Vești bune pentru acești români! MADR a aprobat sprijinul financiar pentru anul de cerere 2021


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că acești români vor beneficia de sumele pentru sprijin cuplat.


In articol:

Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum şi pentru stabilirea cuantumului acestora pentru anul de cerere 2021 a fost aprobat de către Guvernul, în şedinţa de vineri, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Citeste si: Carmen Harra, previzuni pentru 2022! Ce se va întâmpla în România anul viitor: „Guvernul va cădea”

MADR a aprobat sprijinul financiar pentru anul de cerere 2021

MADR a aprobat sprijinul financiar pentru anul de cerere 2021

MADR a aprobat sprijinul financiar pentru anul de cerere 2021

În Ședința Guvernului din data de 10 decembrie 2021 a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic, precum și pentru stabilirea cuantumului acestora, pentru anul de cerere 2021.

Prezentul act normativ prevede plafonul de  114.156.810 euro, respectiv  564.790.817,475 lei, care se acordă crescătorilor de animale pentru anul de cerere 2021, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, repartizat astfel:

a)  1.680.000 euro, respectiv  8.311.800 lei, pentru specia bovine, categoria  bivolițe de lapte;

b)  13.125.000 euro, respectiv  64.935.937,5 lei, pentru specia bovine, categoria  taurine din rase de carne;

c)  99.324.810 euro, respectiv  491.409.497,475  lei, pentru specia bovine, categoria  vaci de lapte;

d)  27.000 euro, respectiv  133.582,5  lei, pentru specia  viermi de mătase.

Cuantumul sprijinului per unitate  pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic  se calculează de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  prin raportarea plafoanelor menționate anterior la efectivul de animale eligibile, respectiv la kilogramul de gogoși crude de mătase eligibile.

Citeste si: Certificatul COVID, obligatoriu pentru toți angajații! Ce amenzi riscă angajatorul care nu respectă noile norme

MADR anunță că plata se va efectua în lei

Plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic se efectuează în lei, la  cursul de schimb de 4,9475 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021.

Resursele financiare se asigură de la  bugetul de stat, în limita sumelor aprobate cu această destinație Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale  pentru anii 2021 şi 2022.

Temeiul legal  al prezentei Hotărâri este  OUG nr.11/2021  pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022.   Condițiile de eligibilitate  pentru accesarea schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic sunt reglementate în  Ordinul MADR nr.45/2021  pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condițiilor specifice și a modului de implementare a schemelor de plăți prevăzute la art. 1 alin. (2) și (3) și art. 35 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/2021.

Citeste si: Vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru toți angajații din sistemul privat! Orașul în care s-a implementat această regulă

MADR a aprobat sprijinul financiar pentru anul de cerere 2021

MADR a aprobat sprijinul financiar pentru anul de cerere 2021

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Agriculturii, despre noile suplimentări de fonduri

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a oferit mai multe detalii despre aceste venituri suplimentare pentru sectorul zootehnic.

„Am cerut ca sumele prevăzute pentru plata subvenției la acciza pentru motorină, aferentă trimestrului al treilea din acest an, să fie majorate cu 100 de milioane de lei, de la 74 milioane de lei cât era prevăzut inițial în proiectul de rectificare, la 174 milioane de lei.

De asemenea, am mai solicitat o mărire cu 30 de milioane de lei, de la 40 de milioane de lei cât prevăzuse fostul Guvern, la 70 de milioane de lei pentru plățile necesare ajutorului de stat în sectorul de creștere a animalelor”, a declarat oficialul.


Abonează-te pe

Citește și:

Victor Slav, dezvăluiri despre relația cu fiica lui, Sofia: „Este ceva fantastic, eu nu eram așa când eram copil”

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Nicoleta Luciu și Zsolt Csergo, la un pas de divorț?

A născut Yvonne Strahovski, actrița din „The Handmaid’s Tale”! Ea și soțul ei au devenit părinți pentru a doua oară!

Andreea Mantea a dezvăluit cum a reuşit să slăbească

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Iulia Vântur, criticată pentru un concert: „Ai scăpat ușor, dacă nu ți-au cerut banii înapoi”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri