un mare cutremur, in timpul zilei"

Vine MARELE CUTREMUR? Romania a fost zguduita de cinci ori in mai putin de 12 ore! Ce zic seismologii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Cum să scapi de căderea părului? Prepară tratamentul în bucătăria ta!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri