Viața de film a Dragăi Olteanu Matei. Cum a rămas fără bani și casă


Viața de film a Dragăi Olteanu Matei. Cum a rămas fără bani și casă

Draga Olteanu Matei a avut o viață mai ceva ca în filme. Artista a rămas, la un moment dat, și fără bani, și fără casă. În noaptea de marți spre miercuri, marea actriță s-a stins din viață.


In articol:

Ziua de 18 noiembrie a început cu o veste extrem de tristă pentru lumea teatrului românesc și nu numai. Draga Olteanu Matei a decedat, la vârsta de 87 de ani, pe un pat al Spitalului Sfântul Spiridon, din Iași.

Marea noastră actriță a avut o viață plină de suișuri și coborâșuri, iar problemele nu au ocolit-o. 

Draga Olteanu Matei, o viață de film

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe de comedie ale României. A făcut parte din generația de aur a teatrului românesc și și-a dedicat peste 50 de ani din viață scenei și publicului. S-a retras în 2007, de la Teatrul Național.

În același an s-a mutat la Piatra Neamț, după ce soțul ei, care a fost medic, a ieșit la pensie. Acesta a decedat în 2014, însă artista a preferat să rămână tot acolo și nu a mai revenit în București. 

Viața marii artiste nu a fost însă una ușoară. În capitală a locuit într-o casă cu chirie, care însă a fost demolată de Ceaușescu. Draga Olteanu Matei și soțul său, Ion Matei, au fost nevoiți să stea la hotel câteva luni, până când și-au găsit o nouă locuință. 

”Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria de la hotel. Ne-au dat apoi altă casă, tot într-un imobil naţionalizat şi tot cu chirie”, povestea actrița în urmă cu câțiva ani. 

În 1995, Draga Olteanu Matei și soțul ei au cumpărat respectiva casă, pe care au plătit atunci 21 de milioane de lei.

Problemele de-abia atunci au apărut. 

”Ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată, prietenă de familie, care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, a mai spus artista. 

Doamna teatrului românesc a murit în spital

Vinerea trecută, Draga Olteanu Matei a fost internată la Spitalul Sfântul Spiridon, din Iași. Aceasta avea o hemoragie digestivă superioară. Deși inițial, medicii reușiseră să o stabilizeze, în noaptea de marți spre miercuri, marea actriță s-a stins din viață. Aceasta suferea și de afecțiuni cardiovasculare, dar și de afecțiuni endocrine. 

Draga Olteanu Matei s-a născut pe 24 octombrie 1933, în București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", în 1956, și în același an a debutat și pe scena teatrului românesc. De-a lungul carierei, marea artistă a jucat în 90 de filme, peste 50 de piese de teatru, dar a avut și 100 de roluri în televiziune. 

În 2002 a fost decorată cu ”Ordinul național Steaua României” în grad de Cavaler, pentru întreaga sa carieră. În 2014, chiar în anul în care și-a pierdut soțul, Draga Olteanu Matei a primit și din partea Casei Regale a României decorația ”Ordinul Coroana României” în grad de Ofițer. Principesa Margareta a României a fost cea care i-a înmânat distinsul titlu.


Abonează-te pe

Citește și:

Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu nu au găsit un nume pentru bebelușul lor: „Suntem praf!”

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Uimitor! Antonia vorbește despre divorțul de Vincenzo Castellano: „Am apelat la psiholog”

Maria Chițu, despre concurenții care au impresionat-o la Survivor România 2021. Ce spune Războinica despre relația cu Andrei Dascălu?

Marius Crăciun și Ștefan Ciuculescu de la Survivor o caracterizează pe Carmen de la Sălciua: „Am văzut că are foarte multe operații estetice...” EXCLUSIV

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Sanatate

Hepatita este o boala periculoasa! Iata CUM te poti proteja!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri