Vezi când NU este recomandat să faci sex în timpul sarcinii! Aceasta este explicaţia medicilor!


Sex în timpul sarcinii! Informaţii esenţiale pentru sănătatea copilului tău!


In articol:

Sexul în timpul sarcinii a născut multe mituri şi legende. Se spune deseori că este dăunător, periculos, neplăcut și, în general, imoral. Pentru că este considerat încă de multă lume un subiect tabu, Ela Crăciun a intervievat unii din cei mai buni medici spre a se documenta pentru cartea sa, “9 luni fără griji”, lansată la finalul lunii mai.

Sex în timpul sarcinii! "T rebuie găsite poziţii în care să te simţi cât mai confortabil"

Dacă sarcina este normală, atunci relația intimă nu-i va face niciun rău copilului. Dimpotrivă, o viață sexuală regulată ți-ar putea fi benefică, deoarece nu numai că ajută la întărirea mușchilor pelvieni, ci îți oferă și sentimente pozitive. Iar starea psihologică în această perioadă este foarte, foarte importantă.

Citeste si: Cristina Ich este însărcinată, dar nu s-a lăsat de țigări. Toate mămicile o judecă

Sarcina schimbă şi viaţa sexuală a cuplurilor. Mulţi îşi fac griji că o partidă de sex ar putea să cauzeze avort, dar de fapt, dacă totul este în regulă, raporturile sexuale nu ar trebui să producă vreun rău. Este important să se păstreze intimitatea cuplului, chiar dacă se petrec atâtea transformări.Bebeluşul este protejat de lichidul amniotic, dar şi de muşchiul uterului. Aşa că nu trebuie să vă temeţi, raportul sexual nu-l va afecta. Şi mai este ceva care îl protejează: dopul de mucus de la nivelul cervixului reprezintă o barieră împotriva infecţiilor. Poţi să stai liniştită, penisul partenerului nu îi face niciun rău copilului. Însă, cu cât sarcina avansează, trebuie găsite poziţii în care să te simţi cât mai confortabil.

Citeste si: O mămică de invidiat. Anca Serea arată impecabil însărcinată în opt luni și jumătate

În ultimul trimestru de sarcină este interzis să faceţi sex doar dacă medicul care urmăreşte sarcina a specificat acest lucru. Dacă nu există probleme, atunci doar disconfortul vă poate împiedica. Există însă medici, care, ca măsura de prevenție, nu recomandă sexul în ultimele săptămâni de sarcină.

Aceştia motivează prin faptul că hormonii din spermă pot stimula contracţiile ”, scrie vedeta în cartea sa, “9 luni fără griji”.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Gabriela Cristea, trucuri pentru slăbit. Cum reușește vedeta să scape de kilogramele acumulate după cea de-a doua sarcină

ORIBIL! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

Cum sa dezvolti creativitatea celui mic

Avortul, interzis prin lege din momentul în care se aud bătăile inimii fătului

Vrei să iei anticonceptionale? Ce analiză trebuie să faci înainte

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

TRIMITE: Mesaje de „LA MULȚI ANI!” pentru ziua de naştere (aniversară)

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri